Liever illegaal

Ik ben boos. Deze boosheid komt voort uit een gevoel van verdriet en voornamelijk schaamte. Verdriet vanwege de toestand waarin ons land verkeert. Schaamte vanwege de nationaliteit die op mijn identiteitsbewijs staat gemeld.

Vanaf het begin van de huidige politieke samenwerking heb ik me verbaasd en voornamelijk geërgerd aan beslissingen die door verstandig geachte politici zijn genomen. Hoe kunnen verstandige mensen zich vrijwillig laten gijzelen door een blond rancuneus schooljongetje dat nu wraak neemt voor het feit dat hij vroeger niet werd gehoord. Bondgenoten die niet wensen mee te doen aan SM-praktijken worden met zachte, toch dwingende hand ertoe bewogen in te stemmen met de wensen van een slavendrijver uit Noord-Limburg. Sta je sterk in je schoenen en laat je je niet manipuleren wordt de fractie van CDA omgetoverd tot een Stasi-gevangenis waar dissidenten na bewezen diensten monddood worden gemaakt. Zelfs twee jaar na dato schijnt Ab Klink nog steeds badend in het zweet wakker te worden.

Ik ben een optimistisch gestemd mens. In vergelijking met veel andere landen gaat het ook vooralsnog voor de wind. Er wordt dan ook vaak gezegd dat we niet zoveel moeten klagen. We mogen trots zijn op alles wat we ná 1945 hebben opgebouwd. Dan is het des te treuriger om te zien dat we de jaren al die opgebouwde verworvenheden weer langzaam aan het afbreken zijn. De kwaliteit en kwantiteit aan voorzieningen die Nederland aan haar burgers beschikbaar stelt, zal bij menig ander land tot jaloezie leiden. Des groter is de schaamte als je kijkt wat de consequenties van de politieke beslissingen zijn. Langzaamaan zijn we de fundamenten van een solidair systeem aan het weghakken. Wat over zal blijven is een stuurloze, individualistische samenleving. Het verval is jaren geleden al ingezet.

Mijn oom, in het verleden voorzitter van de lokale PvdA, zei ongeveer tien jaar geleden: “Jongen, je mag later zelf weten wat je stemt, stem nooit het CDA, zij willen alleen maar macht.” In het heden houdt dit statement jammer genoeg nog steeds stand. Volgens de wet ben ik gebonden aan een nationaliteit. Dit is m’n toegangsbewijs tot de diensten van Nederland B.V.

Aangezien ik het verval vóór wil zijn, lever ik m’n Nederlandse nationaliteit graag in. Ik wil niks meer te maken hebben met hypocriete politici die uitsluitend handelen uit machtslust, evenals mensen die de ogen sluiten voor ondervoede kinderen in de derde wereld. Ik wil dit land niet meer, laat mij maar illegaal zijn. Ik heb tenminste nog PRINCIPES! -Einde bericht aan Maxime Rat Verhagen.-

Gastbijdrage van Rocket Ed.

2 gedachten over “Liever illegaal”

Reacties zijn gesloten.