Mark Rutte: verzetsheld na de oorlog

Wat wel een belangrijk positief effect is van die hele Minder-Marokkanencommotie, is dat het nu bon ton is geworden Wilders af te branden. Het is salonfähig geworden Geerdolf Witlers een racist te noemen. Iets wat Krapuul vanaf het begin, een dikke vier jaar geleden, al deed en wat toen meestal niet in dank afgenomen werd.

Het Probleem mag Benoemd worden, er is een einde gekomen aan de rechtse politieke correctheid, waarbij de meest rabiate vormen van racisme slechts als islamkritiek bestempeld mochten worden.

Het mooie is dat het Wilders zelf is die aan die politieke correctheid een einde heeft gemaakt. Consequentheid kan hem daarbij niet ontzegd worden, alleen lijkt het een stapje te ver te zijn geweest en zien nu ineens velen Den Lijder voor wat hij is: een geradicaliseerde, dictatoriale, monomane, rabiate fanaticus die alleen zijn eigen gelijk kan zien.

Vele politici zagen dat al eerder natuurlijk, maar die zien pas nu een electoraal veilige manier om afstand van de PVV te nemen. De Anderhalf Miljoen dienden immers serieus genomen te worden.

Maar daarom zien we nu complete gemeentebesturen en burgemeesters manmoedig aangifte doen tegen Wilders.

Ook een Mark Rutte haast zich nu bijvoorbeeld te zeggen dat het kabinet Rutte I toch echt zou zijn gevallen na Wilders’ Minder-Marokkanen uitspraak.

Een typisch geval van in het verzet zitten na de oorlog. Te laat, Rutte: jij zult voor altijd te boek staan als premier van Bruin I, de eerste regering na de Tweede Wereldoorlog die samenwerking zocht met een facistisch-racistische partij. Jij bent het die als geen ander de PVV salonfähig hebt gemaakt, jij bent het die enorme haast had een regering met samenwerking van de PVV te vormen, die daarvoor de koningin wenste te schofferen. Jij moest zonodig ‘de socialisten’ buiten de regering houden, want dat was nog erger dan de PVV. Dat was jij Rutte, met je stomme gelach. Een normaal mens zou naar Sint-Helena emigreren uit schaamte, maar aangezien jij politicus bent zul je daar wel minder dan gemiddeld last van hebben.

11 gedachten over “Mark Rutte: verzetsheld na de oorlog”

 1. Misschien is het ook mogelijk te zeggen dat Mark Rutte die een fascistische club een hele normale partij vindt met hele normale standpunten met wie het heel prettig is samen te werken, die van een partij is welke een hetze voert tegen zieken en Polen (‘handen uit de mouwen’; ‘een baan voor u in plaats van een Polenhotel’; ‘wij spreken Nederlands’) en nog veel meer groepen mensen, die premier is van een ronduit fascistisch regime dat etnisch registreert, asielzoekers foltert en de dood in jaagt, zich graag spiegelt aan het regime van Hitlers’stadhouder Seyss-Inquart…dat dat stuk drek gewoon zelf een ordinaire fascist is die zich nu even voor de vorm gedeisd houdt maar zodra ie de kans weer schoon ziet op dezelfde fascistische voet verder gaat als Witler.
  Die vent deugt net zomin als Hitler of Witler en is naast Asscher, Samsom, Pauw en Witteman, van der Laan, Spekman en vele anderen één van de vele spelers in het theater van de haat zoals Joke Kaviaar dat zo treffend omschreef.

 2. ja ralph, daar zit wat in….maar wat te denken van een PvdA olv SamSom die graag met de VVD regeert??

 3. Samson is nu eenmaal een man zonder principes, dat is misschien nog gevaarlijker dan rat Rutte.
  En wat rat Rutte betreft, bruin blijft bruin, dat wast geen water af.

 4. Het is wel duidelijk dat rat Rutte alsnog ijlings maar veel te laat probeert om het zinkende PVV-schip alsnog te verlaten. Het zou geloofwaardiger zijn als hij de politieke arena zou verlaten. Met het schaamrood op zijn kaken.

 5. @Tweetacteneur: Maar hij hàd ze eerst wel, principes. Als kamerlid was hij behoorlijk dissident: hij wou bv. een onderzoek naar Irak, was tegen de JSF en was voorstander van meer linkse samenwerking – allemaal haaks op de partijlijn. Kennelijk hangt het meer van de positie af dan van de persoon.

 6. Kennelijk het betoog van David Pinto, een joodse Marokkaan, bij VK Opinie, niet gelezen.
  Of dat van Fennema.
  Niets bijzonders, Krapuul leest alleen de eigen onzin.
  Waarom niet de naam Krakeel ?

 7. @Laurent, heb je het zeer treffend verwoord en tevens is er ook een pluim voor Krapuul en medewerkers die al die jaren Het Rechtse Theater van het Haat blijven fileren.

 8. Pinto / Aboetaleb / Marcoush die over deze kwestie spreken , dat is een beetje als ome Tom die over slavernij spreekt .. wel meegemaakt , maar te trouw aan de meester om die af te vallen http://youtu.be/znQe9nUKzvQ

 9. En pitefries komt hier toch om het te lezen. Vreemd. Je valt andermaal door de mand. Vervelend he die spiegel in je smoel IEDERE KEER.

Reacties zijn gesloten.