Lodewijk Asscher zet xenofoob woonlandbeginsel door en zegt uitkeringsverdrag Marokko op

Nou ja, en als een verdrag iets niet toestaat zeg je toch gewoon het hele verdrag op?. Dat woonlandbeginsel van Henk Kamp Lodewijk Asscher, waarbij je uitkering aan het welvaarts- en kostenniveau van het land waarin je verblijft wordt aangepast, moet en zal er komen. Je gewoon niet aan je afspraken houden, waarom ook niet?

Kunnen we niet gewoon iedere uitkering aan het bijbehorend kostenniveau gaan aanpassen dan? Zuinige mensen krijgen dan ook minder uitkering, want die kunnen dat best hebben toch? Maar als zo’n Asscher bijvoorbeeld in de bijstand of met AOW moet mag-ie gewoon in zijn BMW 7-serie blijven rijden want dat is immers het welvaartsniveau van zijn omgeving, nietwaar?

16 gedachten over “Lodewijk Asscher zet xenofoob woonlandbeginsel door en zegt uitkeringsverdrag Marokko op”

 1. Minder, minder, minder voor Marokkanen.

  De grote Nederlandse inspirator Geert Wilders heeft het voor elkaar. Minister Lodewijk Asscher (PvdA) is van plan een VVD-motie uit te voeren over verlaging van uitkeringen aan gerechtigden in Marokko.

  Rechtsgelijkheid is zo niet meer van deze tijd.

 2. An sich heb ik geen moeite met het opzeggen van een verdrag. Dit kunnen landen doen, zoals mensen huurovereenkomsten of arbeidsovereenkomsten opzeggen.

  Probleem hier is dat het mij helemaal niet rechtvaardig of goed lijkt om het verdrag op te zeggen:

  Niet rechtvaardig
  Als je in een land rechten opbouwt, waarom zou je ze dan per se in dat land moeten genieten? Ik ga in het buitenland op vakantie, ik tank in het buitenland, ik koop mijn (engelse) boeken en al mijn muziek in het buitenland met mijn Nederlandse salaris; waarom zou ik niet in het buitenland mogen wonen.

  Niet goed
  De overheid lijkt een bezuiniging door te voeren (wel vaker het doel van een besluit dat slechte bijwerkingen heeft). Dat lukt maar mensen zijn boos, of het lukt niet want mensen blijven in Nederland. Ook als ik gepensioneerd ben zou ik graag willen dat de overheid de beslissing waar ik woon niet met oneigenlijke middelen zou willen beïnvloeden. Maar de overheid wil blijkbaar gepensioneerde buitenlanders en Nederlanders die willen emigreren per se hier houden…

 3. Even ter info

  het verdrag opzeggen heeft geen zien.

  Marokko zal niet meer met Nederland samenwerken om te beginnen. daarbij komt dat Nederland nog altijd uitkering met blijven geven aan oude gevallen als nog kunnen ze het niet aanpassen. ook moet Nederland nog altijd aan nieuwe gevallen uitkering geven alleen deze kan nu wel worden aangepast.

  nu kom het grootte probleem voor Nederland: de verdrag kan pas over een jaar worden opgezegd en in 2015 gaat de asso verdrag in die Marokko met de EU heeft. hier door heeft Nederland een export plicht dus Nederland moet dan alsnog de hoge uitkeringen geven aan nieuwe gevallen

  Nederland is terug bij af. Nederland verliest een belangrijke samen werking. criminelen kunnen makkelijker terug geld naar Marokko exporteren hier door(witwassen en zo) dit kost Nederland geld

 4. Ben benieuwd of de uitkeringen in landen waar de welvaart hoger is dan in NL (de VS, Denemarken, Zweden, Finland, Zwitserland om er maar een paar te noemen) ook omhoog gaan? Niet daar veel kinderbijslag naar toe gaat, maar gewoon omdat het consequent is en om in ieder geval de indruk weg te nemen dat het hier gewoon om staatspesterij gaat. En ja, verdragen mag je opzeggen net als elke andere overeenkomst. Maar een verdrag is net als een overeenkomst iets wat je met z’n tweeen uit vrije wil hebt afgesloten. Dus is eenzijdig opzeggen in principe contractbreuk tenzij het reden heeft die in de overeenkomst/verdrag is vastgelegd. En zo niet, en je verbreekt de overeenkomst eenzijdig dan ben in je in principe schadeplichtig. Maar Asscher moet en zal de VVD plezieren want het staat in regeerakkoord.

