Moskee nee, tapijthal ja

Er is in ieder geval één iemand die precies heeft begrepen wat de vrijspraak van Geert Wilders betekent: Maxime Verhagen. Een politicus mag, eerder dan een kiezer, de grenzen van het goede fatsoen oprekken.

Maxime heeft niet stilgezeten en gisterenmiddag was op de NRC site de tekst te lezen van een speech die hij die avond tijdens een partijbijeenkomst zou uitspreken. Een aantal fragmenten.

“Blijft mijn buurt wel mijn buurt als er weer een kerk gesloten wordt en er een moskee wordt gebouwd?”

Nico Dijkshoorn over Maxime Verhagens nieuwe christelijke boodschap.

Gek trouwens, in de decennia voor deze oprisping hebben we Verhagen nooit gehoord over kerken die tapijthal werden, of poptempel, of grand café of wat er verder van gemaakt is.
Nee, voortzetting als bedehuis voor “de anderen”, dat is pas erg.

5 gedachten over “Moskee nee, tapijthal ja”

 1. Ik krijg de neiging om te zeggen: jaaahaaaaa zeikerd, ook als de kerk een Moskee wordt, blijft jouw buurt jouw buurt!
  Wat is dat toch voor achterlijke beredenering? Wordt zijn buurt door die Moskee soms een andere buurt? Is het dan ineens een wijk in Rabat ofzo? Wat bazelt die man, ik erger me dood aan die vent. Zo’n miezerig figuur die nu de zetels terug wil krijgen door ook rechts te gaan piepen.
  Het is zo goedkoop allemaal. Het gaat steeds om hetzelfde; mensen dingen misgunnen. Laten we vooral niet langer doen alsof de Moslims hier thuis horen ofzo. Dat dus.

 2. Wij krijgen ook een moskee om de hoek. Kregen we laatst een folder in de bus van een anonieme petitie, met op de ene kant een gedroomde impressie van een opdoemende monstermoskee en aan de andere de Leidse leeuw met een kromzwaard. De ronkende tekst besluit met “Wij distantiëren ons van racistische beweegredenen”…. je zou het niet zeggen.

  Vandaag tegengekomen op internet:
  Als ik dit lees (“Dus een beperking graag van het aantal aparte “eigen” islamitische voorzieningen (o.a. moskeeën, islamitische begraafplaatsen, islamitische scholen, islamitische slagers die onverdoofd ritueel slachten, enz., enz.)”), denk ik meteen: “nog minder?”

  4% van de bevolking is moslim, 49% is protestant of katholiek. Van de 15.000 kerken zijn er nog 7500 in gebruik. Er zijn ruim 450 moskeeën. Gemiddeld bezoekt 10% van de katholieke en 20% van de protestanten wekelijks de kerk. Bij moslims is dat 35%. (Gegevens van het CBS). De protestante kerk is, net als de Islam in Nederland, erg versnipperd. Als je de kencijfers van de protestanten doortrekt naar de Islam, zouden er ongeveer 700 moskeeën kunnen zijn voordat “de markt verzadigd is”. Er zijn er dus te weinig.

  Er zijn 47 islamitische scholen en 2100 katholieke. Zouden evenveel islamitische kinderen naar een islamitische school gaan als katholieken naar katholieke, dan zouden er 340 islamitische scholen zijn. Go figure.

 3. Uitstekende column van Dijkshoorn, die eens even goed samenvat wat die vuile rat van een Verhagen al die tijd al heeft proberen te bereiken.

 4. Maxime Verhagen is altijd een fascist geweest. Alleen was het zo’n laffe geniepige rascist waar zijn afkeer voor “buitenlanders” af en toe als een slip-of the tongue ontsnapte. Nu wilders is vrijgesproken met dank aan de idiote aanklagers die hem aanklaagten zullen we wel meer uitspraken van Verhagen te horen krijgen op het niveau van de PVV of erger.
  Dank je wel idiote aanklagers voor het verstrekken van een vrijbrief aan deze fascisten. Als je de PVV groter wilt maken dan moet je het vooral aanklagen, want zij bestaan bij de gratie van slachtofferschap. En mocht je ze toch aanklagen kom dan met was snuggere en actievere advocaten op de proppen.En zelfs een veroordeling door de rechter is geen winst, want dat levert Wilders nog meer klaagzang op om de atochtone bevolking eraan te herinneren slachtoffer te zijn van de “linkse kerk” en de knieval voor de “islamisering”.

Reacties zijn gesloten.