Max van den Berg, NAM moet Groningse burgers 1 miljard betalen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet minimaal 1 miljard euro opzijleggen om gedupeerden van de aardgaswinning in Groningen te compenseren. Dat zegt commissaris van de koningin Van den Berg na afloop van een werkbezoek in de gemeente Loppersum. (NOS)

Eerder schreef ik al over de schandaligheid dat de mensen in Groningen afgescheept worden met een magere 100 miljoen voor alle schade die de gaswinning geeft en gaat geven.

Nu bemoeit Commissaris van de Koningin van Groningen, Max van den Berg (PvdA), zich er ook mee. Moet hij natuurlijk doen, hij is aangesteld door de koningin (grootaandeelhouder van de Koninklijke Shell) om te zorgen voor haar Groningse onderdanen. Hij vindt dat de NAM (50% Shell en 50% ExxonMobil) 1 miljard beschikbaar moeten stellen, dat vind ik nu eens een goed plan!

NAM en staat zijn fiftyfifty exploitant van de gaswinning in het Groninger Veld. Die 1 miljard zal er vast niet gaan komen. NAM zal wel tegen de staat zeggen, ieder de helft. Dat zou betekenen dan (samen met alle ongein zoals het redden van de SNS Bank) dat het tekort vast niet bij de begeerde 3% zal komen. Die ik sowieso al niet begrijp, want als je in procenten spreekt wat is een beetje meer of minder dan, als dat een land wat lucht geeft.

 

1 gedachte over “Max van den Berg, NAM moet Groningse burgers 1 miljard betalen”

  1. Dat eene miljard zal niet voldoende zijn indien halve dorpen instorten .Maar zoals altijd valt uiteraardde vvd er over dat men in groningen nietmoet zeuren .Nee de grootgraaiende diefstal partij wil het liefst alle winst in de zak steken en heeft schijt aan de groningse inwoners .Er was ook niemand op dat feestje van vvd huise in groningen van al die speknekken die daar over begon .ben je gek ze liepen alleen te zieken over de kwijtgescholden zorgpremie .

Reacties zijn gesloten.