Liberale Femke Halsema had een grappige bui

Zo, heerlijke biefstukjes in huis, serranoham en pikant droog worstje vooraf #halsemasteuntthieme

Ik heb de twiet nog net kunnen kopiëren om hem hier op deze wijze weer te geven, na het knippen en plakken bleek mevrouw Halsema mij heel moedig geblokkeerd te hebben.
U moet begrijpen: deze twiet van zaterdagavond 25 augustus, waarop ik geattendeerd was door @VolgVarken (u denkt toch niet dat ik @FemkeHalsema volg, wel?) bleek bij velen niet zo goed te vallen. En toen kwam de chute die werkelijk niemand had voorzien: het was een grap.
Waarom een boegbeeld van GroenLinks een dergelijke onbenullige “grap” maakt mag de Heere Heere weten. Maar zij mag toch wel iets terug verwachten. Veel is het niet geworden. Maar misschien zijn de vegetarische of veganistische sympathisanten al weg bij GroenLinks (of zij zitten niet op twitter, ik denk aan dit enigszins deerniswekkend gezelschap). Dat het erg grappig was over vlezen te twieten tegen Marianne Thieme, van wie bekend geacht mag worden dat zij sabbat houdt, gaf natuurlijk een heel speciale dimensie aan deze humor.

Als GroenLinks echt de koepelorganisatie was geweest die iedereen met groene of linkse ideeën ( “of” hier liefst inclusief gezien) – zoals de naam lijkt te suggereren – dan zouden zoiets als de Partij voor de Dieren of de voortploeterende Groenen helemaal niet nodig zijn geweest. Maar we weten dat het niet klopt. Overeenkomstig de klassesituatie van het kader van de partij vindt men zich daar tegenwoordig “liberaal”. En moet dat groene linksige gedoe vooral geschoffeerd worden. Dus een van mijn reacties na de onthulling dat het menu van Halsema een grap was:

Het pijnlijke is natuurlijk dat geen zinnig mens uw gezwets als grap zal zien. Maar ik wil wel even HAHAHA doen hoor

Maar deze bleek echt aan te komen:

Tenslotte is die hele @FemkeHalsema een misplaatste grap geweest in de parlementaire geschiedenis van Nederland

Hierop werd een flink deel van de fanclub, hitsige middelbare heren die onze Femke zo’n guitige meid vinden, en liberale vrouwelijke shopaholics, gemobiliseerd. Het gezonde volksondervinden tuimelde mijn “Connect”-box binnen (het is nog aan de gang). En @FemkeHalsema blokkeerde mij de volgende dag, vandaag 26 augustus 2012, toen ik vaststelde dat excuses voor haar misselijke grap er blijkbaar niet inzaten.

Maar ja, ik spaar mij blokkerende “liberalen”. Zou @FemkeHalsma wel beseffen dat Mark Rutte haar “een pot nat” vindt met de PvdA en de SP? De marxistisch-leninistische vijand!
Boehoe, speel ik daar de liberaal voor?

Voor de vegetarisch georiënteerde Groenlinksers

19 gedachten over “Liberale Femke Halsema had een grappige bui”

 1. als parlementariër
  – Diende in 2002 een initiatiefwetsvoorstel in om toetsing van wetten aan de in de Grondwet opgenomen traditionele grondrechten mogelijk te maken. De voorstel werd in 2008 door de Eerste Kamer aangenomen en is in 2009 in het Staatsblad verschenen.
  – Diende in 2002 samen met Boris Dittrich (D66) een initiatiefwetsvoorstel in over de vaste boekenprijs. Door de vaste boekenprijs een wettelijke basis te geven, moet een breed en divers aanbod van boeken worden gewaarborgd. Dit voorstel werd in 2004 wet.
  – Diende in 2005 een wijziging van het Reglement van Orde in over het door de Tweede Kamer horen van kandidaat-bewindspersonen
  – Diende in 2006 samen met haar fractiegenote Ineke van Gent een initiatiefwetsvoorstel in tot opneming in de Grondwet van een zorgplicht voor het welzijn van dieren
  – Nam in 2007 mede de verdediging op zich van een door haar fractiegenote Ineke van Gent ingediend initiatiefwetsvoorstel over het vaderverlof (na nota van wijziging ‘babyverlof’). Het voorstel werd in 2010 door de Tweede Kamer verworpen.
  – Nam in 2008 de verdediging van Wijnand Duyvendak over van een mede door Paul Kalma en Boris van der Ham ingediend initiatiefwetsvoorstel over het raadplegend referendum
  – Nam in 2008 de verdediging van Wijnand Duyvendak over van een mede door Paul Kalma en Boris van der Ham ingediend initiatiefwetsvoorstel over het in de grondwet opnemen van bepalingen inzake het correctief referendum
  – Diende in 2010 een voorstel in tot opneming in de Grondwet van de constitutionele toetsing (tweede lezing Grondwetsherziening)

  Dat is het dan zo’n beetje, de palmares van Femke Halsema, haar bijdrage aan de maatschappij als kamerlid voor Groen Links, de partij die zij vakkundig de nek heeft omgedraaid en lachend de genadeklap aan dat andere licht, Jolande Sap, gunde. Wel is het zo, dat Femke Halsema er voor heeft gezorgd dat Het Spraakgebrek inmiddels geaccepteerd is. Dat laatste is een flauwe grap, maar niet zo flauw als die van Femke Halsema. Geen enkel bericht van Femke Halsema is overigens de moeite van het waarnemen waard.

