Magere opkomst bij PVV-demo in Rotterdam

Naar schatting zo’n 600 aanhangers van de PVV demonstreerden vandaag in Rotterdam tegen het kabinet Rutte III en de islamisering van Nederland. Onder de aanwezigen bevinden zich nogal wat neonazi’s, waaronder Edwin Wagensveld, de voorman van Pegida Nederland. Het Vlaams Blok is met een honderd mensen aanwezig.

Wilders zelf was ongeveer 20 minuten aanwezig, hield een korte toespraak en vertrok weer, naar het heet om aangifte te doen tegen Rutte wegens ‘landverraad’ of zo. De Rotterdamse lijsttrekker Maurice Meeuwissen is in geen velden of wegen te bekennen.

De demonstratie is inmiddels totaal verlopen.


De meeste deelnemers zijn weer in de bus gestapt (of hebben de kroeg opgezocht). Het is een wat triestige bedoening, die er inderdaad op lijkt te wijzen dat de PVV (en Wilders) enigszins op hun retour zijn. De PVV wil in Rotterdam de strijd aangaan met het eveneens neofascistische Leefbaar Rotterdam, maar die slag lijkt me voorbaat verloren, al zal de PVV ongetwijfeld wat stemmen afsnoepen van Leefbaar.

Nou is Wilders al eens eerder afgeschreven, dus wellicht is het verstandig om eerst de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in maart maar eens af te wachten voordat we de PVV definitief naar the dustbin of history verwijzen.

2 gedachten over “Magere opkomst bij PVV-demo in Rotterdam”

  1. Pingback: Gevaarlijk dreigend, niet iets om weg te schamperen | Krapuul

  2. Pingback: [Artikel Peter Storm]/Gevaarlijk dreigend, niet iets om weg te schamperen | Astrid Essed

Reacties zijn gesloten.