Nacht van de Vluchteling: 40 kilometer lopen voor een ‘Gutmensch’-gevoel

Nacht-van-de-VluchtelingVan zaterdag op zondagnacht gaan meer dan 1000 mensen 40 kilometer lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Hiermee hopen ze via sponsoring geld op te halen voor noodhulp voor vluchtelingen.
Noodhulp, hoognodig voor de miljoenen die gevlucht voor oorlog en geweld vastzitten in regionale vluchtelingenkampen. Het is namelijk nog steeds zo dat de meeste ontheemden, in tegenstelling tot wat door xenofoben en aanverwant rechts tuig wordt beweerd, niet richting Europa komen.

Ze willen en vooral kunnen niet komen. Europa probeert hen met alle macht buiten te houden. Over vluchtelingen spreken zij niet meer, over de mens achter de vluchteling al helemaal niet meer. Nee, men hanteert een vage term “migranten” die vooral als probleem gezien worden. Een probleem dat men niet wil. Duidelijk werd dat toen Merkel over de stroom mensen die naar haar land kwamen zei: “Wir schaffen das”….
Iedereen viel over haar heen, hoe durfde zij haar armen te openen voor die ‘gelukzoekers’…

Europa ging op slot. Prikkeldraadversperringen en een Turkijedeal en het liefst ook nog een deal met Libië om die migrantenstroom te stoppen. GroenLinks dat juist vanwege deze houding afhaakt bij de formatiebesprekingen, wordt verketterd.
Binnen Europa zijn er allerlei onverlaten die hun uiterste best doen om de vluchtelingen te stigmatiseren en criminaliseren, te ontmenselijken.
Ondertussen blijven de bommen vallen, de mijnen ontploffen en worden mensen als beesten afgemaakt.

De normalisering van het buiten houden van vluchtelingen verspreidt zich als een olievlek. Partijen die voorheen niets moesten weten van deze demonisering hebben zich inmiddels ook aangesloten bij de beweging ‘Houdt Europa rein’.
Gevolg: nog meer mensen moeten onder onmenselijke omstandigheden zien te overleven aan de andere kant van de muur.

Voor die mensen wordt er gelopen. Ik ga ook lopen, voor deze mannen vrouwen en kinderen, omdat ik iets wil doen, omdat mij dat een goed gevoel geeft.

Jij kan mij sponsoren, voor jouw ‘Gutmensch’-gevoel.

1 gedachte over “Nacht van de Vluchteling: 40 kilometer lopen voor een ‘Gutmensch’-gevoel”

  1. Pingback: Nacht van de Vluchteling op meer plaatsen dan ooit #NvdV17 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.