Mirjam Sterk (CDA) maakt zich sterk voor verbod op qat kauwen

Mirjam Sterk weer eens in de bocht. ‘Al’ die Somalische qatkauwers verstieren Nederland en daarom moet als de vliegende donder dat qatkauwen maar direct verboden worden.

Aantal Somaliërs in Nederland ca. 27.000, aantal qatkauwers ca 10% = 2.700. Op de 17 miljoen inwoners.

Aantal mensen in Nederland die een drankprobleem hebben: ca. 1 miljoen (1.000.000), dat is 10% van de volwassen inwoners in Nederland.

Waarom wordt alcohol dan ook niet verboden? Kost ook heel wat al die probleemdrinkers, die net als de qatkauwers steeds verder afglijden.

Een probleem kan natuurlijk ook zijn dat een deel van de opbrengst niet in de staatskas terecht komt, net als bij alcohol en sigaretten. Allebei verslavend en allebei lekkere melkkoeien voor de staatskas. Nu dit kabinet de gezondheidszorg aan het afbreken is, zullen de mensen die hier aan verslaafd zijn, ook niet zoveel meer gaan kosten. Kunnen de premie straks niet meer betalen, dus geen zorg meer. Ga maar gewoon dood.

Dat Nederland bergen geld verdient met de wapenhandel mag allemaal, maar o jé, dit geld gaat direct naar de rebellen in Afrika. Dat kan niet! Nee stel je voor dat ze daarmee weer Nederlandse wapens kopen. Dan verdien je er niets aan, krijg je een sigaar uit eigen doos. En dat is niet wat ze willen, ze geven liever een sigaar uit eigen doos.

Want ja, CDA is er wel voor de ondernemers natuurlijk. Kortom, ik word hier wel weer zo pisnijdig over! Stelletje hypocriete christenfundi’s. Mensen met een trauma die vluchten in qatkauwen, daar moet je wat anders mee omgaan dame Sterk. Maar ja, ook met de Roma heb je al laten zien dat je geen greintje fatsoen of gevoel in je donder hebt en zo nog wat andere onderwerpen, allemaal heel christelijk hoor. Als uitermate, rechtlijnig, gevoelloos mens, heb je maar twee oplossingen voor problemen: wegjagen of verbieden en de knoet erover. Ik ben benieuwd hoe moeilijk je jeugd is geweest.

 

21 gedachten over “Mirjam Sterk (CDA) maakt zich sterk voor verbod op qat kauwen”

 1. De rechtse coalitie is alleen goed in verbieden.
  Zo wordt de vrijheid van de burger ingeperkt.
  Overigens 10% van 27.000 is 2700.

 2. Qat volgens de Jellinek

  De kans op verslaving is niet groot en nog het best vergelijkbaar met de verslavingskans op koffie.

  De stof cathinone staat op lijst 1 van de opiumwet en is dus verboden. De plant is echter niet verboden. Het invliegen van de Qat bladeren wordt dan ook toegestaan. Op 22 November 2011 heeft de Tweede Kamer aan de regering gevraagd om Qat te verbieden.

  Een verbod heeft weinig zin omdat de omvang van het gebruik in Nederland gering is. Het wordt immers uitsluitend gebruikt door mensen die oorspronkelijk uit Jemen, Somalië of Ethiopië komen. Bij een verbod kan bovendien gevreesd worden dat gebruikers gevaarlijkere alternatieven gaan zoeken zoals amfetamine.

  Meer over de kat, eeh qat: http://goo.gl/Tqzsw

 3. “Hebbe die CDArs wat teege die Somaliesu Negerts gedaan “, Dus als Henk en Ingrid een alternatief voor de PVV zoeken ….

 4. @1 Theo, dank, nulletje te weinig. Oeps! (maak ik toch mijn naam als ‘blondje’ nog waar 🙂 )

 5. binnenkort zal de opsporing moeilijker worden omdat ze met qatvangers gaan werken 🙂

 6. Ik kan iedereen aanraden om op dat onvreetbare spul een jaartje ofzo te gaan kauwen.Het is :

  a) niet te pruimen
  b) het effect ervan is nul, nul

  En dus de drukte niet waard.

