Lodewijk Asscher wil de etnisch geregistreerden met elkaar in contact brengen

Nieuws van jongstleden november dat ook aan onze aandacht ontsnapt is, net als aan de uwe:

Het ministerie van Volksgezondheid gaat bij Bureau Jeugdzorg Rotterdam informeren hoe het zit met hun betrokkenheid bij moskee-internaten in de stad.

NRC Handelsblad meldde zaterdag dat naar schatting 3000 kinderen in Nederland in moskee-internaten wonen. Alleen al in Rotterdam zouden zeker drie van dit soort moskee-internaten zijn, en een vierde in oprichting.

Moskee-internaten!. Let ook op de fijne illustratie bij het gelinkte bericht.

Nou, als er stevige bemoeienis vereist is met de etnisch te registreren medemensch, dan is Lodewijk Asscher (die toch niet over volksgezondheid gaat, maar wat zal het donderen) paraat.

“Nederland mag geen land zijn van paralle[l]le gemeenschappen, waarin de noodzaak lijkt te vervallen om elkaar te ontmoeten en elkaar te verstaan”, aldus de minister.

“Om een plek te vinden in Nederland is het van belang dat migranten in aanraking komen met mensen met andere denkbeelden of een andere levensstijl. Dat geldt zeker voor kinderen. Het is niet wenselijk wanneer zij opgroeien in afzondering van de rest van samenleving.”

Zijne Sociaaldemocratische Excellentie gaat vast uitleggen dat juist hierom etnische registratie hard nodig is.

11 gedachten over “Lodewijk Asscher wil de etnisch geregistreerden met elkaar in contact brengen”

 1. “Nederland mag geen land zijn van paralle[l]le gemeenschappen, waarin de noodzaak lijkt te vervallen om elkaar te ontmoeten…”

  Nee? Ik geloof dat ik types als Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher en zijn witte puntmutsen hordes op twitter niet zou willen ontmoeten al geef je ook goud toe. Bah wat een kutvolk.
  En ik zou me zo kunnen voorstellen dat heel veel mensen wier wieg elders stond en die dag in dag uit belachelijk gemaakt worden, gecriminaliseerd en verdacht gemaakt worden, verteld wordt dat ze er nooit bij zullen horen al gaan ze ook op hun kop staan er net zo over denken.
  Daarvoor moet men de oorzaak niet bij die mensen zoeken maar bij – willekeurig uit een lange trieste rij – ‘Pauw & Witteman’, Wilders, ‘de Volkschkrant’ van Philipe-huilie-huilie-Remarque, Neerland’s nationale huilbaby, Niemoller, Holman, de Winter en ga zo maar door.
  Kortom, bij de white trash van dit land,

 2. Ow en die gemeenschappen als Staphorst dan? Probeer daar maar eens tussen te komen als buitenstaander. Gaat je niet lukken. Ja, misschien een beetje als je geheel assimileert, net als bij The Borg.

 3. Hoeveel christelijke internaten zijn er eigenlijk?
  En hoeveel zijn er al dicht gegaan omdat de opvoeders/leeraren hun poten niet thuis konden houden?

 4. “Nederland mag geen land zijn van paralle[l]le gemeenschappen, waarin de noodzaak lijkt te vervallen om elkaar te ontmoeten en elkaar te verstaan”, aldus de minister.
  Tja, politici schotten zich maar al te graag af. Dat gaat zo ver, dat iets als het verkrijgen van een baan na de politiek al een probleem wordt.
  Terug in de maatschappij met jullie!

 5. @3, terechte vraag. Het trieste is, dat er recent ‘speciaal vervoer’ voor deze ‘speciale kinderen’ is verkregen, door bepaalde ‘zichzelf christelijk noemende’ politieke partijen. En dat -ook nog eens- binnen een zgn. ‘seculiere staat’

  150 miljoen Euro, naar ik mij meen te herinneren.

  Eerste wat ik dacht: kunnen die koters niet gewoon op de fiets, danwel met het OV? Gelijk vele niet gelovige kinderen?
  Tweede: hoeveel douches zijn dat eigenlijk voor ‘onze senioren’?

