Mensen beseffen niet wat schaliegas is

Het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex wil tegen 2016 op twintig plaatsen naar schaliegas boren. Door de recente liberalisering van de Mexicaanse oliemarkt zijn buitenlandse bedrijven erg geïnteresseerd. De Mexicanen zelf zijn er niet gerust in. Ze hebben slechte ervaringen met zware vervuiling door Pemex. Mexico heeft dringend meer en strengere regels voor oliewinning nodig, zeggen experts.

“De regering heeft noch de technologie noch de mensen om de multinationals de baas te kunnen”, zegt veearts Waldo Carrillo. “De gewone mensen beseffen niet wat schaliegas is of wat de impact is bij extractie.”

Lees verder bij de bron van dit artikel

4 gedachten over “Mensen beseffen niet wat schaliegas is”

  1. In een uitstekend artikel waar hierboven naar verwezen wordt, staat dit zinnetje: “In de 21e eeuw is er geen democratie mogelijk zolang we afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.”
    En dit zegt alles. Laat mensen hier maar eens over nadenken en…in actie komen!

  2. Jammer dat anarchisme (weer eens) niet wordt begrepem:

    “Het was al moeilijk met Pemex, met de privébedrijven zal het pure anarchie zijn”, zegt Hugo Ireta. “Nigeria heeft zware problemen met private oliebedrijven, hetzelfde zal hier gebeuren.”

  3. Helemaal eens! Ik heb per omgaande mijn plannen voor een reis naar het zonnige Bonaire dit voorjaar afgeblazen! Hoeveel olie is er wel niet nodig om mij naar dat eiland te verplaatsen en weer terug? Bovendien is het toch wel een beetje raar dat ik een paar weken in een luxe hotel op een tropisch eiland zou gaan zitten niksen terwijl ik altijd steen en been klaag dat mijn uitkering en toeslagen veel te laag zijn en dat ik daarvan geen menswaardig bestaan kan leiden.

Reacties zijn gesloten.