Moskee op de Pier van Scheveningen?

Wie zei er dat moslims geen gevoel voor humor hebben?

De Kamerleden Van Klaveren en Wilders (PVV) vragen de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om opheldering over de mogelijke vestiging van een moskee op de Pier in Scheveningen. Zij willen weten of de minister het met de PVV eens is “dat er nooit een moskee op de pier van Scheveningen moet komen.” (Omroep West)

Ik bedoel, dit kán toch geen toeval zijn, dit móet toch bedacht zijn om PVV-aanhangers het bloed onder de nagels uit te tergen?

Voorts willen zij weten of het kabinet bereid is “alles op alles te zetten om te voorkomen dat dit typische stukje Nederland wordt geïslamiseerd door de komst van een moskee”.

Ik ben benieuwd of Wilders nu ook weer ‘No Musk Here’ gaat staan roepen op de Pier, net zoals op Ground Zero destijds. Misschien kan hij Pamela Geller nog uitnodigen. Overigens vind ik een moskee een aanzienlijk waardiger bestemming voor de pier dan zo’n opgewarmde schnitzel-met-erwten-uit-blik vreettent van Van der Valk. Als dát typisch Nederlands is – en dat is het helaas – dan zie ik graag een wat exotischer bestemming voor de Pier.

Update: het was dus een hoax waarmee de islamofobe hysterie van de PVV eens even uitermate effectief in beeld gebracht is.

25 gedachten over “Moskee op de Pier van Scheveningen?”

 1. Laatst was ik op de pier van Scheveningen en…wat een bouwval dit ’typische stukje Nederland’. Als de vestiging van een moskee kan bijdragen aan het behoud van een ’typisch stukje (mooi en multicultureel) Nederland…prima.
  Verder is het misschien ook wel goed in de Tweede Kamer een moskee te vestigern want zo langzamerhand begint het steeds meer op een haatpaleis te lijken in plaats van een parlement en kan het dus beter een andere bestemming krijgen.

 2. @1 ‘wat een bouwval dit ‘typische stukje Nederland’ ‘
  Helaas niet alleen dit stukje Nederland is een bowuval. De politiek en een groot deel van de Nederlanders zijn druk bezig om van heel Nederland een bouwval te maken, met grote armoede voor het grootste deel van de bevolking. Financieel én geestelijk.

  Maar ik vind hem briljant, als het verzonnen is door de PVV, is het waard om het over te nemen door moslims. 🙂

 3. “Verder is het misschien ook wel goed in de Tweede Kamer een moskee te vestigern want zo langzamerhand begint het steeds meer op een haatpaleis te lijken in plaats van een parlement en kan het dus beter een andere bestemming krijgen.” 🙂

 4. Aha. Dus zo’n Pier is de geroemde Nederlandsche Cultuur die gered moet worden uit de handen van die imperialistische moslims. Wat nog meer? De vaderlandsche culinariteiten? De (middels PVV) kapotbezuinigde musea, theaters, film, beeldende kunst en monumenten? De windmolens, klompen en klederdracht? De Veluwe, Staphorst, Zeeland en Urk? De bekende Nederlandsche Tolerantie? Zeg het maar, Blonde Profeet, of laat ons verder met rust. Zeker als je een grap niet kan herkennen of waarderen.

 5. Kleinigheid: ‘No Musk Here’
  Volgens mij is Musk een geurstof en Mosque het engelse woord voor Moskee

 6. @4 Dat weet ik ook wel, maar dat leek Wilders toch echt te roepen destijds op Ground Zero. Misschien moet hij eens wat lessen Engels nemen bij Frans Timmermans.

 7. @6 De lokgeur van de Islamophoben.
  Ik heb overigens kort in het KvK-register geneusd, maar een Stichting Al-Sahab o.i.d. is daar niet geregistreerd. Klinkt als hoax. Pikant daarbij is, dat een Al-Sahab Foundation zich opwerpt als spreekbuis van o.a. Al-Qaida. Wat daarvan te denken?

