Minstens 1000 ganzen in Schagen vergast

Het is massamoordseizoen, dus zullen er regelmatig van dit soort berichten in de lokale pers verschijnen, niet in de nationale, want dit soort massamoord-praktijken kunnen natuurlijk niet aan de grote klok gehangen worden.
Massamoord-praktijken waarbij het, zoals we in Friesland hebben kunnen zien, het hardhandig toegaat.

Duke Faunabeheer gaat deze ochtend in Schagen zo’n duizend brandganzen vergassen. “De ganzen worden gevangen en daarna afgemaakt”, vertelt Arie van den Hertog van het bedrijf.

Karen Soeters van de nieuwssite PiepVandaag.nl is fel tegen het doden van de dieren. “Het is een enorm crue aangelegenheid die overbodig is. Ik vind het bijzonder jammer en dat is een understatement. Op een dag gaan mensen erachter komen dat dit een heel domme beslissing was. Alle onderzoeken wijzen ook uit dat dit niet werkt.”

Ook Pauline de Jong van de Faunabescherming liet gisteren al haar ongenoegen blijken over het vergassen van de dieren en liet weten aanwezig te zijn om beelden te maken. “Mensen denken vaak dat het er wel netjes aan toegaat, maar laat dat netjes maar weg. We kunnen het misschien niet tegenhouden, maar wij willen wel de rauwe werkelijkheid laten zien”, aldus De Jong.

(bron)

2 gedachten over “Minstens 1000 ganzen in Schagen vergast”

  1. Pingback: Video massamoord op ganzen met gas | Krapuul

  2. Pingback: Aangifte tegen massamoord ganzen Noord Holland | Krapuul

Reacties zijn gesloten.