Loek Hermans, topman bij de VVD, bijbanenkampioen, heeft een baantje minder

kruiwagen geldLoek Hermans, de VVD’er die volgens eigen zeggen ‘veel doet en dan kan er wel eens wat mis gaan’. Loek Hermans, de man die zorgde dat 20.000 mensen zonder baan kwamen te zitten. Loek Hermans, de man die zorgde dat 100.000 mensen zonder zorg kwamen te zitten. Loek Hermans, die een goed gevulde pot bij Meavita (enkele tientallen miljoenen) er in twee jaar door liet jagen en dat met een omzet van ca een half miljoen euro. Lijkt mij toch knap, maar als ik lees dat ze meer met ‘leuke dingen’ bezig waren dan met zorg, dan snap ik het ook wel weer.

Deze Loek Hermans trekt nu eindelijk zijn conclusie, nadat hem ongenadig de oren zijn gewassen door de rechters van de Ondernemingskamer. Ik denk dat het vuur hem goed aan de schenen is gelegd, want zo’n gladde VVD’er met zoveel (bij)banen zal echt niet zomaar zelf opstappen.

Dit zeiden de rechters van de Ondernemingskamer onder andere over Hermans’ functioneren:

 

Volgens de rechters heeft Hermans andere commissarissen ,,ten onrechte niet volledig geïnformeerd over de bestaande problemen’’ bij Meavita. Ook deelde hij ,,belangrijke interne en externe signalen’’ over het functioneren van de bestuursvoorzitter niet met andere commissarissen.

Ook de andere commissarissen zullen worden aangepakt, maar dat Hermans veel schuld heeft aan de ondergang van Meavita, dat moge duidelijk zijn uit bovenstaande quote. Zie hier het rapport.

Overigens zal Hermans niet zomaar in een gat vallen, Eerste Kamerlid is geen full time baan en de wachtgeldregeling voorziet hem nog wel even van een riant salaris.

Dankzij de FNV heeft dit kunnen gebeuren, hulde zeg ik!!! Heeft zes jaar geduurd, maar dan komt er nu misschien eindelijk gerechtigheid. Iemand die er voor zorgt dat er zo’n wanbeheer is uitgevoerd, mag daar ook de consequenties wel eens voor gaan dragen. De mensen die massaal zijn ontslagen, voelden direct de consequenties. En misschien nog steeds! Ik kan niet wachten totdat er eindelijk eens iets gedaan wordt aan dit soort graaiers, die nietsontziend alleen aan zichzelf denken.

Maar de VVD heeft Loek al weer een opening gegeven, want ze willen zijn ‘expertise’ niet kwijt raken. Nee dat snap ik! Ze moeten nog andere graaiers opleiden, dus dan moet je wel voor kennis zorgen.