  JoeyRamone heeft dus .,tezamen met zijn bron helemaal gelijk en #Sterk van het #CDA weet opnieuw niet waar ze het over heeft.Ze overtreft zichzelf ooit nog wel eens wanneer het #CDA op min 20 zetels staat want wie is dan als 1e Burgemeester van pak-em-beet Tietjerk : STERK !

  Wat een drukte om niets en ik doe er nog aan mee ook….

  NB
  ben ervarings-deskundige.Heb die troep in Ethiopië zitten te grazen;hopend op een wonder….
  Overigens…DAAR is niemand te vinden die het NIET gebruikt maar ook niemand die er high ofzo van wordt.Tis daar dus gewoon kauwgom/tijdsverdrijf maar veel goedkoper dan kauwgom.Het is gratis te plukken….

 7. JoeyRamone Schreef:

  Een verbod heeft weinig zin omdat de omvang van het gebruik in Nederland gering is. Het wordt immers uitsluitend gebruikt door mensen die oorspronkelijk uit Jemen, Somalië of Ethiopië komen. Bij een verbod kan bovendien gevreesd worden dat gebruikers gevaarlijkere alternatieven gaan zoeken zoals amfetamine

  Het lijkt heel sterk op wat er met de paddo’s is gebeurd. Een vrij onschuldige drug, maar één Frans meisje had zelfmoord gepleegd na gebruik van dat spul en huppekee, voor iedereen verboden!
  Ik kan me nog herinneren dat ik ooit onder invloed van én hasj én alcohol tijdenlang naar het water heb staan kijken en sterk er over dacht om er in te springen. Voor zover ik me kan herinneren heb ik dat niet gedaan, maar wel besloot ik dat ik de hasj zou laten staan en me uitsluitend te richten op de alcohol.
  Inmiddels ben ik er achter dat zowel het niet springen als m’n keuze voor de jenever en bier onjuist is gebleken. Echter niet voor de Nederlandse staat. Die vangt jaarlijks honderden zo niet duizenden euro’s aan accijns, iets wat ze nooit was gelukt als ik hasj was blijven gebruiken of helemaal niet meer zou gebruiken omdat ik immers niet ben verzopen maar wel constant bezopen.

 8. Keira Schreef:

  Aantal Somaliërs in Nederland ca. 27.000, aantal qatkauwers ca 10% = 2.700. Op de 17 miljoen inwoners.

  Zie je wel. Toch wel dus. “Blondje!!!!” Pffffff.
  Er staat:

  Aantal Somaliërs in Nederland ca. 27.000, aantal qatkauwers ca 10% = 2.700. Op de 17 miljoen inwoners.

  Maar ja, typisch een vrouw hè. En ook nog een blondje! 🙂
  Ik heb altijd al gedacht dat je niet zo slim bent Keira!

 9. @9 Ja Henk, betrapt, ik probeer het nog wel zo te verbergen met mijn grijze haar, maar ja, ben toch echt hoogblond van origine. 8)

 10. Henk Veldman Schreef:

  Ik heb altijd al gedacht dat je niet zo slim bent Keira!

  Zelfs nog veel dommer dan ik die je verkeerd citeert

  Keira Schreef:

  @1 Theo, dank, nulletje te weinig. Oeps! (maak ik toch mijn naam als ‘blondje’ nog waar 🙂 )

  Maar ik heb een excuus. Ik ben namelijk ook blond.

 11. Keira Schreef:

  @9 Ja Henk, betrapt, ik probeer het nog wel zo te verbergen met mijn grijze haar, maar ja, ben toch echt hoogblond van origine.

  Verdomme wat kan jij snel typen!!!!!