 2. Zoals ik merk uit mijn hele TL heeft ze vrijwel iedereen geblockt die reageerde op haar grap, o.g. incluis. Waarschijnlijk wordt het weldra Tweet vd Week op de Joop o.i.d.

 3. Halsema kan zelf totaal niet tegen grapjes. Ik kreeg een block toen ik een keert twiette als @jvdheuvel67: “Zo ik heb een nieuwe ava. Ga ik nu 3 dagen over twieten net als Halsema”. Niet eens aan haar gericht dus.

  Krapuul kreeg 2 jaar terug of zo, toen ze stopte bij ToenLinks, een block toen ik (toen nog gebruikmakend van @krapuul) Halsema veel succes wenste als partijbaron bij de VVD.

  Beide toch behoorlijk humoristisch vind ik.

 4. Wijze woorden van Esther Ouwehand: “ik zou t laten voor wat het is mensen. grap en frustratie vallen soms samen 😉 “

 5. Waar zou Halsema gefrustreerd over zijn? Dat er nog partijen bestaan die niet al hun principes overboord gooien om in de aars van de VVD te kruipen om vervolgens als “socialistisch gevaar” te worden uitgekotst door Rutte?

 6. #6 De frustratie van mevrouw Halsema is te verklaren uit het feit dat haar plotselinge vertrek wel erg snel werd verwerkt, dat er van een rouwproces nauwelijks sprake was. Dat Jolande Sap ook nog veel leuker is om te zien en dat nu niemand op Halsema zit te wachten, hoezeer zij ook haar best doet om in de publiciteit te blijven. Femke Halsema is niet erg dom, maar wel een politiek onbenul gebleken. Zij doet er nu verstandig aan zich op haar vele baantjes te concentreren en vooral geen grappen meer te verzinnen dat kan zij namelijk ook al niet.

 7. @7 , Dat Sap leuker is om te zien vind ik nou niet … Sap heeft echt zo’n vals koppie …

 8. Het gevaar van de oorspronkelijke Groenen en de eerste jaren van Groenlinks is dat hun politieke opvattingen een gevaar zyn voor de neoliberale filosofie en de verryking van de Superkapitalisten en hun goedbetaalde knechtjes.

  Is het geen geweldige prestatie van Helsema en Sap om Groenlinks precies pasklaar in het huidige systeem te persen.

  Ik zag enige tyd geleden een wethouder van GL op tv die zei dat het belsten van woonwerkverkeer goed voor het milieu was.
  Kortom in de GL logica is pensioen verlaging erg goed, dan wordt er minder auto gereden, minder vlees gegeten etc.

 9. Goh, nu weet ik weer waarom ik óók geen gebruik maak van social media, zoals twitter. Een hoop gezeur, om niets. Iemand “afrekenen” vanwege een al dan niet misplaatste grap, getuigt nogal van een enorme triestheid. Maar goed, sommige mensen hebben zoiets blijkbaar nodig. Jammer genoeg. 🙄

 10. Het zijn de grapjes van het pesterige soort die vleeseters ALTIJD maken tegen vegetariers. Liefst tijdens de maaltijd. “Je hebt wel leren schoenen aan”. Altijd hetzelfde.

 11. @Marc: als ik jou was zou ik helemaal geen internet doen hoor. En geen andere media. En geen mensen. Want misplaatste grappen en afrekeningen vinden altijd en overal plaats.

 12. @7 en verder
  Ik vind per ongeluk Jolande Sap wat voorkomen betreft aardiger dan La Halsema, komt in de eerste plaats doordat zij niet Wat Ben Ik Een Leuk Meisje he speelt. Politiek relevant? Zijdelings misschien.

  Maar alles welbeschouwd: GroenLinks staat aan de verkerde kant in de klassestrijd doordat het in het algemeen hoogopgeleide kader zijn prettige maatschapelijke positie als gerechtvaardigd voor zichzelf beschouwt en denkt dat de hele wereld, althans iedereen in Nederland, er zo voorstaat als zij. Zal alleen kloppen wat betreft drankproblemen…

 13. @16: Arnold:

  [ Zal alleen kloppen wat betreft drankproblemen…]

  Vertel, vertel, ben dol op smeuige roddels, wie heb je nu weer in de goot gevonden? 😉

 14. @16 quote : GroenLinks staat aan de verkerde kant in de klassestrijd doordat het in het algemeen hoogopgeleide kader zijn prettige maatschapelijke positie als gerechtvaardigd voor zichzelf beschouwt en denkt dat de hele wereld, althans iedereen in Nederland, er zo voorstaat als zij. eind Quote

  Dit vind ik een van de beste omschrijving van Groen Links die ik ooit las .. Ik denk dat dit ook de reden is van het gemak waarmee ze met de VVD / D’66 kliek identificeren tot en met Halsema’s “Groen Liberaal ” Al die zweet-arbeiders dat is toch iets heel anders dan mensen die net als jij leuk kunnen herinneringen ophalen aan studenten disputen …

Reacties zijn gesloten.