Massaimmigratie blijft rechtse hobby

Ditmaal gaat het over de immigratie van Oost-Europeanen, schrijft Martijn van Dam in de Volkskrant. Maar, en we schrijven het hier voor de 3002-e keer: de immigratie van de jaren zestig en zeventig werd óók door rechts en ondanks de protesten van links opgestart. Staatssecretaris Rutte zag in 2003 overigens nog geen vuiltje aan de lucht.

Van Dam:

De afgelopen jaren is de PVV er in geslaagd de immigratie van de jaren zestig opnieuw te problematiseren en de geschiedenis te herschrijven. ‘De schuld ligt bij de linkse elites’, aldus hun verkiezingsprogramma. Lang hebben linkse politici zoals ik deze aantijgingen onweersproken gelaten. Te lang. We vonden een discussie over wiens ‘schuld’ het is dat mensen hier leven, buitengewoon onsmakelijk. Dat hadden we niet moeten doen. Als je beweringen onweersproken laat, gaan ze beklijven. Mensen nemen ze voor waar aan. Maar ze zijn niet waar. Grootschalige immigratie was en is gevolg van rechts beleid.

 

Opnieuw wil rechts immigratie aan de onderkant van de arbeidsmarkt stimuleren, zonder dat het wil investeren in integratie. Het is schokkend hoe de geschiedenis zich herhaalt.

Ik persoonlijk vraag me nog steeds af hoe problematisch die immigratie precies is, en of je die moet willen tegenhouden, maar àls je daar dan allemaal problemen mee hebt, en dat zijn vooral mensen op de rechtervleugel in de politiek, weet dan wel aan wie het gelegen heeft. Aan die fijne rechtse ondernemers die liever mensen uit dusdanig arme landen aannemen dat ze geen weerwoord durven hebben, in tegenstelling tot mondige Nederlandse werknemers. Hier hebben we bijvoorbeeld zo’n ferme onderneemster, José Janssen uit Someren, die het dermate bont heeft gemaakt met de behandeling van haar landarbeiders dat ze de bak in gaat als het even meezit.

5 gedachten over “Massaimmigratie blijft rechtse hobby”

 1. Een rechts persoon liegt waar jij bij staat.

  “Van ‘massa-immigratie’ uit deze landen (Turkije, Marokko m.a.) kun je dus met goed fatsoen niet spreken. Wie dat woord gebruikt, probeert mensen bewust wat op de mouw te spelden. Een leugen om kiezers op te hitsen.”

 2. De SP, toch écht wel als linkse partij te beschouwen, heeft ook grote moeite met immigratie getoond.
  En nee, google dat zelf maar.
  Racisme, uitsluiting van groepen, fascistoïde neigingen: het is allemaal niet specifiek links of rechts. Kijk de wereld, en zie.

 3. Grappig wanneer je de linkjes volgt:
  Zalm waarschuwt en onze huidige MP laat weten in 2003:
  De voor de arbeidsmarkt verantwoordelijke staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken, VVD) zegt, bij monde van zijn woordvoerder, dat er vooralsnog geen aanleiding is te denken dat er een grote toevloed van met name Poolse werknemers zal plaatshebben.

 4. [als gastbijdrage ge-e-maild maar past hier ook uitstekend als discussiebijdrage]

  Tsunami van boerenzonen zonder land

  In 1962 begonnen met werken in de bouw vroeg ik me een paar jaar later af waarom er zoveel gastarbeiders werden ingevlogen die onze lonen onder druk zette. In de berichten in de media werd ijskoud verkondigd dat Nederlanders te lui waren om te werken en liever studeerden, waarvoor ik als belastingbetaler dus ook nog eens de studietoelages kon ophoesten. Maar vooralsnog maakten bouwvakkers zich nog geen grote zorgen omdat die gastarbeiders voornamelijk in de fabrieken werden tewerkgesteld en er het praatje rondging dat zij niet geschikt waren voor in de bouw door het taalprobleem en omdat zij werken in de bouw minderwaardig werk zouden vinden.

