Motoragent Max Aardema: een type dat hier overduidelijk niet hoort

Aardema In wat zo langzamerhand een serie wordt over spelers in het theater van de haat – met nogmaals dank aan Joke Kaviaar die dat zo prachtig treffend omschreef – nemen we vandaag Max Aardema onder de loep. Max Aardema heeft m.i. ondanks het feit dat zijn beroep met zich meebrengt dat men tot op zekere hoogte zelfstandig moet kunnen denken een probleem dienaangaande. Hij kan dat namelijk niet. Max Aardema heeft een ‘Führer’ nodig die voor hem ‘denkt’ (tussen het leeg laten lopen van de onderbuik en het ‘denken in de normale zins des woords zien  mensen die niet zelfstandig door het leven kunnen en daarom een Führer nodig hebben geen verschil) en aan wie hij – no matter what – trouw kan zijn als een hondje aan zijn baas. Vandaar dat Max Aardema in de Provinciale Staten zit voor de partij van de etnische zuiveringen en het ’terugschieten van Marokkanen naar Marokko’.  Dat zijn Führer in zijn ‘Bürgerbräukeller-momentje voor een stel scanderende gore nazi’s opgeroepen heeft tot een etnische zuivering is iets waar Max Aardema geen probleem mee heeft hij staat achter zijn “Lijder”

Maar er is meer. Twee jaar geleden berichtte Krapuul al over dit frisse heerschap dat een veroordeling achter de rug heeft wegens geweldpleging omdat Aardema als politie-brigadier in 2001 een arrestant heeft geslagen, en verder zou er sprake zijn geweest van een aanklacht wegens seksuele intimidatie. Er is echter nog iets dat het vermelden waard is. In 2011 werd Aardema door zijn Schlümpfe-Führer gepresenteerd als trekpop in Friesland en dat gebeurde in…Sint Nyk. Het Sint Nyk waar mensen die daar ‘overduidelijk niet horen’ door het Hasenjagd-commando van Siem Zijlstra en zijn onderknuppels in samenwerking met de politie weggejaagd worden. Ik weet niet hoe het met u als lezer is, maar mij slaat de schrik om het hart als ik dit soort zaken even op een rij zet: een door de rechter veroordeelde gewelddadige politie-agent die zich fanatiek inzet voor een fascistische club welke etnische zuiveringen voorstaat, die als plaatselijke trekpop door zijn Schlümpfe-Führer wordt opgevoerd in een dorp waar nog geen jaar daarna een hooivorkenbrigade in het leven wordt geroepen welke in samenwerking met de werkgever van diezelfde trekpop aan ‘racial profiling’ doet en zich aldus het recht aanmatigt volmaakt onschuldige mensen die ‘overduidelijk niet van hier zijn’ het dorp uit te jagen.

Wat morgen? Worden mensen – met de steeds luider en onbeschaamder klinkende roep in de kringen van Max Aardema om etnische zuivering –  dan aan de rand van het dorp doodgeschoten als ze ‘overduidelijk niet van hier zijn’?  In elk geval lijkt me dat het adagium ‘iedereen is voor de wet gelijk en onschuldig tot het tegendeel is bewezen’ steeds lastiger vol te houden wordt met om etnische zuiveringen roepend tuig in de gelederen van een overheidsorganisatie die dat moet waarborgen, en welke blijkbaar graag samenwerkt met plaatselijke xenofobe tokkies.

Daarom betekent minder PVV wat mij betreft om te beginnen een verbod voor politie-agenten en andere overheidsdienaren zich in te zetten voor  fascisten-bendes die etnische zuivering voorstaan. Kandidaat ervoor zijn bij verkiezingen lijkt mij eveneens uit den boze op straffe van op zijn minst ontslag en een verbod ooit weer in overheidsdienst te treden. Ook moet er een verbod op dergelijke Hasenjagd-commando’s als in Sint Nyk (U moet eens even de ledenlijst bekijken op hun site. Als u daar niks aan opvalt…) en samenwerking tussen dat soort clubs en de politie komen. Want een overheid die dit tolereert kan nooit meer zoals ze zelf pretendeert ‘onpartijdig’ zijn. Die is uw doodsvijand namelijk.

2014-03-29 Schiet ze terug... 2014-03-31 Auschwitz tweet pvv

23 gedachten over “Motoragent Max Aardema: een type dat hier overduidelijk niet hoort”

 1. @LRd, ik snap je maar we willen dit land toch niet over laten aan dat soort schorem?

 2. Sorry jongens, maar ik moet helaas toch Ome Geert gelijk geven als hij telkenmale het onderliggende probleem probeerd te duiden. ps. dat tweetje dat daar staat is van een Joodse jongen. De suggestie is een tripje naar dat kamp als educatie. Dat is in het verleden wel een keer gebeurd mar toen maakte ze selfies met de Hitler groet.

 3. Dan Engels, maak eens hard dat die PVV-trol een joodse achtergrond heeft. Welk bewijs denk je daarvoor aan te kunnen dragen?

