Middellandse Zeehelden!

Brandenburg ligt in Oost-Duitsland, ver weg van de zee. Tempelfelde, 300 zielen, ligt midden in Brandenburg. Daar woont Harald Höppner, geboren in Mahlsdorf, ook midden in Brandenburg, die nog nauwelijks ooit aan zee is geweest of aan boord van een schip. Maar Höppner kreeg bij een gesprek met vrienden over de vluchtelingenramp bij Lampedusa een idee: hij wil mensen redden. Vluchtelingen, door sommigen ook graag „Dobbernegers“ genoemd.
Daartoe heeft hij een oude, maar zeewaardige kotter gekocht die nu door vrijwilligers wordt opgeknapt. Ook de bemanning zal geheel uit vrijwilligers bestaan, inclusief een arts en een journalist.
U hoort het goed. Vrijwilligers. Uit vrije wil en onbezoldigd. Ze moeten zelfs hun eigen ticket naar Malta betalen, alwaar ingescheept zal worden.
Höppner is geen rijk man. Hij heeft twee winkels in Berlijn en een internethandel. Door de geringe middelen zal hij in ieder geval drie maanden op de Middellandse zee verblijven, dan is naar verwachting het geld op. Maar ook in drie maanden kan men veel mensenlevens redden, door directe opvang, maar ook door de hulp van reddingsdiensten in te roepen. Volgens het internationale zeerecht moeten die namelijk reageren.


[Zie ook hier.]

1 gedachte over “Middellandse Zeehelden!”

  1. Pingback: Middellandse Zeehelden II | Krapuul

Reacties zijn gesloten.