Lubbers: Ik hoor nu bij de vluchtelingenfamilie

Interview met Ruud Lubbers:

Het klimaat voor vreemdelingen in Nederland is guur en dat baart zorgen, stelt Ruud Lubbers. De nadruk in het politieke debat ligt te veel op aanscherping, beheersing, beperking, versobering. Op kosten en problemen. Toch viert de voorzitter van de stichting voor vluchteling-studenten UAF vandaag feest. In de Amsterdamse Rode Hoed, met tweehonderd onlangs afgestudeerde vluchtelingen. “Een symbolische plek voor een krachtig signaal”, zegt de oud-premier. “In dit debatcentrum wordt veel over problemen gepraat, wij laten de andere kant zien. Dit is het feest van tweehonderd rolmodellen. Deze vluchtelingen, met verschillende achtergronden, met een verscheidenheid aan specialisaties, zijn een verrijking voor de samenleving.” (Trouw)

Zie ook reactie Gerd Leers bij Buitenhof.

5 gedachten over “Lubbers: Ik hoor nu bij de vluchtelingenfamilie”

 1. Wat mij in het artikel opvalt, is, en dat is blijkbaar de algemene politieke teneur (zeker binnen het CDA?), de in mijn ogen volkomen onterecht positieve interpretatie van het fenomeen Leers.

  “Een moedig man”, zegt Lubbers. “Hij zoekt de grenzen van het gedoogakkoord. (…) Op het matje geroepen? Gerd Leers is een voortreffelijke judoka. Die staat zijn mannetje op de mat.”

  Maar aan het einde van het artikel:

  Maar sorry Gerd, ik heb geen medelijden. Je wist waar je aan begon.

  Dat gelukkig dan weer wel.
  Het moet nou maar eens afgelopen zijn met de voorbarige heiligverklaring van Gerd Leers, die als een martelaar voor de “ware” immigratie toch gewoon doet wat Wilders van hem eist. Wie de goede man als burgemeester een beetje heeft gevolgd, weet dat het een gruwelijke opportunist is, met een lichte hang naar narcisme. En dat spel, waarbij hij iets anders roept dan Wilders, maar wel gewoon doet, wat Wilders wil, maakt hem natuurlijk oh zo zielig…
  Leers vergoelijken zal het CDA ook niet helpen. Leers is precies wat er mis is met het CDA…
  (Tja, een boude bewering, ik geef het toe)

 2. Lubbers is vast een goede en beste man hoor, daar niet van, maar ik heb het niet zo op politici die na hun politieke loopbaan ineens sociaal gaan zitten doen.

  Alsof ‘sociaal-zijn’ een hobby is voor op je ouwe dag…

  Of zou deze oude katholiek nog menen dat een stoel in de hemel -uiteraard zo dicht mogelijk bij Hem- moet worden verdiend door boetedoening… ??

 3. Henk Middelzee Schreef:

  Alsof ‘sociaal-zijn’ een hobby is voor op je ouwe dag…

  “Sociaal” schijnt tegenwoordig volgens velen “teren op de zak van mensen die wél een baan hebben” te betekenen en dat je op de mailinglijst van het Pol Pot-fanzine staat.

  Gelukkig heb ik tegen dat laatste de extralarge NEE JA NEE-sticker, dus die komt er bij mij niet in. (Dat kan ik nl. poes Poes niet aandoen voor in de kattebak.)

 4. Wat is het toch met CDA’ers .. zo gauw ze de politiek uitgaan worden ze Linkser dan de Marx ;). (Variant op HEiliger dan de Paus ;))

Reacties zijn gesloten.