6 gedachten over “Luie Grieken in beeld”

 1. Fact free bullshit. Het gemiddelde wordt in hoge mate bepaald door hoeveelheid deeltijd werkers, die zijn er niet in Griekenland en heel veel in bv. Nederland. Bovendien werken Nederlanders langer dan de Grieken. Overigens is het maar de vraag of de Griekse cijfers wel kloppen.

 2. volgens mij kloppen dat nl cijfer niet
  als ik zo om me heen kijk schat ik het een stuk lager

  nb ik ken diverse personen die al op hun 52e niks meer hoeven te doen (marine), geen zware banen hadden en dus nog lekker 20, 30 jaar met vakantie kunnen…
  over ‘lui’ gesproken

 3. @1: Dus mensen die een deeltijdbaan hebben zijn minder lui dan mensen met een volledige baan? 😛

  (Bytheway, als iets “fact free” is, hoef je niet uit te leggen waarom volgens jou het ene land hoger scoort dan een ander land. Dan is het namelijk niet “fact free” meer.)

  P.S. vergeet niet de BBC te waarschuwen dat ze “fact free bullshit” plaatsen, want die hebben hetzelfde plaatje: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18144320

 4. @1 Volgens mij worden in de statistiek correcties toegepast zodat appels weldegelijk met peren vergeleken kunnen worden. Maar ja rechts (lees PVV) heeft geen kaas gegeten van statistiek of heeft er een broertje dood aan (als het niet in het straatje past).

 5. Dankzij het kunduz-akkoord kunnen werknemers een stuk goedkoper ontslagen worden. De vrees is groot dat vooral 50 plussers daarvan de dupe worden. Het plaatje dat de politiek neerzet dat we tot 67 jaar moeten doorwerken zal in de praktijk nauwelijks gehaald worden net als het nu eigenlijk! Omdat in veel cao’s geregeld is dat mensen eerder kunnen stoppen voor hun 65 jaar. Het is dan ook een gotspe om te stellen dat “DE Nederlander” zo lang moet werken.

Reacties zijn gesloten.