Minister wil schooldirecteur ondanks eis PVV niet ontslaan

In hun eeuwige strijd voor de vrijheid van uitsluitend Geert Wilders’ meningsuiting is het de PVV niet gelukt om de directeur van basisschool Hazesprong (Nijmegen) ontslagen te krijgen nadat de Telegraaf in januari had ontdekt dat deze directeur in een interne memo(!) had verzocht leerlingen die vrij wilden vanwege het offerfeest naar hem door te sturen en een artikel had bijgevoegd over Europese normen en waarden, waar de PVV volgens hem nog wel iets van kon leren.

De reactie van Wilders:

“Dit is echt bizar. Buigen voor de islam door onderwijzers te dwingen het verschrikkelijke offerfeest te vieren en in een adem je afzetten tegen de Partij voor de Vrijheid. Je zou van christelijke scholen toch mogen verwachten dat zij weten wat de islam betekent voor christenen. Mijnheer Van Lankveld is volslagen ongeschikt voor het onderwijs. Weg met die man.”

Het schoolbestuur wenste echter geen stappen te ondernemen (“Dit gaat helemaal nergens over”) en op 2 maart sloot ook minister van Bijsterveldt zich hierbij aan:

“[Volgens] artikel 7 van de Grondwet [en] artikel 10 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens (…) staat het de directeur in beginsel vrij zijn mening te uiten over zaken (…) die niet onder de onderwijskundige, organisatorische en huishoudelijke leiding van een school vallen.”

“Of aan de zijde van de werkgever belangen zijn geschaad is ter beoordeling van die werkgever. Ook het eventuele besluit de betrokken directeur op basis hiervan te ontslaan, is exclusief voorbehouden aan de werkgever.”

Sorry, you’ve missed, next contestant please. 😀

1 gedachte over “Minister wil schooldirecteur ondanks eis PVV niet ontslaan”

 1. ” Het verschrikkelijke offerfeest ” zal wel iets te maken hebben dat er ” Allahu Akbar ” word gezegd bij de slacht wat volgens zijn vriendjes van de SGP de slacht van het Humane Kosher in het Inhumane Halal veranderd …

  Trouwens :

  De datums van de joodse feestdagen voor het schooljaar 2010-2011:

  Joods Nieuwjaar (Rosj Ha’sjana): donderdag 9 en vrijdag 10 september 2010
  Loofhuttenfeest (Soekot): donderdag 23 en vrijdag 24 september 2010
  Kleine Verzoendag: woensdag 29 september 2010 – Grote Verzoendag (Jom Kipoer) valt op een zaterdag (18/09/2010)
  Slotfeest (Sjemini Atseret): donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober 2010
  Paasfeest (Pesach): dinsdag 26 april 2011
  Wekenfeest (Sjawoe’ot): woensdag 8 en donderdag 9 juni 2011
  De datums van de islamitische feestdagen voor het schooljaar 2010-2011:

  Suikerfeest: vrijdag 10 september 2010
  Offerfeest: dinsdag 16 november 2010

  10 Joodse Feestdagen tegenover 2 Islamitische

Reacties zijn gesloten.