‘Multicultureel drama’

Een paar dagen geleden kopte de Telegraaf met ‘Nieuw multicultureel drama met Roemenen en Bulgaren’ naar aanleiding van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), waarin wordt gewaarschuwd dat de ‘tragiek van de gastarbeidergeschiedenis’ uit de jaren zestig en zeventig zich zal herhalen, als Bulgaren en Roemenen die in Nederland willen werken niet beter worden begeleid. Volgens WRR moet de overheid meer investeren in integratie en zijn er Europese initiatieven nodig om uitbuiting aan de onderkant van de arbeidsmarkt tegen te gaan. Prompt reageerde Wilders met een tweet in louter kapitale letters dat de grenzen dicht moesten en Nederland uit de EU. Dat mensen worden uitgebuit is in die kringen namelijk niet de schuld van corrupte werkgevers en mazen in de wet, maar van open grenzen. Als je wordt verkracht of misbruikt zal je er wel om gevraagd hebben, zo is de logica van het klootjesvolk. Met internationale samenwerking zou je tegen die misstanden wat kunnen doen, maar samenwerking is verdacht, want dat staat nu gelijk met heulen met de vijand.

Screen Shot 2014-01-30 at 8.30.15 AMEerder dit jaar werd door de PVV en hun media gewaarschuwd voor massa-immigratie van Bulgaren en Roemenen, die met miljoenen voor de grens zouden staan om misbruik te maken van onze voorzieningen. Dat bleek mee te vallen. Er waren nauwelijks Bulgaren en Roemenen te bekennen aan de grens en de gemeenten rapporteerden dat sinds 1 januari zich enkele tientallen hadden gemeld. Maar feiten zijn niet belangrijk, het gaat om beleving. Als men vindt dat we worden overvallen door de hordes uit het oosten dan is het zo. Het past bij het culturele klimaat dat men graag een zondebok zoekt voor malaise en de mening van slecht-geïnformeerde mensen zwaarder weegt dan die van deskundigen of mensen die de moeite hebben genomen zich te informeren. Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, maar als we de nieuwsberichten, webfora en sociale media mogen geloven wonen we in het armste land van de wereld, worden we bedreigd door de rest van de wereld die ons alles willen afpakken en wacht ons hel en verdoemenis wanneer we onze grenzen niet sluiten voor negers en communisten.

Onderonsje van eigentijdse Neanderthalers van de Nederlandse afdeling van Blood & Honour, in 2007 in Uitgeest (bron: Ravage)

Tot overmaat van ramp kwamen wetenschappers met het bericht dat 7.000 jaar geleden onze Europese voorouders een donkere huiskleur en donkere haren hadden, in tegenstelling tot de geromantiseerde prenten waarmee generaties in Nederland is wijsgemaakt dat hier al miljoenen jaren blonde blanken wonen. Tot overmaat van ramp kwam daarop het bericht dat de blanke huidskleur en lichte haren terug te voeren zijn op het DNA van Neanderthalers. Een eerste voorzichtige conclusie is dat blanken de erfgenamen zijn van Neanderthalers en niet van de donkere homo sapiens. Ondertussen vindt in Rotterdam een proces plaats tegen leerlingen van de voormalige Ibn-Galdhoun school in Rotterdam, die zijn aangeklaagd wegens examenfraude. Tegen hen (‘moslims’) is 90 dagen cel geëist en een aantal krijgt ook nog een taakstraf van 240 uur; een schril contrast met voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD), de bleekscheet die 120 uur taakstraf kreeg voor ‘passieve ambtelijke omkoping’, maar verder onbekommerd mag genieten van zijn wachtgeld, want hij is geen moslim, neger of communist. Het werkelijke multiculturele drama dat zich in Nederland voltrekt is dat we niets hebben geleerd van het verleden.

9 gedachten over “‘Multicultureel drama’”

 1. De werkelijke “Multiculturele drama” is dat er geen enkel Nederlandse regering is die iets aan de ACCEPTATIE van anderen heeft durven doen. (De anderen zijn per definitie de zondebok altijd in Nederland geweest)

  ACCEPTATIE ontbreekt in de Nederlandse politieke en sociale vocabulaire mede omdat het goed uitkomt voor de gevestigde kastenmaatschappij.

 2. Zal ik nooit Duitsland op een piëdestal willen plaatsen, doch viel mij me meteen op rijdend in de dagen na het Nieuwe Jaar hoe vaak heb ik op de Duitse radio uitspraken van Ministers, instellingen en regeringsfunctionarissen over hoe nuttig zijn andere culturen binnen de Duitse maatschappij en hoeveel ze economisch, met cijfers ondersteund, aan de Duitse economie bijdragen.

  Wij in Nederland moeten in plaats ervan steeds naar de kroegengekrijs van Wilders luisteren.
  Kennisland, weetjewel!

