Mladic zat ondergedoken bij studenten

Ratko Mladic is aangekomen in de Scheveningse gevangenis. Het is nog steeds de vraag hoe hij zich in de afgelopen jaren verborgen heeft gehouden.

Dat was voor veel Serviërs echter geen enkel probleem. Zij wisten: Mladic zat ondergedoken in een studentenflat. Dat is er ook op de televisie geweest.

Twee studenten mochten zelfs gratis in dat appartement in Belgrado wonen, als ze de wegens oorlogsmisdaden gezochte oud-generaal maar als huisgenoot voor lief zouden nemen.

Ze hadden daar geen enkel moreel probleem mee, al was Mladic niet makkelijk om mee samen te wonen. Hij was een dikke oude chagrijn geworden, die nooit buiten kwam. Hij keek veel tv, dronk bier en probeerde de jongens te commanderen. Hij belde zelfs de politie als ze op een feestje de muziek te hard aan hadden staan.

Geregeld hing de regering aan de lijn, met de vraag of hij al bereid was zich over te geven.

Het Servische publiek heeft er tien afleveringen lang van genoten, schreef NRC-correspondent Marloes de Koning twee jaar geleden over de tv-serie ‘Mladici’ (inclusief één aflevering).

4 gedachten over “Mladic zat ondergedoken bij studenten”

 1. wow , de eerste verslaggeefster die “Moslim JONGENS en mannen” zegt …

 2. Mladic, de reality soap.

  De banaliteit van het kwaad wordt dankzij moderne media steeds banaler.

 3. Mladic leed een studentenleven dus. 😀 En waarom heeft Servie zolang gewacht, als ze wisten waar hij zat?

 4. Sjef Schreef:

  Mladic leed een studentenleven dus. En waarom heeft Servie zolang gewacht, als ze wisten waar hij zat?

  Omdat rechtse populistische politici stennis schopten om te voorkomen dat hij zou worden uitgeleverd.

  In Servië bestaat er nog altijd de vrees dat bepaalde rechtse groepen eventueel een burgeroorlog willen beginnen met alle gevolgen voor de rechtsstaat en EU-lidmaatschap van dien.

Reacties zijn gesloten.