 4. Marc – maart 31st, 2014 at 8:14 pm,

  Wat dacht je van zijn twitter account op te zoeken!

 5. DanEngels, ik stel nu dat ik een gele vogel met paarse stippen ben. Ben ik dat ook daadwerkelijk?

  Denk overigens niet dat ik onbekend ben met de vele accounts van dat bluffertje.

 6. Oh Kees, jij bent tot nu de enige die weet dat ik daadwerkelijk een paars met oranje gestreepte amoebe ben.

  Breng simpele zielen zoals DanEngels nou niet op een dwaalspoor door te suggereren dat ik een gele vogel met paarse stippen zou zijn.

  En wat die PVV-windbuil Max Aardema aangaat. Fries paspoort afnemen en in de Waddenzee dumpen, met het risico op milieuschade. (zo, toch nog een beetje on-topic/ Sorry, Ralph 😉

 7. @Marc – maart 31st, 2014 at 9:24 pm

  “Breng simpele zielen zoals DanEngels nou niet op een dwaalspoor door te suggereren dat ik een gele vogel met paarse stippen zou zijn.”

  Je zou het natuurlijk wel van jezelf kunnen denken. Al huppelend en fladderend door de huiskamer.

  Vraagje; Meer Marokkaanse overvallers of Minder Marokkaanse overvallers? Ach laat ook maar. Dat eerste natuurlijk.

  ps. je moet niet een ander van simpel betichten als je even daarvoor jezelf betrapt op simpelheid.

 8. Méér Marokaanse jongeren die wel op hun opleiding en niet op hun afkomst gebaseert aan een baan kunnen komen…

 9. Dan Engels, wat je daar stelt is niet meer dan een aanname vanuit je onderbuik ingegeven. Of komt het e.e.a. toch voort uit de door je geblondeerde führer, welke jij op een liefkozende wijze ‘Ome Geert’ noemt, opgelegde doctrine dat iedere Marokkaan een crimineel zou zijn?

  Ten eerste ken je mij niet persoonlijk en ten tweede: je moet wel compleet zot zijn om meer criminaliteit te willen. Getuige je reactie, ben jij juist degene die meer criminaliteit wil. Contempleer daar maar een tijdje op.

  Overigens had ik een goede reden om je van simpelheid te betichten. Dat was o.a. in reactie op je aanname dat het PVV-trolletje een joodse achtergrond zou hebben. Iets waarvan jij ‘denkt’ dat het klopt, want het staat op het internet/ twitter. Dat even los van je eerdere reacties hier, o.a. over dat het op facebook geplaatste spelletje een ‘false flag operatie’ zou zijn.

  Het getuigt van een enorm simplisme, wanneer iemand niet in staat blijkt te zijn om zijn/ haar (kritische) denkvermogens op een gepaste wijze te gebruiken en zich louter uit in voorbarige conclusies. Zoals jij keer op keer laat zien. Simpelheid is mogelijk het verkeerde woord. Kneedbaar is misschien gepaster in deze.

  Dat je in het defensief schiet, en niet ingaat op het door mij verder gestelde, is overigens best wel hilarisch.

  Oh, en YHBT (om een punt te maken)

  In mijn optiek is geen mens dom of simpel. Dat men zo over kan komen, is een ander verhaal.

  Nou vort, triest PVV-trolletje.

 10. DanEngels

  Goede morgen fijne knuffelnazi van me. Weer eens lekker in de bruine drek liggen wentelen en nu even van je stinkende aanwezigheid blijk gegeven? Bevalt dat nog een beetje, de kloten likken van de Gore Lijder? Ik weet het, iik ben een beetje grof maar bij tuig als jij moet dat!

 11. @Links – april 1st, 2014 at 11:27 am.

  Boe! ben ik weer. Beetje opgelucht nu?

 12. Hoort nu iedereen de positieve klokkengeluid?

  @AlBakra heeft net iets extreem zinnig en tevens extreem positief gezegd.

  (Ach, AlBakra – jij oud positief extremist met extremistisch positieve ideeën, ben je niet te verbeteren!)

 13. We betalen ons suf aan politici die geen raad mee weten en kijk hier AlBakra heeft reeds een zeer belangrijk punt aangehaald. Kosteloos.

 14. DanEngels

  Tuig als jij is nooit weggeweest. Zijn slechts verstopt geweest onder een laag drek waar je nu weer onder vandaan komt!

 15. @nexus m. – april 1st, 2014 at 12:34 pm,

  Tja, daar ligt het ook niet aan. Helaas zijn het zijn landgenootjes die met grote regelmaat negatief in het nieuws komen die zijn goede opleiding nu net weer overschaduwen. Jammer.

 16. @Dan, blas-bla? Bla-bla-bladiebla?

  Lees eerder wat AlBakra schrijft. Het is de toekomst van onze land.

 17. Pingback: Het recht jezelf te zijn in Nederland (als je tenminste geen moslim bent) | Krapuul

Reacties zijn gesloten.