Maagdenhuis preventief ontruimd door CvB

Altijd aardig om te merken dat de Macht bang is: het Maagdenhuis, bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam is preventief gesloten. Er is een demonstratie aangekondigd 11 april 15 uur vanaf het Roeterseiland naar het Maagdenhuis, waar men om 16.30 dacht aan te komen.
Het is lente, de geest van Nuit Debout zou kunnen rondwaren en anders de geest van de bezetting van vorig jaar die vandaag 11 april een jaar geleden beëindigd werd door de ME.

Het motto van de protestmars van vanmiddag is Ontruim de managers. ‘Nu raakt ons geduld op. De manier waarop de Raad van Toezicht de benoeming van het College van Bestuur heeft afgehandeld is symptomatisch voor hun ziekelijke passie voor de status quo: deze oligarchen hebben ons vertrouwen ernstig geschaad en proberen nu onbekommerd terug te keren naar de alledaagse gang van zaken,’ zo stelt de organisatie in de aankondiging.

De actiegroepen willen dat Atzo Nicolaï in eigen persoon zijn handelswijze komt verdedigen en dat hij de voorgedragen bestuursleden komt presenteren op het Spui. Welke gevolgen de actiegroepen aan zijn afwezigheid verbinden is niet duidelijk. ‘Het is tijd om onze overwinningen te claimen,’ zo sluit de aankondiging.

Bron.

1 gedachte over “Maagdenhuis preventief ontruimd door CvB”

  1. Pingback: 42 maart in Amsterdam: comité van ontvangst voor nooit opdagende managers | Krapuul

Reacties zijn gesloten.