Migranten zouden in de toekomst de redding van Nederland wel eens kunnen zijn

Volgens Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam, zullen we migranten nog hard nodig gaan hebben in de toekomst. Het onderzoek gedaan door Nyfer was al een blamage, omdat er niet in meegenomen was wat migranten ook bijdragen aan belasting, dus aan inkomsten leveren voor Nederland. Maar als je tijd hebt, lees dan eens wat commentaren onder dit stuk, ik schaam me dat ik Nederlandse ben. Wat een domme mensen.

5 gedachten over “Migranten zouden in de toekomst de redding van Nederland wel eens kunnen zijn”

 1. De reaguurders van de Telegraaf zijn doorgaans een goed tegengif als je even wat te veel vertrouwen in de mensheid voelt, ja.

 2. Tijdens de tachtig- en de dertigjarige oorlog liep het huidige Nederland vol met Zuidnederlanders (als paspoorten hadden bestaan waren ze Belgisch of Frans geweest nu), mensen uit Frankrijk en divese Duitse gewesten.
  In de achttiende en ook nog de negentiende eeuw was er een grote arbeidsimmigratie uit wat nu Duitsland is.
  Die omliggende landen leveren nog steeds veel arbeidsimmigranten, en daarnaast zijn er mensen van verderweg gekomen.

  Zoek zelf de verhalen over de domme en onbeschaafde “poepen” (van Duits: Bube; aanduiding voor meestal Nederduitse arbeidsmigranten) die hier neerstreken en die met de Bataafse Revolutie alsnog burgerrecht kregen, samen met de joden, en zie hoe weinig nieuws er onder de zon is.

  Tussendoor werd eerst het racisme en nu dan het culturisme uitgevonden om te kunnen schelden en daar een quasi-wetenschappelijk sausje overheen te gieten.

 3. @2
  Wat ik met dit verhaal wlde zeggen: deze immigratiestromen zijn onmisbaar geweest voor zulke “typisch Nederlandse” bezigheden als inpolderen, de opkomende industrie, maar zeker ook landbouw en veeteelt.
  Geen nieuws onder de immigratiezon.

 4. Migratie is niet de redding van Nederland noch de ondergang. Migratie is iets van alle tijden. Je kunt het een beetje reguleren en dat is het wel.

  Als iets Nederland gaat redden dan is dat een beter onderwijssysteem.

 5. #2 Nolly, niks nieuws onder de zon, dat weten jij en ik en een aantal anderen. Maar doordat veel mensen zo’n ontzettend slecht geheugen, of weinig interesse of gewoon slechte/geen opleiding krijgen of niet op hebben zitten letten, is dat allemaal vergeten en komt er iedere keer weer een gek in de gelegenheid om onrust en haat te zaaien. BAH! 😥

Reacties zijn gesloten.