Meneertje Pechtold gelooft er nog in

Afgelopen Zaterdag zouden Geert Wilders en Alexander Pechtold bij het programma Nieuwsuur in debat gaan over Europa. Natuurlijk zei Geert Wilders weer af, zoals iedereen al verwacht had. Alexander Pechtold liet de Nederlandse pers weten dat hij een debat nog nooit zo makkelijk had gewonnen. Maar zo makkelijk kwam meneertje Pechtold er niet vanaf. Nieuwsuur had voor een alternatieve invulling gezorgd en zo kon Pechtold alsnog zijn pro Europa geluid de ether in sturen. Het alternatief bestond uit een aantal PVV aanhangers die werden afgelost met filmpjes van de leider, waarin hij in 140 tekens zijn ideeën over Europa kenbaar maakte.

Geef het op!
De schrijvers op Krapuul weten het al jaren. Discussiëren met de PVV achterban heeft geen zin. Een tijdje geleden misschien nog wel. Toen zaten er nog mensen tussen die je nog enigszins kon bekeren. Maar nu is alleen de harde kern van echte beperkte kansloze denkers overgebleven en daar is echt niets mee te beginnen. Een PVV aanhanger leeft in zijn eigen kleine wereldje en ziet geen kansen, maar alleen bedreigingen. Hij is blij dat hij in deze, naar zijn mening vijandige wereld waar iedereen van hem wil stelen en hem naar het leven staat, zijn hoofd boven water kan houden. De landsgrenzen zijn echt het maximale dat hij kan bedenken. En dan komt met een verhaal over China en dat we Griekenland misschien nog een miljard moeten geven voordat ze de zaken daar weer op een rijtje hebben.
Het maakt niet uit hoeveel grafieken en cijfers je daar op loslaat. Het maakt niet uit hoeveel fact checkers je ten tonele brengt om aan te tonen dat Wilders zijn achterban manipuleert met verkeerde cijfers. Wat je ook zegt of wat je ook doet, je kan daar niets aan veranderen.

Makkelijk verloren
Nee meneertje Pechtold, u heeft dus makkelijk verloren. Want hoeveel anti Eurofielen zouden er overtuigd zijn? Wilders hoeft alleen maar te roepen dat Neelie Smit Kroes 25.000 Euro per maand verdient en de hele avond is voor niets geweest. Om te noemen dat Barry Madlener en zijn PVV Eurokornuiten ook hun zakken vullen, daar bent u te netjes voor. Daar had u nog aan toe kunnen voegen, dat Neelie Kroes zich een slag in de rondte werkt en Barry Madlener ’s morgens alleen opstaat om de presentielijst te tekenen om daarna weer zijn bed in te stappen.

Meneer Wilders zou natuurlijk kunnen vragen of ze de helft aan de voedselbank zouden willen schenken, maar zoals bij iedere PVV’er gaat het nu eenmaal om in een zo kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk in je zak te steken.

Nee, dit was een kansloze exercitie en Wilders lacht zich weer rot.

5 gedachten over “Meneertje Pechtold gelooft er nog in”

 1. Neelie Kroes is geen lid van D66, dacht ik, maar misschien ligt het weer aan mij. Wilders scoort nu punten over VVD. Moet je van je maatjes hebben, ClubLiberaal.

  De heer Pechtold is iemand die rond de middenpunt van de Nederlandse politiek graviteert en bovenop het lef had toen elke politicus vermurwd in de aanwezigheid van Wilders stond, zijn kritiek duidelijk te formuleren.

  Daarom, ook ben ik het niet altijd met hem eens, luister ik naar zijn argumenten.

  Want de rest van Ultra-Rechts Nederland gaat meteen na de verkiezingen weer op de traditionele manier allochtonen bashen om op die manier het aandacht van de impopulaire economische maatregelen af te leiden.
  ” We zijn geen Europeanen, hoor!”

 2. Ik kan echt niet voldoende krijgen van de verhaaltjes van VVD en Mark Rutte:

  “VVD gaat de eigen Zorgbijdrage niet verhogen”, aldus Mark Rutte in het debat, maar vraagt u als burger de tegenprestatie van 500 euro per jaar.

  😆

 3. Jammer, en ik mij net erop verheugen op daadwerkelijke cijfers, als PVV stemmer vind ik het jammer dat hier zo op gereageerd word.

  Wil je een discussie? Is goed. Vertel mij maar waarom ik ANTI-Wilders moet zijn.

 4. Ik snap niet dat die ouwe tang nog steeds werkt.
  Of zou het zijn om die 25000 euro per maand?
  Nee Neelie maak plaats voor een jonger iemand die nog zijn leven moet opbouwen en ga zelf lekker potje mensergerjenieten bij de bejaardensoos.

Reacties zijn gesloten.