Marjolein Faber, een aantrekkelijk monster

Marjolein Faber-van de Klashorst is lijsttrekker namens de PVV in de provincie Gelderland en eerste kandidaat namens de PVV in de Eerste Kamer. Faber is dol op aangiftes. Zo deed zij aangifte tegen Staatssecretaris Co Verdaas (PvdA) wegens wat geknoei met dienstritjes toen Verdaas Gedeputeerde in Gelderland was. Verdaas trad af, ook al was het “klein bier”.

Faber deed ook aangifte tegen Samsom en Spekman naar aanleiding van hun uitspraken over Marokkanen. Weliswaar pasten die uitspraken prima in het idioom van de PVV, maar er moest een tegenzet volgen na de duizenden aangiften tegen Geert Wilders naar aanleiding van zijn minder-minder-optreden.

Faber heeft er een sport van gemaakt gesjoemel, al dan niet vermeend, van collega-politici aan de kaak te stellen. Geheel in de lijn van haar politieke beweging die zich voortdurend afzet tegen de sjoemelende politieke elite. Niet dat de PVV van alle sjoemelsmetten vrij is, integendeel zelfs, maar het verkoopt en het trekt stemmen.

De zoon van Faber, Willem Martijn, is mede-eigenaar van MRwebsites. De andere eigenaar is Ricky. Moeder Faber, die zichzelf presenteert als IT-deskundige, heeft het bedrijfje waarvan haar zoon mede-eigenaar is, opdracht verstrekt om een website voor de PVV Gelderland te maken. De rekening, zo’n € 8.000,– werd voldaan met gemeenschapsgeld. Volgens de regels die de Provinciale Staten Gelderland hanteert mocht dat niet en Faber, als integriteitsdeskundige, wist dat uiteraard.

Het bedrijfje van Martijn en Ricky is niet erg groot en heeft ook niet erg veel klanten. Toch is er een portfolio op de site te zien. De Kabouterhut wordt o.a. als klant genoemd. PVV Gelderland wordt niet genoemd. Terwijl dat toch een grote klant moet zijn. Maar ja, dan zou de link tussen moeder en zoon wel erg snel en makkelijk gelegd kunnen worden.

Faber zal nu de rekening uit “eigen” zak betalen. Niet omdat zij zich daartoe verplicht voelt, maar omdat zij betrapt is op kabouternepotisme. Omdat zij van het gezeik af wil zijn. Daarom en nergens anders om. Op 11 maart 2015 zal de PS Gelderland een extra vergadering aan het handelen van Faber wijden. Dat is zinloos. Faber stapt niet op. Faber gaat gewoon door met het namen en shamen van iedereen die voor haar fors geschoeide voeten loopt. Faber zal niet ophouden ruim 1 miljoen landgenoten te beledigen, uit te sluiten en te bespotten, alleen omdat zij moslim zijn. Faber is populair onder de aanhang van de PVV. Niet zozeer om wat zij zegt, maar om hoe zij het zegt en hoe zij daarbij kijkt. Haar verschijning, die veel weg heeft van een dragonder, spreekt de PVV-aanhang aan. De PVV zal wel gek zijn afstand te doen van zo’n aantrekkelijk monster.

1 gedachte over “Marjolein Faber, een aantrekkelijk monster”

  1. Pingback: Gesjoemel Marjolein Faber gaat steeds harder stinken | Krapuul

Reacties zijn gesloten.