Marcouch en de inflatie van verraad

Verraad is nog nooit zo aan inflatie onderhevig geweest. Daar waar verraad voor de verrader grote persoonlijke voordelen bracht, is het nu niet meer dan een gênante vertoning. Daar waar verraad achteraf pas duidelijk werd, wordt de verrader nu meteen zelf verraden. De inflatie van verraad is de afgelopen jaren meerdere keren over de kop gegaan. De verrader moet EN keihard werken om iets van resultaat te bereiken EN oppassen om zichzelf niet te verraden. Marcouchs jongste verraad is zijn wanhopige daad om Salafisme te verbieden omdat ISIS Salafisme is en omgekeerd. Over de definities van Salafisme en de honderden vertakkingen die vaak nog eens volledig geweldloos en anti ISIS zijn is veel gezegd. Het is bijna algemene kennis. Interessanter is het om te kijken naar het eventuele gevolg, mocht dit absurde idee ooit uitgevoerd worden. In praktijk zal dit betekenen dat iedere belijdende moslim vogelvrij is. Het dragen van een baard of hoofddoek is in de utopische samenleving van Marcouch verboden. Natuurlijk is dit ook de natte droom van Wilders, maar die heeft het nooit zo duidelijk verwoord. Om het zo immoreel te verwoorden moet je tenslotte verrader zijn.

Het probleem van verraders is dat alles ondergeschikt is aan hun eigen belang. Vandaag kunnen de anti-moslim-helden wel juichen om de ambities van Marcouch, maar wat hier gebeurt is dat Marcouch aan de fundamenten van de rechtstaat zit te zagen. Het verbieden van een godsdienst, houdt in dat de wet zodanig aangepast moet worden dat iedere godsdienst, stroming of mening straks op bestelling kan worden verboden. Nu is het de Islam, maar morgen de Hell’s Angels, dan de Voetbalsupporters en daarna een goed doel of schaakvereniging. De laatste keer dat een complete godsdienst werd verboden in Europa hadden we de Amerikanen nodig om ons te redden. Gelukkig zal het zo’n vaart niet lopen vanwege de inflatie.

Laten we eens kijken naar de top drie verraders in een tijd dat verraad nog wat opleverde. Vergeleken met Marcouch zijn deze Helden bijna Heroïsch.

  1. Marcus Junius Brutus [85-42 v.Chr.] .

Deze vriend van Julius Caesar was een van de samenzweerders die hem vermoordden.

  1. Ephialtes van Trachis [5e eeuw v.Chr.] .

Deze Griekse soldaat leidde de Perzen naar een bergpas, waardoor ze wonnen bij Thermopylae.

  1. Mir Jafar [1691-1765] .

Gebruikte de Britse invasie van India om zelf de absolute macht te verwerven.

Qua ambitie, immoraliteit en alle andere verachtelijke zaken, kan Marcouch wel die eerste plaats delen met Mir Jafar. Probleem is alleen die verdoemde inflatie.