Makkelijk bijklussen voor ambtenaren in functie

De aanval op de rechtsstaat is vrijwel universeel. In Nederland kan iedere boerenlul van nu af aan bij u binnenstappen om uw tandenborstels te tellen op straffe van totale inkomensderving – met dank aan PvdA en GroenLinks. En als je de boerenlul terecht een boerenlul noemt kan hij (zij) daarvoor ook nog even zijn of haar handje ophouden.

In België doet men ook niet meer moeilijk over de bescherming van “de burger”.

Zo is het vanaf nu perfect mogelijk dat een ambtenaar van de gemeente u zonder pardon een boete oplegt (tot 350 euro) wanneer u hem beledigt. Of wanneer hij zich beledigd voelt. Of wanneer hij beweert dat u hem beledigd heeft.

Er hoeft geen getuige van de feiten te zijn en er komt geen rechter aan te pas.

Voortaan kunnen volgende werknemers volledig autonoom beslissen of u een boete tot 350 euro moet betalen voor iets wat zij als overlast beschouwen: politie-agenten, politie-ambtenaren, stadswachten, provinciale ambtenaren, gewestelijke ambtenaren, privé-bewakingsagenten in dienst van een gemeente.

Ook werknemers van een intercommunale (bijvoorbeeld een drinkwatermaatschappij of een afvalophalingsdienst) kunnen nu op u afstappen en u een boete doen betalen wanneer zij menen dat u overlast veroorzaakt.

Het hele gruwelverhaal verder hier.

2 gedachten over “Makkelijk bijklussen voor ambtenaren in functie”

  1. Daar gáát mijn veilige idee van België als toevluchtsoord als de rechtsrabiaten de zaak hier definitief overnemen…

  2. Hierdoor voorzie ik goede inkomsten voor de staat omdat een heleboel ambtenaren voelen zich beledigd alleen door de aanwezigheid van buitenlanders.

    Het wordt een regen van boete’s.
    Daarop mag het V. Behang weer klagen.

Reacties zijn gesloten.