Mark Rutte als absoluut heerser

Waarom roepen we Mark Rutte niet gewoon uit tot absoluut heerser, zijn we gelijk van alle gemier met die peilingen af.

Hoe zou het zijn met Mark als absolute machthebber? Om u dat voor te stellen hoeft u alleen maar terug te denken aan die baan bij dat grote bedrijf met die jonge, boven u gestelde projectmanager, die om de twee weken op vrijdagmiddag met een nieuwe powerpointpresentatie aankwam die aantoonde dat het echt fan-tas-tisch ging met de afdeling. Dit terwijl zijn toehoorders, een geeuw en een lichte neiging tot suïcide onderdrukkend, op het horloge keken en naar de vrijmibo verlangden, als ze al niet een reden hadden gevonden om helemaal niet aanwezig te hoeven zijn bij de meeting.

5 gedachten over “Mark Rutte als absoluut heerser”

 1. jvdheuvel Schreef:

  Klinkt als een soort Pil van Drion waar je ondraaglijk van gaat lijden.

  Allebei “Liberalen” Drion en Reutel …

 2. Mark Rutte is geen absoluut heerser, dat zijn de Euro en de Dollar nog altijd. En de Telezeik doet daar zeker niets aan af.

 3. Heel raar van de VVD zo door groeit . Hier bij de zorg kan kennelijk ineens ingegrepen worden wat betreft salarissen, maar bijv de bonussen in debankenwereld niet. Of meer belasting vragen aan de welgestelden is ook taboe. Nee, een hoop andere bedrijven krijgen forse belastingvoordelen van dit kabinet oa winstbelasting wordt minder. Kennelijk zijn VVD en CDA toch nog meer gelieerd aan de laag boven de huisartsen nl die laag van bestuurders managers en bazen van de verzekeingsbedrijven.
  Het komt er eigenlijk op neer dat de verzekeringsbedrijven de absolute macht in de gezondheidszorg krijgen. Die bepalen of je wel of niet naar de huisarts/ziekenhuis mag. Naar welke huisarts/ziekenhuis en of je wel of geen medicijnen mag en welke. Het enige waar dan naar gekeken gaat worden is uiteraard geld, de rest interesseert ze niets. Dag kwaliteit. Allemaal in de wurgende houtgreep van de grootverdieners in de verzekeringsbedrijven: patienten, huisartsen, ziekenhuizen, specialisten, verplegend personeel enz.
  De verzekeringsbedrijven gaan voortaan leven en dood bepalen en niet de specialisten.
  Hoeveel verdienen bazen en managers van verzekeringsbedrijven eigenlijk, mevr Schippers? Ik dacht heel veel meer dan een huisarts.
  En ook deze VVD’ster brengt met een stralende lach de botte bijl bezuinigingen als zijnde verbeteringen.

 4. Micha Schreef:

  Het komt er eigenlijk op neer dat de verzekeringsbedrijven de absolute macht in de gezondheidszorg krijgen. ……Het enige waar dan naar gekeken gaat worden is uiteraard geld, de rest interesseert ze niets.

  Bingo! : )

  Want dit is het hart van de Zorgmarkt reforme – alle geld voor de verzekeraars en managers.
  Kijk hier een lolly en fopspeentje voor de mensen/klanten/patiënten.

  Micha Schreef:

  En ook deze VVD’ster brengt met een stralende lach de botte bijl bezuinigingen als zijnde verbeteringen.

  In de PR wereld worden altijd woorden omgewisseld om het mooier te laten voorkomen, zoals in dit geval.
  Wat je nog mist in je beoordeling zijn de enorme bedragen die op dit moment worden aan PR campagne aan verscheidene PR bureaus uitgegeven om deze ZorgCircus reforme aan het Nederlandse volk te doen verkopen.

Reacties zijn gesloten.