  Maar de bouwvakkers kwamen bedrogen uit. Wat jaren later werd de bouw overstroomd met een tsunami van boerenzonen* die van het herverkavelde platteland zich in ploegen met een lage organisatiegraad, en zo zij georganiseerd waren dan was dit bij het toen al hevig polderende CNV, aanboden als stakingsbrekers/onderkruipers bij onenigheid in de CAO-onderhandelingen. Maar dankzij het het gestaalde linkse kader dat tactisch [er moch absoluut geen partijpolitiek worden bedreven] werd aangemoedigd door communisten, was de bouwsector toch nog een tijdje het breekijzer waarmee de CAO’s van de wat tegenwoordig zo verradelijk de lager betaalde middenklasse heet nog enigszins op peil bleven.

  Tot er begin jaren 80 een diepe crisis in de bouwsector kwam en het daardoor ontstane overschot op de arbeidsmarkt het de werkgevers en de onder hun druk bezwijkende vakbondskader, dat de aanmoediging van communisten die in de kouweoorlog en door het gepolder ten onder waren gegaan en waren afgeserveerd, node moest missen. Tenzij zij ander werk vonden want de bouwsector werd overgenomen door zich in ploegen [niet in vakbonden] organiserende boerenzonen, terwijl het vakmanschap en de beroepseer onder druk kwamen te staan doordat de uitvoering van het werk in de bouwput meer en meer door hoger opgeleid personeel werd overgenomen. Voorbeeldje: kwam ik vroeger nog redelijk vaak in de uitvoerderskeet om vanaf de bouwtekeningen de maatvoering op de bouwplaats te realiseren, is mij dit later nooit meer overkomen en moest ik mij maar schikken in het onvermijdelijke en als loswerkman, zo heette vroeger een tijdelijke productiekracht, de bevelen van een hoger opgeleidde opvolgen.

  En dan kunnen we nu anno 2011, ook weer in een diepe crisis in de bouwsector de prolongatie aanschouwen van het bovenstaande, maar nu met Poolse boerenzonen. Dus inderdaad, maar dit wist ik allang, de massa-immigratie kwam http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2961862/2011/10/11/Massa-immigratie-kwam-van-rechts.dhtml en komt van rechs. En dat heeft maar één doel en dat is de lonen, maar niet alleen de lonen maar ook het vakmanschap en de beroepseer, op de werkvloer onder de druk van een arbeidsoverschot te houden.

  Werkgevers zijn best wel bereid goede lonen te betalen als het maar niet aan arbeiders is. Liever nemen zij hoger opgeleidenen aan die net zo achterbaks [is a-solidair, is a-sociaal] met arbeiders omgaan als zijzelf. En nu gijzelen zij de samenleving al decennia met een leugen. Wanneer dringt het nou eens door, rechse lui zijn bloedzuigende liegbeesten, blaffende vampiers. Ik zal het woord rechts om de rechse politici aan te duiden nimmer meer met de t als in rechts schrijven omdat de http://nl.wikipedia.org/wiki/Links_en_rechts_(richting)#Etymologie etymologie van dat woord ook al een leugen is. Zolang dit onopgehelderd blijft blijft mijn paradigma DE LEUGEN REGEERT EN DE WAARHEID CREPEERT het enige ware dat er over te zeggen is zolang dit zo is.

  Wellicht dat onze salonsocialisten nu zij zelf het onderwerp van onderwerping zijn nu eindelijk eens ware woorden gaan zeggen in plaats van koste wat kost te willen besturen. Het eerste wat zij zoals is gebleken inleveren is de waarheid om met de leugen te regeren. Regeren…, het blijft een rechse hobby. Dat moet een linkse hobby worden.

  tsunami van boerenzonen* [zonder land] die nu voor het overgrootste deel PVV stemmen? Ja godverdomme!

 5. @ 14-5-1948:

  Met als verschil dat de SP nooit in de regering heeft gezeten en nooit een machtsfactor was ondanks 25 zetels.

  Ik vind dat het nog lang heeft geduurd voordat men bij de PVDA besefte dat rechts de immigratie op links probeerde af te schuiven. Pas anno 2011 begint men te morren over de leugens van rechts terwijl ik de boeken van Lucassen al 2 jaar geleden had gelezen en er wat kortjes wat aan geweid. https://krapuul.nl/blog/28400/nederland-en-de-mislukte-multi-culti/
  Mr Wonkish heeft er ook wat over gezegd, en ik heb een draft erover. https://krapuul.nl/blog/35446/immigratiedebat-op-leugens-gebaseerd/ .
  Wie weet ga ik er nog aan werken

Reacties zijn gesloten.