Minister van Buitenlandse Zaken ligt buiten

Het aftreden van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken is natuurlijk voorpaginanieuws. Hij heeft gelogen over zijn verblijf in Vladimir Poetins datsja in 2006. En hij heeft gelogen over Poetins verhaal destijds. Dan is het zelfs voor deze prominente VVD’er einde verhaal.

Op Krapuul is Zijlstra sinds lang al Halve Zoolstra genoemd. Voor het eerst is het pejoratief in 2013 door oprichter van de website Jeroen S. van den Heuvel gebruikt. Deze ‘Sjors van de rebellenclub’-achtige benaming blijkt van voorspellende waarde. Halbe Zijlstra is inderdaad een halve zool.

Het relaas van Zijlstra viel aanvankelijk niet op onder het grote aantal lachwekkende verhalen dat VVD’ers opdissen. Maar het is natuurlijk ridicuul dat Poetin in het bijzijn van buitenlandse vertegenwoordigers een babbeltje zou houden over Russische expansiedrift.

De bewindsman had ook gewoon pech. Weliswaar is liegen en bedriegen bij veel VVD’ers zo’n tweede natuur geworden dat het niet meer bevreemdt. Maar als er door neppers een campagne wordt gestart tegen vermeend Russisch nepnieuws, dan ben je als minister van Buitenlandse Zaken niet te handhaven als je zelf een fake story over een ontmoeting met Poetin hebt verspreid.

1 gedachte over “Minister van Buitenlandse Zaken ligt buiten”

  1. Pingback: Rechtse elite haat Poetin maar rechts krapuul adoreert hem | Krapuul

Reacties zijn gesloten.