Marcel van Dam: ‘Ik zou ook graag op Guy Verhofstadt stemmen’

Haye van der Heyden schreef een artikel over hoe goed het gaat met Nederland. Maar het gaat helemaal niet goed, zeker niet met Nederland.

Haye van der Heyden is een getalenteerd schrijver van televisieseries en toneelstukken en is ook in staat een makkelijk leesbaar artikel te schrijven over een aantal opvattingen die niet te verenigen zijn en die zeker niet zijn conclusie rechtvaardigen dat het goed gaat met Nederland en de wereld. Sterker nog: de manier van denken die door steeds meer succesvolle en hoogopgeleide mensen zoals Haye van der Heyden wordt beoefend, is er juist de oorzaak van dat het niet goed gaat, zeker niet met Nederland.

Het is namelijk een te makkelijke manier van denken. Het veronderstelt feiten en omstandigheden en maakt die los van iedere context en stoelt daar een aantal beweringen op. (Marcel van Dam: ‘Ik zou ook graag op Guy Verhofstadt stemmen’ -Volkskrant)

Lees hier wat Krapuul schreef over Haye van der Heijden zijn ‘stuk’ in de Volkskrant.

Frits Bolkestein blaat ook weer het nodige over Guy Verhofstads Europa ideeën, die zijn helemaal niks.

Frits gaat hier en daar flink de mist in, waaronder hier:

Luilekkerland
Dan de tweede reden. Die is in feite nog belangrijker dan de eerste. De euro heeft de tekortlanden in staat gesteld door een kunstmatig lage rente op te grote voet te leven.

De landen die het nu erg moeilijk hebben, zijn heel erg uitgeknepen door de geldverstrekkers (de Noord Europese landen, waaronder ook Nederland). Omdat het zo slecht ging in hun land, moesten zij een veel hogere rente betalen (5%) dan een land waar het goed ging (0,9%).

Door de lage rente wordt de steun aan Griekenland steeds lucratiever. Griekenland betaalt Nederland 5 procent rente op de leningen van 5,7 miljard met een looptijd van drie jaar. Nederland zelf betaalt voor leningen met dezelfde looptijd straks nog maar 0,9 procent rente. Winst per jaar: 234 miljoen euro. (Tweedeling Europa versterkt door rente – Volkskrant)

Frits kent zijn cijfers en gegevens dus niet en kletst gewoon uit zijn nek. Het wordt tijd dat Frits gewoon met pensioen gaat, hij heeft met zijn ’tovernaarsleerling’ al genoeg schade toegebracht aan Nederland en zou zich wat mij betreft gewoon de rest van zijn leven in afzondering moeten gaan zitten schamen.

7 gedachten over “Marcel van Dam: ‘Ik zou ook graag op Guy Verhofstadt stemmen’”

 1. Hulde voor van Dam. Zijn stuk is prachtig bijtend en toch beschaafd. Maar we zijn natuurlijk niet anders van hem gewend. En Bolkestein wordt op zijn oude dag wat meer “facts free”, ik ben geneigd hem dat te vergeven, kan de beste bejaarde gebeuren…
  😉

 2. Wat Guy Verhofstadt heb weten te volgen, betreffend programmma heb ik niet gezien , heb ik zeer gewaardeerd .
  Marcel van Dam als een echte VK oude getrouwe , ook.

  #1 Een mooie vergevings gezinde gedachte , dat wel , maar ik zie FB in een ander licht..
  Ik zie hem als gewiekste VVD behartiger die op opportune momenten optreedt.
  Net voor de verkiezingen kwam hij bv. media breed in de VK met: “‘Cohen pamperde zijn moslims ten onrechte”

  Zijn nauwkeurig getimede doodsteek aan Cohen , zie ik als het bedrijven van eigen tijdse emo politiek..

  Ik heb verder een heel FB lijstje waar ik nu geen tijd voor heb maar waaruit ik opmaak dat hij zijn politieke doelen bijzonder helder houdt ; het politieke wanneer,wie waar en waarom tot in de puntjes als oude rot in het vak beheerst.
  M.a.w ik onderschat hem en zijn politieke motieven niet .

  Ik heb eerder dat ik van de oude garde van Agt die wat brabbelt, over zijn berouw aangaande de Palestijnse zaak geloof .

 3. @ katja:
  Katja je blijft met dat Islam trauma zitten he?gepamper enzo..laat die mensen met rust Katja,kijk wat jij nu krijgt van geert absoluut geen gepamper maar gehaat dus je handje is gevuld nu

 4. @3 Over FB als actieve politicus ben ik veruit minder vergevingsgezind. Dat hij echter op zijn oude dag wel eens een steekje laat vallen, daar heb ik iets minder moeite mee. En daar had ik het over… 😉

 5. Over rekensteekjes en rekenstreken als politiek heb ik me al uitgelaten , ik begrijp waar je op doelt dat wel maar maar oltiek strreekjes heb ik me ejes kkejs als poltiek

 6. Sorry, ik was weer eens te snel bezig om beknopt met rekensteekjes en rekenstreken als politiek terug te komen, ik begrijp beter waar je op doelt en heb helaas de tijd dus niet om op de verdere ernstige reken/cijfer carriere van FB in te gaan…

Reacties zijn gesloten.