Mark Rutte: “Dat tweede onderzoek ken ik niet. Ik heb alleen de mediaberichten gezien.”

Tweede onderzoek? Er is geen tweede onderzoek. Er is er slechts één onderzoek. En helaas is er alleen aandacht voor het antisemitisme in de media en dan specifiek het “antisemitisme” van moslims. Dat van christenen en geloofslozen wordt amper benoemd en over het racisme jegens moslims wordt helemaal gezwegen.

Misschien moet Rutte zich de volgende keer laten informeren door zijn minister of nog beter zelf even het onderzoek lezen.

Premier Mark Rutte is niet bekend met de cijfers uit het antisemitismerapport dat deze week naar de Tweede Kamer is gegaan. Daaruit blijkt dat 40 procent van de autochtone jongeren ‘niet zo positief’ is over Marokkanen.

Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekenlijkse[sic] persconferentie na afloop van de ministerraad.

Uit het rapport blijkt dat 9 procent van de Nederlands-Marokkaanse jongeren ‘niet zo positief’ is over joden in Nederland, terwijl uit datzelfde onderzoek blijkt dat 40 procent van de autochtone jongeren ‘niet zo positief’ is over Marokkanen.

“Dat tweede onderzoek ken ik niet”, zei Rutte desgevraagd. “Ik heb alleen de mediaberichten gezien.”

Naast het niet op de hoogte zijn van het onderzoek, maakte Rutte nog een andere, twijfelachtige opmerking.

Nieuwe groepen zijn bezig hun plek in dit land te bevechten, zei Rutte. “Veruit de meesten doen dit op een positieve manier, zoals dat altijd gaat als grote groepen migranten in een samenleving arriveren. Dat hebben we in Nederland vaker gehad in onze geschiedenis.”

Hiermee praat hij het racistische en xenofobe gedrag van de autochtonen in feite goed. Alsof het doodnormaal is dat je een plek moet bevechten en dat je daarbij geconfronteerd wordt met haat en discriminatie. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn, lijkt hij hiermee te zeggen.
Een houding die er inderdaad toe leidt dat racisme en xenofobie welig kunnen tieren in ons land.

(bron)

1 gedachte over “Mark Rutte: “Dat tweede onderzoek ken ik niet. Ik heb alleen de mediaberichten gezien.””

  1. Pingback: Het ondraaglijke lijden van de niet-vluchteling | wltrrr

Reacties zijn gesloten.