Mark Rutte lijkt voorlopig uitgegiecheld

Je zal er maar op gestemd hebben. LOL.
Je zal er maar op gestemd hebben. LOL.

De eerste indruk die Mark Rutte bij zijn aantreden als premier maakte was er een van iemand met wie op zijn minst enigszins normaal te communiceren viel, zelfs al was hij premier van het meest rechtse kabinet sinds Seyss-Inquart, dat hij al schaterlachend en op schouders van rabiaatrechtsen meppend in elkaar flanste.

Heel erg opzienbarend was die prestatie natuurlijk ook weer niet, nadat we acht jaar murw gebeukt waren door de contactgestoorde Balkenende, die nooit ook maar op één vraag direct een antwoord gaf en op zijn best na minutenlang zuigen en trekken een halfslachtig antwoord gaf waar hij later altijd nog op terug kon komen via een tekstexegese waar een ouderling een puntje aan kon zuigen. Balkenendes grootste verdienste is zijn bijdrage aan de Nederlandse taal in de vorm van de uitdrukking ‘met de kennis van nu’, waarmee je je te allen tijde overal voor kunt indekken.

Maar in maart 2012 viel het geschater van Rutte ineens stil, na de invoering van de Eerste Radiostilte ten behoeve van nieuwe begrotingsonderhandelingen met de PVV, die vrijwel twee maanden duurde, waarna kleuter Wilders stampvoetend de stekker uit Bruin I trok. Vervolgens voorkwam Rutte dat de verkiezingen nog vóór de zomer gehouden zou worden omdat iedereen eerst eens even drie maanden op vakantie moest. Rutte was wederom volslagen onvindbaar en incommunicado gedurende die hele zomer, behalve die ene keer dat hij halfnaakt met Jort Kelder in een sloep werd gespot.

We kregen vervolgens in september weliswaar gedurende twee weken een tsunami van VVD-leugens over ons uitgestort, niet in de laatste plaats door Rutte zelf, waarna echter de Tweede Radiostilte intrad, namelijk die van de formatie met de PvdA. Na totstandkoming van Flans II begon Rutte opgelucht weer te ratelen, totdat al gauw bleek dat de VVD binnen twee weken de helft van zijn zetels in de peilingen alweer kwijt was na het parelkettingoproer over de zorgpremies. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen, zoals u kunt vaststellen als u googelt op Nieuws over Mark Rutte. De man heeft eenvoudigweg al minstens een maand niets meer van zich laten horen. Hij is blijkbaar even uitgegiecheld.

9 gedachten over “Mark Rutte lijkt voorlopig uitgegiecheld”

 1. Laten we nou een keer positief denken over Minister President – voor alle Nederlanders – Rutte. dus niet in het open doel schieten onder de uitroep: ‘lekker rustig, laat ie vooral zijn mond blijven houden’ .

  Maar het goede in die zwijgzaamheid zien en het interpreteren als dat de CEO Rutte zijn managers alle ruimte geeft om te excelleren.

  Laten we wel wezen Mark Rutte heeft in 2 jaar twee prachtige bedrijven uit de grond gestampt, het eerste ging helaas, maar onvermijdelijk failliet door mismanagement in het lagere echelon en ratten-mentaliteit in het overgenomen bedrijf. Maar zijn huidig bedrijf is vanaf dag één een daverend succes dankzij de sterke fundamenten die hij er onder heeft gelegd.

 2. Misschien is hij inmiddels met langdurige vakantie naar het Verre Oosten vertrokken waar hij op een zonovergoten eiland lekker in een leunstoel uitgerekt vruchtige cocktails drinkt?

  Af en toe de telefoon pakken en roepen: “Jongens draait alles weer goed? Mooi zo, ga door! Toedeloe! ” 🙂

 3. In de voormalige Soviet Unie had je wel eens dat gestorven partijleiders wekenlang bleven liggen omdat niemand durfde te kijken of ie dood was. Zoiets zal nu ook wel het geval zijn.

 4. #3 getver, hij was al van de ratten besnuffeld en wordt nu door ratten besnuffeld en de maden kruipen al door zijn houten neus

 5. Zou best kunnen, Laurent 😉
  De zwijgperiodes van Rutte zijn zonder twijfel z’n sterkste wapen.
  Als hij spreekt, gaat het altijd weer mis.
  Het begon voor mij met het “kabinet waar rechts Nederland z’n vingers bij kon aflikken”. Het hoogtepunt was de betiteling van de PVV als “een stoere partij, waar je op bouwen kunt, omdat ze zich aan hun afspraken houden” (vlak voor de ramp van het Catshuisoverleg).
  Maar in het kiezen van z’n stiltemomenten is hij een groot strateeg!
  Laurent vermeldde al hoe Rutte en de VVD zich van mei tot eind augustus 2012 onttrokken aan elke vorm van verantwoording of inzicht geven in hun plannen voor na de verkiezingen. Ze lieten de rommel aan het CDA over (partijleiderscrisis) en giechelden binnensmonds om de naïeve “reddingspoging” van Nederland door D66, Sap-GL en de Refos via het Kunduz-akkoord.
  Krapuul was zowat de enige die dat door had. En (grotendeels tevergeefs) de VVD tot mikpunt van kritiek en provocatie maakte. (Denk aan de mooie alternatieve VVD-affiches!)
  De rest is bekend.
  Nu is het weer angstig stil rond giechelmeier.
  Hij laat de pvdaers alle kastanjes uit het vuur halen.
  Knap hoor, Markje!
  Wie z’n natte vinger (van het aflikken) in de lucht houdt, weet precies waarvandaan de wind waait.
  Windvaan met neoliberale sokkel.

 6. Hitler had ook eerst praatjes na een tijdje werd ie wat minder spraakzaam en op een gegeven moment was zijn droomwereldje gemaakt van beton onder de grond.

  Niet dat Markje een Hitler is nee zeker niet maar hij heeft zeker het zo gewonnen, zo geronnen gemeen met dat rare snorretje van toen.

  Na hoogmoed komt voor de val. Rutte II weg ermee!

 7. En de pvda heeft zich heerlijk in de nesten gewerkt ,zou best eens kunnen dat op het eind van deze rat race alle schuld bij de pvda terecht komt

 8. Markje wacht af hij heeft momenteel grote angst omtrend wat of er vandaag of morgen zou kunnen gebeuren inde europese unie .Er schijnt namelijk een rapport te bestaan van multinationals waarin zij de angst uitspreken omtrend de kans van volksoproeren in de hele unie .Uiteraard zijn zij in brussel en in de lidstaten ook op de hoogte van dit rapport .En zij weten ook dat het zomaar kan gebeuren .Deze vertegenwoordigers van die multinationals zitten in davo,s zwaar bewaakt te vergaderen hoe men dat in de hand kan houden ,als men het dan nog in de hand houd .

Reacties zijn gesloten.