Mark heeft Geert niet nodig

Marcel Hulspas in De Pers, léés die man:

En Geert zwijgt. Ook de PVV-kamerleden keerden terug van vakantie, maar ze hadden net zo goed weg kunnen blijven. Afgelopen dinsdag en woensdag liet hij het debat over aan ‘financieel specialist’ Tony van Dijck (de Antilliaanse ex-ober ‘Tony Saxofony’). Deze clown riep de PvdA op om het kabinet niet te steunen. Een PPV-er die met de pet in de hand bij Links aanklopt – dat was nieuws. 
Verder kon hij niets anders doen dan het oude PVV-liedje herhalen: als de steun aan Griekenland Nederland geld gaat kosten, dan heeft het kabinet ‘een probleem’. Van Dijck werd door de voltallige oppositie vol vreugde weggelachen.
Dat dreigement klonk een half jaar geleden misschien heel stoer, maar inmiddels is duidelijk dat die steun Nederland allang geld heeft gekost, dat het in de komende jaren nog meer geld gaat kosten, en dat pas over tientallen jaren duidelijk zal zijn hoeveel de steun ons land nu exact heeft gekost. Waar bleef nou dat ‘probleem’ voor het kabinet? Wat gaat de PVV nu doen? Helemaal niks dus. Van Dijck ging af als een gieter – iets waar Geert dus zijn stromannetjes voor heeft. (Mark heeft Geert niet nodig – DePers.nl)

2 gedachten over “Mark heeft Geert niet nodig”

  1. De PVV heeft er mee gedreigd dat als de hulp aan Griekenland zou betekenen, dat er extra bezuinigd moest worden, dan had het kabinet een probleem.
    Ja het is lachwekkend dat de PVDA, D66 en Groen Links zich laten gebruiken door PVV en Kabinet.
    Dit gaat ten koste van de gewone burger.
    Afschaffen PGB etc.
    Pvda,D66 en Groen Links offeren de belangen van de gewone burger op aan EUROPA.

  2. @1 Inderdaad PVV dreigt alleen maar, want Rutte voorziet alweer een sombere Prinsjesdag http://tiny.cc/yfnu4 wat inhoudt dat er weer stevig bezuinigt gaat worden. Deze keer heeft hij opnieuw de gezondheidszorg in gedachten en de arbeidsmarkt.

Reacties zijn gesloten.