 8. Fantastisch toch, al die vrouwen in bikini, liggend of zwemmend naast of onder die pier?

 9. @7J Laurent, hij zei echt ‘No Musk Hier’ zelfs zonder engels ‘here’ uitspraak. Zijn engels is net als zijn nederlands, onverstaanbaar. Maar nu zal ik wel weer Limburgers tegen de schenen schoppen 🙂
  Maar als je als volksvertegenwoordiger in de TK zit, denk ik toch dat je zo moet spreken dat iedereen je kan verstaan. Thuis mag je je dialect spreken.

 10. @8 nou Cornelis dan hebben we dat beiden gedaan, alleen ik een paar uur eerder 🙂

  12 – Amstel – (Laatste reacties) 1 feb 2013 at 5:54 am –

  Wilders over zijn nek en stelt direct Kamervragen “Een moskee in de zee is prima, maar niet op de Pier,”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21261265/___Moskee_op_Scheveningse_Pier___.html

  Internationale stichting al-Sahab?
  twee maanden actie in Nederland?
  In ieder geval niet als Nederlandse stichting ingeschreven bij de KvK

  al-Sahab is de naam van een hotel en een resort
  en
  al-Sahab is al-Qaida’s public relations arm and multimedia production team.

  Een moskee op een verrotte pier, het is wat je zou kunnen noemen een out of the box idee

 11. @11 Sorry, had ik nog niet gezien.
  Blijft de vraag, waarom gemiddeld journalist niet op hetzelfde idee komt. Tot nu toe heb ik 46 copy-and-paste-berichten bij google gezien, niks origineels

 12. @12 niks geen sorry hoor. Ik kan alleen maar toejuichen dat je de moeite neemt op te proberen iets op te zoeken en je vraagtekens te stellen bij zo’n bericht.

  Wanneer het een hoax blijkt te zijn heeft Asscher een mooi moment om te wijzen op de kosten van onnodige, op nieuwsberichten gestoelde vragen van Kamerleden wanneer hij antwoord geeft aan PVV malloot Van Klaveren en meneer Wilders.

 13. Ik dacht dat ik @9 al de afdoende reden had genoemd waarom dit onzin zou moeten zijn. Maar dat er bij geen enkele krant een lichtje opging, zoniet over bikini’s dan over al-Sahab. In mijn tijd… 😆

 14. Jammer dat er geen ijs, anders konden we zeggen dat die malloot Van Klaveren en zijn broodheer Wilders door het ijs zijn gezakt.

  Dus nu maar:
  malloot Van Klaveren en zijn koeliedrijver staan in hun blote gat met hun schriftelijke vragen.
  Ik hoop dat Plasterk (niet Ascher zoals ik eerder schreef) hen snedig van repliek dient en de rekening voor deze oliedomme vragen overhandigt aan wicht Fleur.

  Maar even positief zijn:
  Wanneer Jhim van Bemmel in de fractie had gezeten had dit zeker niet gebeurd

 15. Ik vind dat de kosten van deze kamervragen uit het salaris van alle PVV-kamerleden betaald moeten worden.

 16. Ach, heerlijk! Ik zou er wat voor geven om het gezicht van de Blonde Profeet te kunnen zien op het moment van het eerste bericht EN op het moment van ontluistering.
  @18 Nee, weg van de beveiligingskosten.

 17. De echte nederlandse pier is een Worm !!! Het bouwsel in scheveningen is slechts een van de Engelse traditie nagebouwd wangedrocht …

 18. Grapje of niet maar ik had het in de fik gestoken …het is zat geweest.Alles is al afgenomen door den haag (politiek).

 19. @24

  Geachte Heer Laurent,

  Wij zullen donderdag aanstaande tijdens het rayonoverleg deze suggestie op tafel leggen.

  Eigenlijk gaat onze aandacht automatisch uit naar lieden die linkse sites bezoeken. Misschien kunnen wij toch wat vaker de oproepen tot geweld door de extreem-rechtselingen “in kaart brengen”, zoals dat heet in ons vakjargon.

  Bijna geen beginnen aan, dat moet gezegd, het internet staat vol met teksten die reageerders van rechtse sites plaatsen en geen van alle “door de beugel kunnen”, wederom vakjargon.

  Nogmaals dank voor Uw suggestie, met vriendelijke groet, hoogachtend Mr.XXX ( U begrijpt dat ik niet uit de kast kan komen).

Reacties zijn gesloten.