 12. Joke Mizée Schreef:

  Maar juist het CDA had toch de mond vol van onze VOC-mentaliteit? De handel in genotmiddelen stond daarin centraal, zeg nou zelf.
  Bij onze oosterburen is de jacht op qatplantensmokkelaars geopend, zie ik: http://nos.nl/artikel/327259-man-opgepakt-met-grote-lading-qatplanten.html. Is het ook meteen duidelijk van wie dit vrije ondernemerschap zonodig tegengegaan moet worden.

  Tja, zo zie je maar weer. Als die gozer 100 km westelijker had gereden was hij niet strafbaar geweest.
  En daarom lijkt me de volgende tip wel handig. In Nederland heb je nogal veel snelheidsbeperkingen. In Duitsland althans op de snelwegen veel minder. Iedereen die dus graag snel op de plaats van bestemming wil komen of überhaupt snel wil rijden, kan dus het beste naar Duitsland gaan.
  Wel even een waarschuwing. Als je ’s morgens weggaat houd er dan rekening dat de Nederlandse wet wel degelijk in Nederland geldt en je dus (mogelijk in een file|) er lang over kunt doen als je in Duitsland wil rijden en dus, maar dat is de schuld van de Nederlandse overheid, onder invloed van de milieu- en linkse elite, die steeds maar weigeren toe te geven dat het van groot economisch belang is als mensen snel op hun werk komen.

 13. Keira Schreef:

  Ja,ja, vingervlug is ze wel

  Zakkenrolster zeker? Mensen naar m’n hart. Zijn geen zakkenvullers.

 14. Gottogot, Mirjam heeft powned gekeken en kan niets beters bedenken dan verbieden. Wat is het toch een ongelooflijk bekrompen racistisch burgertrutje.

  “Somaliërs kauwen het de hele nacht en zijn dan de volgende dag uitgeteld. Zo integreren ze natuurlijk niet”, stelt Mirjam Sterk

  Ja.ja en Nederlanders zuipen zich in het weekend klem om zich vervolgens op maandag ziek te melden. Maandagen zijn goed voor 35 procent van het totaal aantal ziekmeldingen. (cijfers 2009 http://www.nuzakelijk.nl/werk/2120175/ziekmeldingen-vooral-maandag.html)

  Maar zoals je al aangeeft Keira alcohol levert lekker veel accijns op en is algemeen geaccepteerd als harddrug.

  Qat is trouwens bij veelvuldig gebruik minder onschuldig dan wordt voorgesteld. Ik heb binnen de Somalische gemeenschap gezien wat voor problemen het voor iemand kan opleveren. De probleemgebruikers die ik ken zijn vooral degene die zwaar getraumatiseerd waren en heel lang op en verblijfsvergunning hebben moeten wachten en gedurende die tijd niet mochten werken. Toen eenmaal de verblijfsvergunning kwam was hun gebruik al dermate problematisch dat het bijna onmogelijk was om mee te doen in de maatschappij.

 15. Tsja, belachelijk voorstel natuurlijk. Wat maakt het uit dat die 2700 mensen niet werken, ze zijn hier per slot van rekening te gast en een gast vraag je niet aan het werk te gaan. Dan bezuinigen ze maar ergens anders op.

 16. #18
  Precies Robert, het maakt niet uit of ze aan het werk gaan of niet, we kunnen ons beter richten op die 1 miljoen mensen met een drankprobleem.

 17. Robert Schreef:

  Tsja, belachelijk voorstel natuurlijk. Wat maakt het uit dat die 2700 mensen niet werken, ze zijn hier per slot van rekening te gast en een gast vraag je niet aan het werk te gaan. Dan bezuinigen ze maar ergens anders op.

  Qat heeft weinig invloed op je werkvermogen , verschilt weinig met koffie met als leuk bijkomend effect dat het diarree schijnt te stoppen .. 2700 , dat is volgens mij nog minder dan er in één flink dorp aan alcoholverslaafden rondhobbelt , verbieden dus maar die alcohol ????

Reacties zijn gesloten.