 6. @2, Keira, uit zijn uitspraken zou ik moeten concluderen dat Asscher een buitenlander is die pas kort in Nederland is komen wonen en geen benul heeft hoe Nederland in elkaar traditioneel zit.

  “”Nederland mag geen land zijn van parallele gemeenschappen, waarin de noodzaak lijkt te vervallen om elkaar te ontmoeten en elkaar te verstaan”, aldus de minister.

  Eigenlijk zou men moeten vragen of Asscher weet wat Staphorst betekent. Mijns inziens is hij in afzondering opgegroeid.

  Dan het volgende precieuze uitspraak:

  “”Om een plek te vinden in Nederland is het van belang dat migranten in aanraking komen met mensen met andere denkbeelden of een andere levensstijl.”

  Op een van de vele seminars wou de uit India afkomstige specialist zich aan de aanwezige collega’s presenteren die in groepjes zaten gebruikelijk te kletsen. Een aantal namen zijn aangeboden hand en hebben van namen en beleefdheden gewisseld. Daar tegen de goedgeklede en zichtbaar goed gestelde VVD-dame draaide haar rug om en zichtbaar wou niet mee doen.

  Ik heb haar vervolgens voorzichtig gevraagd of ze kennis met de nieuwe collega had gemaakt. “Nee hoor, dat hoef ik niet met iedereen te doen en gelukkig mag ik zelf bepalen met wie ik in contact wil komen en wanneer. Godzijdank (ze bedoelde waarschijnlijk het god van alcohol en sigaretjes) leven we in een vrije land. Ik laat me niets opleggen.”

  Heb ik hierop tevergeefs haar geprobeerd te wijzen op het feit dat het simpelweg een nieuwe buitenlandse collega betreft en vanuit fatsoen tenminste….toen werd ze helemaal rood en liep weg van mij.

  Dit gedrag heb ik ook in een veel grotere groep kunnen observeren, niet alleen bij dit enkel typisch geval.

  Ik zeg het je, Asscher weet niet waar hij het over heeft.

 7. @6, “…Om een plek te vinden in Nederland is het van belang dat migranten in aanraking komen met mensen met andere denkbeelden of een andere levensstijl….”

  Ik weet zo niet hoe het bij één van jullie is, maar in mijn regio heb ik weet van meerdere projecten die dit inmiddels al jaren verzorgen. Van gezamelijk eten, tot en met diverse buitendeurse activiteiten. Dit alles door veel vrijwilligers, van allerlei pluimage, bewerkstelligt.

  Overigens niet alleen voor “migranten”, maar bijvoorbeeld ook voor ouderen/ eenzamen, etc. Dit alles met veel succes en nog meer dankbaarheid van de div. participanten, trouwens. Leuk/ geweldig/ absoluut voor herhaling vatbaar, zijn enkele reacties op deze activiteiten.

  Wanneer heeft LA eigenlijk voor het laatst deelgenomen aan een activiteit, welke hem in direct contact brengt met al deze burgers van allerlei pluimage? Nederland smacht naar nog meer vrijwilligers. Waarmee ik dus niet de nieuwe lichting laagopgeleide loonslaven van VVD & PvdA bedoel. Voor alle duidelijkheid.

  Hup, Lodewijk c.s., (vrijwilligers)werk aan de winkel!

 8. “….toen werd ze helemaal rood en liep weg van mij….”

  Rood van schaamte, of woede omdat jij op dat moment tegen ‘haar persoonlijk’ inging?

  Je observatie kan ik onderschrijven, overigens. Maar ga nu geen lange lap tekst neertikken.

 9. Cornelis, dat siert hem – absoluut! Echter, hoop ik wel dat ‘de kwaliteit van hetgeen hij aan de jeugd onderwijst’ ten alle tijde onder strikte controle staat. Ik zie liever geen leraar die de wanen van, bijvoorbeeld, een Ayn Rand en/ of Thatcher, onderwijst. Zekers niet van deze hypocriete lapzwans van een minister president (-interpunctie)

  Overigens had ik het @8 niet over Rutte :p

Reacties zijn gesloten.