 3. Nexus, je bent Duitsland anders flink aan het ophemelen de laatste dagen 😉
  Maar je hebt gelijk. Het zgn. “allochtoontje doodknuffelen”, zo graag genoemd door rechts, is in het gunstigste geval een lippendienst geweest, maar meestal een koud schouderophalen. Pas nu kan ik geloofwaardig de Duitsers uitleggen, dat de Nederlandse tolerantie verreweg van acceptatie stond en veelmeer onverschilligheid was. Nu het “allochtone” bevolkingsdeel zich de laatste 10 jaar probeert te emanciperen, en niet meer de voetveeg der natie wil zijn, verdwijnt de onverschilligheid, padon, “tolerantie” en komen de emoties los.

 4. lang lang geleden heerste in pvda kringen de gedachte dat alle buitenlanders wanneer ze de zegeningen van nederland ervoeren automatisch sociaal democraten zouden worden.
  helaas pindakaas zoals zovele wensgedachten uit onze nationale socialistische denktank kwam dit niet uit.
  wie in de grens streek woont ontdekt dat diverse zaken in belgie en duitsland volwassener geregeld zyn dan in ons Ot en Sienvaderland
  neem bv. de gekte om by bejaarde mensen tandenborstels te tellen en onderbroeken te controleren om de ontdekken of ze soms wat hebben samen.
  Dit zou in Belgie ondenkbaar zyn (Gelukkig wordt dit in de nabye toekomst afgeschaft

 5. Niks mis met Neanderthalers hoor, die hadden een grotere herseninhoud dan de moderne mens en waren een stuk steviger gebouwd ;). Alleen is het zo makkelijk om ze te demoniseren als heel Limburg en Brabant, wat dichter staat bij Cro Magnon. Kijk maar eens naar de gemiddelde “Sjef ut Venlo” of “Os Henk oet Eindhoven”. En je ziet gewoon zo Cro Magnon terug die al juichend PSV, VVV, Roda JC, etc aanmoedigt met zijn knots nog in de hand.

  Kijk wij Noorderlingen deden aan ontwikkelingshulp en hebben die dik geschedelden eventjes wat opgevoeding te geven. Iets waar we nu erg hele erge spijt van hebben. Wisten wij veel dat ze net genoeg leren om in de politiek te gaan rellen, maar te weinig verstand hebben om een oplossing aan te dragen die wel doenbaar is.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cro-Magnon Hier meer info, de plaatjes komen gewoon dik overeen van haarstijl tot schedelvorm. Ook verklaart het hun huidige verblijf plaats in Nederland aan de hand van kaarten en waarom ze zo bang zijn voor de Zuid Oostelijke Hordes, want ze zijn er zelf eentje. 😉

  Dus het spijt ons Friezen (Westerlauwer’s Friesen (Fryslan), Ost Friesen (Grönn’n en Ost Friesland) en West Friesen (Noord Noord Holland), heel erg dat we ze alleen maar voeding en geen opvoeding hebben gegeven. We hebben ons best gedaan.. maar ze willen gewoon niet anders dan hossen op Holen muziek. Iets wat ze tot de dag van vandaag nog doen. Bij ons is dat iemand die op de speciale werk plaats werkt (Rinus) bij hun is dat een hele rijke meneer die in de top van de maatschappij zit.

  Echt het spijt ons heel erg. Als je wilt kunnen de Saksen (Drenthen en Noord Duitsers), Jytten (Denen en Noord Duitsers) en Noord Friesen ook wel hun excuses aanbieden.. maar het helpt gewoon niet ;). Ze gaan echt niet weg tenzij we Limburg afstoten, grenzen dicht smijten en Brabanders her opvoeden :).

  (Echt dit voelt zo goed om eventjes om te lopen bashen, nu nog leren om het in 140 tekens te doen en ik kan ook zo’n 10000 euro per maand verdienen :D).

 6. Het was ongetwijfeld een Neanderthaler die Offermans die straf oplegde.
  Ik had trouwens al een tijdje de indruk dat in dit land de Neanderthalers meer en meer de boventoon voeren.
  LeRoidanse schreef vandaag ook nog een goed stuk over het gebral van zo’n Neanderthaler-exemplaar.

 7. De wouten doen er ook stevig aan mee door voortdurend melding te doen van “oost-europese types” die verdachte dingen doen. Vraag je wat ze ermee bedoelen krijg je uiteraard geen antwoord. Lezen doorsnee mensen die in hun wijkwout (willen) geloven, dan is het bingo! en gaan er dus steeds meer mensen geloven dat “het”allemaal criminelen zijn.

  @richard walter: die gedachte is er nooit geweest. Maar ja, domheid is een keuze.

 8. @Chipo:
  [De wouten doen er ook stevig aan mee door voortdurend melding te doen van “oost-europese types” die verdachte dingen doen.]:

  Dat klopt helemaal: Een vriend van mijn kinderen werd aangehouden, toen hij in NL op bezoek was en moest ’s morgens om 9.00 uur een alcoholtest doen. De man is Duitser, heeft een Duits paspoort + auto met Duits kenteken. Zijn moeder is van origine Poolse en dat konden de wouten aan zijn uiterlijk zien (dat gaven ze ook toe).

Reacties zijn gesloten.