Met je excellente onderwijs

En misschien is het Nederlandse hoger onderwijs echt zo slecht nog niet, maar de afgestudeerden weten de uitgang wel te vinden, kijk hier.

In één categorie met Hongarije of Slovenië…
Dus daarom wil Bruin II wel vreemdelingen toelaten die hoogopgeleid zijn. Waarschijnlijk toch vooral in de IT-sector.
Overwegen om bijvoorbeeld de medisch geschoolden binnenboord te houden is er niet bij.

5 gedachten over “Met je excellente onderwijs”

 1. Het Projectgestuurde onderwijs is een tijdlang zo rampzalig toegepast op het ROC van Amsterdam dat de uitstroom van de studie elektrotechniek op een gegeven moment rond de 80% lag. Op veel andere MBO instellingen was het ongeveer even rampzalig als het om technische studies ging. Bedrijven zeggen wel dat ze technici willen maar ze willen het liefst jochies van 18 die ze een schijntje kunnen betalen of buitenlandse werknemers die ze kunnen uitbuiten onder gevaarlijke omstandigheden.

  Conclusie: het onderwijs moet beter en minimum jeugdloon moet worden afgeschaft. Als een 18 jarige hetzelfde verdient als een 28 jarige of 38 jarige die je net aanneemt dan neemt dat heel veel leeftijds discriminatie weg. Ja gewoon iedereeen die start bij een bedrijf hetzelfde betalen voor hetzelfde werk, scheelt heel veel ellende. Dan periodiek alle loonstroken vergelijken om discriminatie op sekse en etniciteit uit te bannen.

 2. na een jaar voor een gediplomeerde mbo er een vast dienstverband en het volledige cao-loon.

  discriminatie mag NIET ook geen leeftyd discriminatie

 3. overigens ken ik een MTSer die al jarenlang in de VS werkt en woont en het daar goed ven het goed toeven vind;
  veel minder vergaderingen, zelf bepalen hoe goed je je sociaal wil verzekeren.

 4. Mis ik even de gegevens van de mensen die naar de VS vertrekken omdat informatie is dat een heleboel jonge mensen die richting trekken. Op deze manier is het toch iets incompleet.

 5. Tja wat wil je de werkgevers hebben de hand op de knip en de VVD, met bliksemafleider PVV die hun wel zieltjes blijft winnen, beschermd ze.

  Een hoger opgeleide technicus kan zo in Duitsland, Noorwegen, Zweden of Denemarken het 50% tot 100% meer verdienen. Okay je betaalt meer belasting, maar je hebt minder gezeik van proefballonetjes van een Zijlstra, Opstelten, van Baalen en ander kutvolk.

  Dus ja…. dan is het toch logisch dat je gaat als je de kans krijgt? Het is alleen jammer voor de mensen die e kansen niet krijgen, zij worden uitgewrongen door VVD en werkgever. UItgewrongen tot een leven van schulden, uitzend werk en onder het minimum loon werken.

  En voor wat? Nou zodat de baas nog een leuke Audi er bij kan nemen voor zijn vrouw.

Reacties zijn gesloten.