Lijstverbinding helpt liberale poseurs

Ben eruit met voorzitters SP en GroenLinks. Lijstverbinding met zijn drieën. Grootste kans op extra zetel voor links-progressieve idealen

Links-progressieve idealen, zegt PvdA-voorzitter Spekman. Zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, het versoepelen van het ontslagrecht en het opheffen van de onbelaste reiskostenvergoeding, de zogeheten treintax. O ja, en de oorlogsinspanning in Afghanistan.
De partij die het meeste baat kan hebben bij deze lijstverbinding is waarschijnlijk GroenLinks – ach, niet dat het er veel toe doet.

17 gedachten over “Lijstverbinding helpt liberale poseurs”

 1. Dat is het dus , tenzij er een alternatief op Links komt ga IK niet stemmen , ik wens Groen Blerghhhh in géén geval te steunen , ook niet met rest stemmen

 2. Niet stemmen is voor mij geen optie. Voor mijn stemrecht is gestreden en hebben mensen hun leven gegeven. Ik vind het mijn plicht om te gaan stemmen.

 3. @4 en het verschil is ???? ( niet gestemd telt trouwens gewoon niet mee … )

 4. Bakra, ik denk dat de Piratenpartij anarchistisch genoeg angehaucht is om als alternatief te dienen.

 5. De privacy en internet dingen van de piratenpartij zijn goed, maar van de rest heb je geen idee wat ze zullen gaan willen.

 6. Roemer heeft vandaag de president van Colombia ontvangen…….mooi. Lijstverbinding met Groen Links ja (euh rechts). Tsja als je niet gaat stemmen misschien naar de VVD ja, so what? Heb die hele SP gehad en zeker met dit soort k*t akties. Misschien stem je door niet te stemmen wel op de PVV …. ook so what …. een bezeikte k*t molen waar ik het helemaal mee gehad heb. Pffffffff, weet het niet meer

 7. @7
  Trouwens heb je enig idee wat andere partijen zouden gaan willen? AZls ze in de pluuch zitten?

 8. @9 Nou die hebben het tenminste opgeschreven. Van de PVV weet je dan dat alles wat ze hebben opgeschreven volstrekt waardeloos is. En de VVD heeft ook een hoop gekke dingen gedaan laatste tijd.. Maar van de andere partijen heb ik niet de indruk dat ze zich na de verkiezingen totaal anders gedragen dan dat ze beloofd hadden. Ook niet van GL.

 9. @1: “Gatverdamme, die GL had niet gehoeven!!!!!!!!”
  Ja, dat was wel even een verrassing. Het is ook weer niet zó’n donderslag bij heldere hemel, want Samsom zat bij dat clubje Een Ander Nederland, wat linkse samenwerking nastreefde. Toen wou dat al niet, ondanks dat ze mekaar wel vonden bij demonstraties als Keer het Tij. En ik zie Sap daar nog niet staan zoals Halsema – het lijkt verder weg dan ooit. Voor de PvdA is dit natuurlijk wel een aangenaam idee, zo knus in het midden. Ach, het gaat alleen maar om een lijstverbinding… ’t is maar tiijdelijk.

  @2/3/4: Stem dan blanco, ipv niet.

  @8: Luc, alsjeblieft – Bolivia, niet Colombia! Een wereld van verschil.

 10. @2 je kunt ook je stem ongeldig maken of een blanco biljet inleveren. Dan tel je wel mee voor het opkomstpercentage, maar geeft tegelijkertijd een signaal af dat je geen enkel partij steunt. Het lijkt mij wel leuk mijn stem ongeldig te maken door een verhaal op het stembiljet te schrijven of bij elke partij een opmerking, waarom ik ze niet zie zitten, maar ik heb het nog nooit gedaan. Ook deze keer wil ik mijn 1 zoveelste stukje invloed uitoefenen.

 11. Sommige mensen maken hun stem zo belangrijk dat ze beslissen om niet te gaan stemmen, ook al ligt het voor de hand dat er nooit een partij zal zijn waar ze het 100% mee eens zijn.
  Je kunt op zijn minst een partij uitzoeken die het dichtst bij je staat danwel blanco stemmen, of irrelevant zijn.
  Als je er 100% mee eens moet zijn begin dan zelf een partij en verander je mening daarna nooit, want twijfelen zal leiden tot waanzin.

 12. Wel stemmen heeft altijd meer gewicht en betekenis dan niet stemmen.

  Die lijstverbinding met de liberalen van GL is niet het beste, maar is wel tijdelijk.
  Praktische keuze.

  Afhouden van stemmen zal straks niet relevant zijn. Daarom kies een partij waar je tenminste iets voor voelt en ga stemmen op 12 september.

 13. Omdat links vaak met het hart stemt en niet met de portemonnee, is het pijnlijker om op bepaalde punten compromissen te sluiten. Maar vergeet niet dat een eventuele lijstverbinding SP, PvdA en GL die drie partijen ook de kans biedt om juist het linkse element van al hun programma´s te benadrukken. Ik zie het als een positieve ontwikkeling…

 14. Als ik het goed begrepen heb is de lijstverbintenis alleen aangegaan om één restzetel voor linkse iedealen binnen te halen (citaat Spekman)

  Methode voor de TK:
  het aantal stemmen voor elke partij gedeeld door het aantal behaalde volle zetels+1
  De partij die nu het grootste aantal stemmen per zetel heeft, krijgt de restzetel toegewezen. Indien er meer restzetels zijn, wordt deze procedure herhaald met de nieuwe tussenstand tot de restzetels op zijn. Deze methode werkt vooral in het voordeel van grotere partijen. Een partij kan met deze methode meer dan een restzetel behalen. Dit is ook de reden waarom sommige partijen lijstverbindingen aangaan met verwante partijen.

  conclusie: Elke stem op 1 van deze drie partijen kan doorslaggevend zijn voor kabinet met een links signatuur

 15. @2, Al
  Er is geen alternatief op Links.

  Niet stemmen is geen slim alternatief, dan verliest de partij van je voorkeur sowieso een stem.

Reacties zijn gesloten.