Wat moeten gestoorden op een plaats waar rijke lui fijn kunnen wonen?

Jaren geleden zag ik in het Noordhollands Dagblad, dat ik echt niet dagelijks te zien kreeg, een bericht dat het terrein van de psychiatrische inrichting Duin en Bosch bij Bakkum opgewaardeerd moet worden tot woongebied.
Woongebied uiteraard voor rijke lui. In het duin wonen dient wel weggelegd te zijn voor rijken, niet voor mensen met een handicap. Het gaat echt door.

Wilt u graag buiten wonen op een groene historische locatie dichtbij zee, strand, bos en duinen? Landgoed Duin en Bosch in de gemeente Castricum verandert de komende jaren van een zorglocatie naar een prachtig stukje dorp. Op het oostelijke deel van het landgoed aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat worden circa 230 woningen gerealiseerd. Er worden vrije kavels (zelfbouw) uitgegeven, projectwoningen ontwikkeld en er is ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het plan is verdeeld in zeven woonfasen die samen een geheel vormen. Voor de ontwikkeling van de woongebieden is gekozen voor de naam: Nieuw Koningsduin.

De zee, het omliggende duingebied en de historie van het landgoed zijn inspiratiebron en maken het wonen meer dan bijzonder door het samengaan met de natuur en omgeving. Mensen die van buiten wonen en leven houden voelen zich in Nieuw Koningsduin meer dan thuis. U kunt genieten van het bos, wandelen in de duinen, en de prachtige flora en fauna in de Kennemerduinen ontdekken. En met de zee en het strand om de hoek maakt u een heerlijke strandwandeling of spelen en zwemmen de kinderen terwijl u geniet van een drankje op een van de terrasjes.

Het Nederland van de Bruine Coalities: van Zorglocatie tot villadorp.

12 gedachten over “Wat moeten gestoorden op een plaats waar rijke lui fijn kunnen wonen?”

 1. zullen ze het begraafplaatsje al geruimd hebben ?? al in de jaren 90 werd een voormalig paviljoen aan de noordkant al tot luxe appartementen omgebouwd , leuk wonen , letterlijk , in de voormalige isoleercellen of het vroegere “permanente bad ” ik hoop dat ze snachts het gillen nog horen !! , het museumpje op het complex zal ook wel gesloten zijn , want dit is “oude geschiedenis “die vergeten dient te worden ..

 2. “Het Nederland van de Bruine Coalities”
  Kijk uit, ene ‘hopeloos genuanceerde’ Max Molovich op Sargasso vindt het niet zo leuk als er ‘hyperbolen’ gehanteerd worden.

 3. Ik kan het zo snel niet vinden maar ruim 3 jaar geleden wou Wilders tientallen miljoenen moslims deporteren. En toen schreef ik op geencommentaar “what’s next? Een Bierkeller Putsch?” en toen kreeg ik gelijk op mijn donder van Joost, thans sargasso. Wegens ongeoorloofd Godwin gebruik.

  En vervolgens ging geencommentaar artikeltjes publiceren over of die tientallen miljoenen moslims wel een kloppend aantal was, en of deportatie wel uitvoerbaar was en zo.

 4. Nu weten we dus ook, waarom de tehuizen voor niet-zelfstandige gehandicapten zo nodig moeten worden wegbezuinigd.

 5. @4 jvdheuvel, bedankt dat je daar het voor me opnam.
  Ik heb er nog een stukje aan toegevoegd, niet in de verwachting overigens dat die ‘hopeloos genuanceerde’ Max Molovich er iets zinnigs mee doet maar toch.
  Ik heb het even over de hyperbolen en stokpaardjes van een aantal mensen in dit zieke land gehad.
  Jij nogmaals bedankt, ik waardeer het oprecht.

 6. @2 ik heb daar toendertijd nog een jaar verpleegkunde B gedaan en de leraar “geschiedenis van de Psychiatrie “was degenen die ook het museumpje op het terrein had opgezet , als hij nog leeft is hij nu tegen of over de tachtig .. had de “oude methodieken “nog meegemaakt uit het “pre-medicijn “tijdperk …

 7. Misschien ook interessant om te weten: soortgelijke ‘innovatie’ gebeurt op meerdere locaties in NL. Op dit moment bijv. in Julianadorp: http://www.natuurlijk-tlaar.nl/
  Onder de noemer ‘omgekeerde integratie’ worden de oorspronkelijke bewoners van deze instelling verkast om ruimte te maken voor de vrije verkoop.

 8. @9
  Dank.
  Ja helaas, ik twijfel er niet aan. Dit terrein ken ik toevallig van kindsbeen af, en collega Bakra heeft er gewerkt. Maar de praktijk van het Marktregime kan niet anders zijn, overal in NL.

 9. Kijk eens aan, ik zie dat ik niet de enige ben die door Sargasso te licht werd bevonden.

  Tja, zo’n discussie zoals ik die hier met Sjaak voer (over het socialisme) werd daar helemaal niet op prijs gesteld. Terwijl ik dat juist leuk vind (ik hoop dat Sjaak dat ook vindt). Ik ben gewoon nieuwsgierig of hij iets te voorschijn weet te toveren waar ik niet bij stilgestaan heb, of dat ik punten heb aangeroerd waar hij zonder nadenken aan voorbij gegaan is. Zo leer je tenminste nog eens wat.

  En toen ik ontdekte dat die (moraal-)Prediker achteraf in de reacties zat te knoeien om zijn gelijk te halen, was natuurlijk helemaal de boot aan. Vooral omdat het de reactie was van iemand waarvan ik al het vermoeden had dat die helemaal niet bestond, maar gewoon een verzonnen identiteit van diezelfde Prediker was, die hij gebruikte om zichzelf op de borst te kloppen.

  En je mag hier zelfs iets aardigs over Hugo Chavez zeggen, nou…..!!

 10. @10 en daarvoor .. Mij was geleerd dat al die terreinen van Parnasia in den Haag via Santpoort naar Duin in Bosch allemaal gebouwd zijn op schenkingen van een van de zusters van Willem 3 .( of 2 daar wil ik vanaf zijn 😉 ). Vraag me af of er geen voorwaarden uit de oorspronkelijke schenkingen overtreden zijn ….

Reacties zijn gesloten.