De mosknee tour: een roomblanke held op sokken

De strijd tegen de islamisering krijgt een nieuwe variant in de vorm van de Mosknee Website van de PVV. Oplettende Krapuul lezers hebben al gezien dat ik me regelmatig erger aan (kleine) religieuze minderheden die hun gedrag proberen op te dringen aan een veel grotere groep. Leven en laten leven, is wat dat betreft mijn motto. Geloof is ten hoogste een hobby en kun je prima thuis beoefenen. Voordat iedereen nu weer over me heen valt hier, dit geldt wat mij betreft voor alle godsdiensten.

De PVV heeft zich, wat dit betreft, gespecialiseerd in 1 geloof: De Islam. Dit kan ook niet anders want in de hechte vriendenkring binnen de fractie van Wilders zitten nogal wat (zwaar) gelovigen. Denk bijvoorbeeld aan De Roon en Bosma. Bijvoorbeeld stevig stelling nemen tegen het vrouwenstandpunt van de SGP, zit er dus helaas niet in. Dus maar gekozen voor de specialisatie Islam.

De strijd tegen de islamisering van Wilders is in sterke mate beïnvloed door mensen als Fallaci, Bat Ye Or en vooral Hirsi Ali. Vooral laatstgenoemde werd een prominent VVD’er door haar onvermoeibare strijd tegen vrouwenonderdrukking, zoals deze voorkomt binnen Islamitische gezinnen. Wilders kopieerde vooral haar politieke ambitie en was uitsluitend geïnteresseerd in de profilering van hemzelf als politicus als gevolg hiervan.

Veel mensen die nu PVV stemmen, waren in 2002 fervente Pim Fortuyn aanhangers.

Fortuyn benoemde zaken en, nog veel belangrijker, ging de dialoog aan met veel Moslims. In zijn boek ‘De verweesde samenleving’ staat bijvoorbeeld een slotwoord van Imam Haselhoef.
Wilders zal nooit een woord wisselen met een Moslim, hoe geïntegreerd ze ook zijn.

Het ‘in de wielen rijden’ van deze ene geloofsgroep is wel een specialiteit van hem geworden. Met andere woorden, hoe kunnen we nu de Moslims zoveel mogelijk dwarszitten zonder dat we het over de mensen hebben. De nieuwe strategie is: Ruimtelijke Ordening. Heb je problemen met de bouw van een Moskee, meldt het ons en we zullen je zoveel mogelijk helpen. De PVV gaat je assisteren met verweer tegen lokale bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen enzovoorts. Dat dit niet gaat gebeuren, moge wel duidelijk zijn. Het is gewoon weer een nieuwsmomentje en in de voortgang is toch niemand geïnteresseerd. Het is nu eenmaal een lokale politieke aangelegenheid. Dat weet men bij de PVV ook maar ja die journalisten ontgaat dat toch, moet men gedacht hebben.

Saillant detail is nog wel dat ondergetekende als woordvoerder ruimtelijke ordening, ook in 2011 een keer van plan was om een bijeenkomst van een ‘anti Moskee’ groep, uit de wijk Seghwaert in Zoetermeer, bij te wonen. Het werd me toen stevig ontraden door Wilders: ‘Dat is lokale politiek, daar ga je toch niks aan veranderen’ was toen zijn insteek. Het kan verkeren.
Pownews maakte als enige een klein beetje nieuws: Wilders durfde niet in de buurt van de Moskee te komen maar stond als een held op sokken veilig in het gemeentehuis.
Een ‘wereldverbeteraar’ verschuilt zich veilig achter de geraniums.

6 gedachten over “De mosknee tour: een roomblanke held op sokken”

 1. “Veel mensen die nu PVV stemmen, waren in 2002 fervente Pim Fortuyn aanhangers.”

  Inderdaad rechts-extremisten die steeds door de politieke correctheid ingeperkt waren, hadden toen meteen de eerste strohalm aangepakt om de bruine cultuur ruim te openbaren.

  Toe het niet helemaal lukte, heeft de extremisme geëvolueerd tot de leer van Wilders, direct ontsproten uit de rechtse vleugel van VVD en CDA, aansluitend op Fortuin.

  Uiteindelijk kwamen de diep verborgen en gekoesterde gevoelen boven water drijven.

 2. Mark Rutte heeft de Polenmeldpunt van PVV toen goedgekeurd. Niets aan de hand zij hij, ook tegen het buitenland.

  Als historicus, heeft hij zijn vaak niet goed onder zijn knie.

  Onder de Stasi-regime van voormalig DDR was de meest gebruikelijke zaak dat de burgers steeds uitgenodigd werden om stiekem aangiftes of opmerkingen te plaatsen bij de meldpunten die door de Stasi gecontroleerd waren.

  Hierdoor ontstond de volledige controle die deze Totalitaire Staat over zijn burgers hield.

  Dit aanloop naar steeds meer anonieme meldpunten bij extreem rechts – PVV en VVD – zien we in Nederland elke dag weer. Het doet vrezen dat men bezig is de ultieme extreem-rechtse Totalitaire Westerse Staat te bouwen.

 3. Toch wel typerend dat dit gedrag ten tijde van het bezetten van een leren Tweede Kamerstoel totaal geaccepteerd werd. Hoorde je niets over. (Was wel te verwachten dat hij zo dacht, want is gewoon een relnicht – waarbij ik niet weet of hij wel of niet homofiel, dat boeit me dan weer totaal niet).

  Ow en Wilders verschuilt zich niet achter de geraniums, maar achter zijn ‘oortjes’. De schijterd.

  Ben wel benieuwd naar nog meer ontboezemingen, zoals in welke mate is Wilders nu echt bedreigd? Anders dan door puisterige, stoere pubers vanachter hun toetsenbord.

Reacties zijn gesloten.