3 gedachten over “Moeten kunstenaars maar weer bedelaars bij de gegoede burger worden?”

  1. Dit zijn bezuinigingen die relatief zeer kleine bedragen opleveren, maar het goed doen bij het PVV-electoraat in Urk en Almere.
    Ongewassen acteurs en muzikanten moeten ”nu zelf maar hun broek gaan ophouden”. Het zelfde geldt voor de WWIK, de regeling voor kunstenaars in de bijstand, die mogen werken met deels behoud van uitkering met het doel om daar op termijn uit te komen. Dat verdwijnt allemaal.

    Het levert financieel niets op, want of je iemand nu bijstand betaalt uit het ene potje of het andere doet er voor de kosten niet toe. Maar het accentueert het vrijwel klassieke teruggrijpen van de VVD naar de tijd dat de partij de kleingeestige middenstanderspartij was. Ik had eigenlijk gedacht dat die tijd achter hen lag, maar het beperkte denken is weer helemaal terug, gezien die typerende, kleinsteedse bezuinigingen op podiumkunsten door middel van een verhoging van de BTW, maar niet op circussen en bioscopen, (Henk en Ingrid gaan toch nooit naar het theater, maar wel naar de bioscoop). We keren terug naar de tijd dat ‘hardwerkende’ mensen toch niets van cultuur willen weten, en cultuurminnende mensen kennelijk niet hard werken. En kunstenaars al helemaal niet, natuurlijk.

    Dat er zoiets bestaat als een internationaal kunstbedrijf, en dat er heel veel toeristen naar Nederland komen vanwege onze cultuur, ook voor die podiumkunsten en muziekuitvoeringen, en dat die bezoekers geld in het laadje brengen en banen scheppen, daar denkt niemand aan.

  2. Als het aan Bruin I ligt krijgen we weer een beeldenstorm. Weg met alle abstracte rommel die hardwerkende mensen niet begrijpen. .
    Henk & Ingrid zullen zelf wel uitmaken wat mooi is. Een roeiboot in een kanaal of een trein die op tijd aankomt. Of een boek van K. Norel. Al de rest is ontaard, en als het appeleert aan Islamitische kunst of aan Links moet het op de brandstapel, met de kunstenaar erbij. .

Reacties zijn gesloten.