Mark Rutte: Weg met de geluksmachine!

Woorden zijn nooit onschuldig. Het sleutelwoord achter de bezuinigingen op de kunst, de geestelijke gezondheidszorg en de persoonsgebonden budgetten is de geluksmachine. De grote ambitie van Mark Rutte is om de geluksmachine uit te zetten. Met zijn metafoor maakt Rutte in een beweging alle mensen die zijn aangewezen op de staat verdacht.

Pieter Hilhorst over het rancuneuze zooitje in Den Haag, dat met veel te weinig inlevingsvermogen de zwakkeren in de samenleving weg zet als gelukszoekers. Dat mensen die hulp nodig hebben eigenlijk alleen maar zeuren en gewoon wat harder op de tanden moeten bijten.
Dit kabinet weet niet wat solidariteit is, noch dat de verantwoordelijkheid van een geciviliseerde overheid zorgen voor zwakkeren in de samenleving is. Het is een asociaal kabinet, dat de zwakkeren in de samenleving aan hun lot over laat omdat er geen gevoel is, alleen maar Euro-tekens in die ogen en hoofden.

Ik moet er van 😥

Toen ik deze zag, deed het me onmiddelijk aan dit kabinet denken. Alles moet kapot en versnipperd tot kleine, nietige stukjes. Deze machine krijgt nog geduchte concurrentie van dit sloopkabinet.

6 gedachten over “Mark Rutte: Weg met de geluksmachine!”

  1. Meestal heb ik niet genoeg geduld voor internetfilmpjes, maar die allesversnipperaar heb ik helemaal afgekeken. :mrgreen:

  2. Niet van mezelf, maar van een reageerder op het uitmuntende verhaal van Hilhorst: de overheid is geen geluksmachine, maar een pechdemper. En die allesvernietiger mag van mij een apart item worden. Volgens mij zag ik m’n pensioen ook net verdwijnen.

  3. “Geluksmachine” – een ronduit walgelijke metafoor. Ik zou ook liever in de politiek zitten dan in de wachtkamer van mijn psychiater. En als dit kabinet alle psychiatrische patiënten dan eindelijk tot zorgmijders heeft weten te maken, zal het ook wel weer niet goed zijn… 🙄
    (Laten we het er maar op houden, dat dit mijn beschaafde reactie is…)

  4. Die deur naar het debat is inderdaad dichtgegooid. Diverse belangenorganisaties krijgen morgen inspraak over de PGB plannen. Een politiek contact vertelde mij hier niet teveel van te verwachten, de beslissing is al zo goed als rond. Ik betwijfel het of het nut heeft met zielige verhalen van zieke mensen aan te komen. Ze zullen worden verwezen naar gemeente of Zorg in Natura.

    Wij begeleiden nu met PGB iemand uitbehandeld met kanker,met sombere prognose, nog een paar maanden waarschijnlijk, de vraag aan de zorg in natura instelling was of deze client ’s ochtends voor 09.30 uur gewassen kon worden. Hieraan kunnen ze niet voldoen! En dan kloppen er straks een dikke 100.000 mensen extra aan bij deze zorg in natura.

    Pieter Hilhorst heeft helemaal gelijk, als de VVD dit gelukszoekers noemt, tja dan ben je uitgeluld 😡

Reacties zijn gesloten.