Michael Parenti: 85 miljardairs en de betere helft

De 85 rijkste mensen ter wereld bezitten evenveel rijkdom als de 3,5 miljard armere zielen van de wereldbevolking, zo stond te lezen in een rapport van Oxfam International. Michael Parenti heeft een aantal bedenkingen bij die stelling. “Die arme helft heeft in feite helemaal niets.”

Hoe kunnen deze twee groepen, de 85 rijkste en de 3,5 miljard armste mensen, nu dezelfde hoeveelheid ‘rijkdom’ bezitten? Het merendeel van die 3,5 miljard bezit niet eens iets wat in de buurt komt van ‘rijkdom’. Honderden miljoenen hebben werk dat amper voldoende oplevert om hun families te voeden. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van voedselpakketten van privé of publieke organisaties. Daarbovenop komt nog dat miljoenen mensen ondervoed zijn, geen voedselzekerheid hebben en elke maand honger lijden, waaronder ook vele van de armste mensen in de VS.

Eventueel verder lezen bij de bron van het artikel.

2 gedachten over “Michael Parenti: 85 miljardairs en de betere helft”

  1. “Hoe kunnen deze twee groepen, de 85 rijkste en de 3,5 miljard armste mensen, nu dezelfde hoeveelheid ‘rijkdom’ bezitten?”

    Nou omdat die 85 rijksten zo’n 3,5 miljard ruggen heeft om over rijk te worden. Dat noemen we kapitalisme.

  2. “Hoe kunnen deze twee groepen, de 85 rijkste en de 3,5 miljard armste mensen, nu dezelfde hoeveelheid ‘rijkdom’ bezitten?”

    Indien je geen tijd heeft om alle ingewikkelde boeken over de economie van het kapitalisme te lezen is deze zin en verhouding in wezen de definitie, tevens uitleg van het Kapitalisme in een zin.

    Hoef je dus geen ingewikkelde boeken of studies verder te lezen.

Reacties zijn gesloten.