Mark Rutte: onderwijs ‘absolute prioriteit’

Zou hij het zelf geloven?

Geloven we hem nog als we dit lezen?

Scholen bezuinigen niet alleen op het aantal leraren. Ook het budget voor ict-apparatuur gaat omlaag. Verder bezuinigen veel scholen op ondersteunend personeel, nascholing en gaan ze minder besteden aan het onderhoud van gebouwen.

Of dit?

Het CPS onderzocht het financiële beleid van scholen. Daaruit kwam naar voren dat negentig procent van de basisscholen dit jaar sneden in het personeel en dat in het middelbare onderwijs acht op de tien scholen op docenten bezuinigden. Beide hadden overigens te kampen met een budget dat respectievelijk met tien en zestien procent minder was dan vorig jaar.

Of dit?

Jonge wetenschappers, verenigd in de Jonge Academie van de Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW), hebben een brandbrief naar het kabinet gestuurd. Zij luiden de noodklok over de plannen van het kabinet om wetenschap vooral in te gaan zetten voor commerciële toepassingen.

Bij dit kabinet gaat alles ten onder aan de nieuwe religie: marktwerking! Ik heb medelijden met de jeugd die in een klimaat van zulke geestelijke armoede groot moet worden. Die overgeleverd worden aan de kleinzielige koopmansgeest van een bekrompen kabinet dat het slechtste is dat Nederland ooit heeft meegemaakt.

3 gedachten over “Mark Rutte: onderwijs ‘absolute prioriteit’”

  1. hij bezuinigt toch niet op onderwijs…hij buigt om! en dat komt dan het onderwijs ten goede…je moet veel gedronken hebben om de logica te ontdekken. Mark R. gebruikt mooie woorden om zijn kaalslag te bedekken….en volgens mij stinken allen Henk & Ingrid er in….Op Nijenrode zal er niet veel te merken zijn van de ombuigingen, dus zijn eigen achterban merkt er waarschijnlijk niet zo veel van….

  2. Zo rollen de politici tegenwoordig. Achteraf zullen ze altijd claimen dat de intenties nobel waren, dat hebben ze immers uitgesproken. Dat ze niets hebben gedaan wordt op onmacht gegooid en niet op onwil. Daarom ben ik allang niet meer links of rechts, en twijfel zelfs of ik ooit echt een kant heb gehad. Bijna geen enkele partij houdt woord. Tenzij ze in de oppositie zitten en eveneens niets kunnen doen. http://tinyurl.com/6adar9j

  3. Het zijn allemaal kwaliteitsimpulsen voor de villa’s, boten en auto’s van bankiers. Vandaag in Trouw weer veel brieven, beschouwingen en berichten waarin het kabinetsbeleid wordt afgewezen. In de 2e kamer een hoorzitting met mensen uit de zorg en van patiëntorganisaties. Allemaal met kritiek.

    Maar de realiteit is dat Rutte al zijn beleid zonder beperkingen kan uitvoeren. Zolang de oppositie ieder debat begint met “NATUURLIJk moet er bezuinigd worden, dat begrijpen wij ook.” en als het erop aan komt de grote steunpilaar is voor Rutte is er voor de regering geen vuiltje aan de lucht.

Reacties zijn gesloten.