Levensgevaar!

Ik sliep vannacht niet goed, het was warm en er was een hevig onweer losgebarsten. Wat dan meestal wel wil helpen is een rondje zappen.
Het aaneengeschakelde Journaal, de pokertoernooien, Family Guy tot ik op Politiek 24 belandde. Een guitige babbel met een drietal kamerleden van CDA, VVD en D66, een weinig diepgaand verslag over de entree in de politiek een jaar of 2 terug van Wim Kortenoeven en als uitsmijter een verslagje van de jaarlijkse barbecue.

De camera zwierf langs allerlei politici, hen werd gevraagd wat ze deze vakantie gingen doen, de sfeer was gemoedelijk en vriendelijk, het leken net echte mensen eigenlijk.
Op een gegeven moment stuitte de interviewer op een, zo op ’t gezicht, prototype ontwikkelingshulpweigeraar en serieus sparringspartner voor de koks op de BBQ.
Na wat geklets over het voorgenomen zeiltochtje met vrinden, what else?, vroeg de interviewer nog even naar de aankomende verkiezingsstrijd.
“Roemer in het torentje, da’s natuurlijk levensgevaarlijk!” was de Pavlovreactie.
Dit was duidelijk een groot denker binnen de VVD, de interviewer vond het ook best en ging weer verder. Wat nou dat levensgevaar inhield bleef een beetje in het midden maar levensgevaar voor een VVD’er zal ongetwijfeld iets met geld te maken hebben.
Nu hebben ze de afgelopen jaren zelf laten zien dat ze de flappentap aardig weten te raken dus een beetje vrijblijvend, hol en nietszeggend gelul in de ruimte blijft het wel.

Nee, met de verkiezingsretoriek zit het best snor bij de VVD, daar is in de fractie natuurlijk op gehamerd. Microfoon = Roemer – Torentje – Levensgevaar!!

Met de gedachte dat er tijdens het zomerreces vele zwaar tafelende VVD’ers tijdens hun zeiltochtjes geplaagd worden door zweterige nachtmerries over Roemer die in het torentje levensgevaarlijk zit te wezen viel ik als een blok in slaap.

Gastbijdrage van Jan van ’t Hof

13 gedachten over “Levensgevaar!”

 1. een echte gezonde hollandse jongen (helaas met verkleefde hersencellen) zoals we ze graag zien
  een toonbeeld van beschaving
  eet smakelijk straks ton….

 2. AAAARRRRRRRGGGGHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! Had hier geen ALERT!!! bij kunnen staan????? 🙄

  (grapje hoor Jan!) 🙂

 3. De titel was toch levensgevaar.

  Anyhow als er iemand in levensgevaar is dan is het zo te zien wel deze morbide obese VVD’er.

 4. @8
  Doe ik niet, Pinkie Pie laat gewoon eventjes zien wat een VVDer is aan de generatie van de toekomst ;). Zou verplichte stof moeten zijn bij Sesamstraat ;).

 5. Ik vond dat overigens een verschrikkelijk filmpje, je weet ik heb niet snel ergens kritiek op, maar dit was echt te erg.

Reacties zijn gesloten.