Museumbibliotheek Tropeninstituut dicht, weg met informatieverschaffing!

Informatie? Daar moeten we niets van hebben en helemaal niet als het niet over snert of schaatsen gaat. Dan bezuinigen we het gewoon kapot, als mensen het willen dan regelen ze dat zelf maar (denkwijze van dit kabinet).

Gevolg? De Museumbibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gaat per 1 april 2012 dicht. Is niet meer op te brengen en dan maar geen toegang meer. Mensen die de documentatie nodig hebben, zijn toch mensen die in andere culturen zijn geïnteresseerd en dat moet zo veel mogelijk uitgebannen worden. Mensen moeten zo xenofoob mogelijk gemaakt worden. Geheel in lijn met dit kabinet.

Ik hoop dat de rechter een uitspraak ten gunste van het KIT kan geven, mijn hart bloedt bij zoveel barbaarsheid.

6 gedachten over “Museumbibliotheek Tropeninstituut dicht, weg met informatieverschaffing!”

 1. De geschiedenis-boeken van NL zijn geschreven met bloed.

  Schijn-baar moet dat zo snel mogelijk vergeten worden.

 2. Het lijkt wel op totalitarisme – alles wat de verheerlijking en glorie van de staat niet ondersteunt moet verdwijnen. Onder het communisme heette dat bijvoorbeeld – opschonen van bronnen.
  Onder generaal Franko in Spanje werd hetzelfde gedaan.

 3. Zo zonde.. stok oude instituten… weg omdat de Brabotjes het niet interessant vinden. Nee het geheis(zuipen) tijdens carnaval en dat Nederlanders dankzij de Brabotjes in sommige hotels niet meer welkom zijn… dat is cultuur.

  De Brabo, niet te verwarren met de normale Brabander, is een zak die op het moment regeert.

 4. #1 Waardevolle herinneringen, mooi geschreven

  De treurige sluiting zou wel eens niets met snert e.d te maken kunnen hebben maar alles met een algehele bescherming van de Oranje cultuur , vies van een kopje snert lijkt WA me bv. niet, als censurende hoofrol speler.
  Ik losse flodder maar wat.
  De handels reiziger van de Nederlandse Cocaine fabriek van Conne Braam schoot me zo maar te binnen; haar research in and outs van de cocaine oorlogs handel richting vergaarde rijkdommen Oranjes voor haar boek zal in de Kit gedaan zijn.

  Cocaïne

  De Nederlandsche Cocaïnefabriek werd door de Koloniale Bank (later Cultuur-, Handels- en Industriebank, daarna Cultuurbank NV),[1] op 12 maart 1900 opgericht.

  De Nederlandsche Cocaïnefabriek (NCF) was een in Amsterdam gevestigde fabriek die in de 20e eeuw op grote schaal cocaïne produceerde voor medicinale, militaire en recreatieve doeleinden uit in Nederlands-Indië geteelde cocaplanten. Daarnaast produceerde de fabriek onder andere novocaïne, morfine, heroïne en efedrine.

  De Nederlandse Handels Maatschappij en verder en verder zou gesticht zijn door Koning Willem1

  Zou er nog hoop zijn?
  Het KIT heeft langs juridische weg bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen bezuinigingen door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het museum hoopt deze zomer te horen hoe de rechter het bezwaar van het KIT beoordeelt. (ANP/Redactie)

Reacties zijn gesloten.