 5. Als ik me niet vergis is deze wet al 2 jaar van kracht, voor alle landen buiten de EU. Alleen voor Turkije en Marokko waren er obstakels vanwege verdragen met die landen.

  In principe is het niet echt schadelijk te noemen voor de betrokkenen, aangezien ze tot nu toe eigenlijk mazzel hadden. De reden dat ik het toch onrechtvaardig vind is dat het in hoofdzaak gaat om uitkeringen waarvoor je jarenlang premie hebt betaald (dat is dan ook de reden dat het niet geldt voor AOW, omdat dat ‘wordt opgebouwd’, maar dat geldt net zo goed voor WIA en Anw lijkt mij). Desondanks is het Europese Hof van mening dat het hier niet handelt om gelijke gevallen (of je nou hier zit of daar) omdat het over verschillende landen gaat: http://schuiteman.com/nieuws/vaktechnisch-nieuws/wetsvoorstel-invoering-woonlandbeginsel-de-sociale-zekerheid. Naar mijn mening ben je nog steeds diezelfde persoon die meebetaald heeft aan een volksverzekering en dus recht heeft op uitkering daarvan.

 6. Ik vermoed dat de Sociaal Demagogen zich op rechts proberen te herprofileren … Per slot van rekening is parlementair links dood , dus is er aan PVV zijde veel meer werk ..

 7. Het is evident geworden dat Asscher geen rekening houdt met argumenten en meningen als deze van @Kore en @marten in zijn VVD beslissingen en handelwijze.

  Voor mij zegt de kop van het artikel werkelijk alles in een korte zin.
  Zo vaart Nederland tegenwoordig onder Wilders.

 8. Goed, dan zou ik als het mijn uitkering zou betreffen onmiddellijk naar Noorwegen emigreren: daar is het welvaartspeil hoger en krijg ik dus meer uitkering….
  Maar goed, dat is min of meer een rationeel argument en dat is niet besteed aan lieden als de minister van etnische registratie die zich laten leiden door de onderbuik en ook nog de brutaliteit hebben te te zeggen dat je ze niet xenofoob mag noemen: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/09/asscher-grens-voor-roemenen-en-bulgaren-te-vroeg-open/
  Geert Wilders zit al lang en breed in bruin II en heet Lodewijk Asscher.

 9. We hebben ooit gezien hoe Freddie T. een sprong deed van LPF (volkspartei – hahahaha, eh?) naar de VVD (terug naar de bron van ultra-rechts en macht)

  Asscher is misschien het volgende die een grote sprong zal wagen, wie weet?

 10. @Kore,

  Een associatieverdrag tussen de EU en Marokko waarvan regelingen in 2015 in werking treden?
  Waar doel je op?

 11. Wat betreft die kinderbijslag in het buitenland vind ik het wel ok, maar dan ook overal. Ik zit mij dan ook af te vragen of dit ook geldt voor de Oosteuropese landen waar het dagelijks leven ook veel goedkoper is. Gelijke monniken, gelijke kappen.
  Wat betreft AOW is onzin, dat heeft men hier verdient. Dus dat hoor je daar ook te krijgen. Het is misschien zelfs goedkoper, want allerlei zaken zoals gezondheidszorg komen nu niet meer ten laste van de Nederlandse staat, maar van daar. Ik denk dat het hier om zuiver symboolpolitiek weer gaat. Het schijnt zo’n 10 miljoen op te leveren, peanuts.
  Flapdrolpartijen zoals VVD en PVV kunnen hier weer prat gaan over hun “overwinning” en PvdA heeft voor de zoveelste keer sinds Kok een knieval gemaakt.

 12. Pingback: Het recht jezelf te zijn in Nederland (als je tenminste geen moslim bent) | Krapuul

 13. Pingback: ‘PVV met leden’ loopt vast in eigen xenofobe drek | Krapuul

 14. Pingback: Saharaui | Krapuul

 15. Pingback: Rechts Nederland juicht: uitkeringen naar Marokko aan banden gelegd | Krapuul

Reacties zijn gesloten.