Leugens van politie over vermoorde Rishi

Weet u nog, die zeventienjarige jongen die van achteren werd doodgeknald door een dappere smeris op station Den Haag HS? De politie heeft om haar straatje schoon te vegen het verhaal in de wereld geholpen dat de doodgeschotene illegaal rondliep want hij zou onder een soort avondklokregime staan vanwege criminele activiteiten. Alsof het doodknallen daarmee toch eigenlijk wel een beetje gerechtvaardigd was.

Maar inmiddels heeft het Openbaar Ministerie moeten toegeven dat die verhalen niet waar zijn – er was geen uitgaansverbod voor Rishi en hij had geen crimineel verleden.
Niettemin ga ik geen weddenschap aan over de vervolging van de smeris voor de moord op Den Haag HS.
Een berisping, ten hoogste een schorsinkje voor zes weken. Misschien toch wedden…

14 gedachten over “Leugens van politie over vermoorde Rishi”

 1. Liegen door de politie mag. Het is niet door de wet verboden.

  Van het gesuggereerde criminele profiel van Rishi blijft niets over,als dat er uberhaupt al toe deed, want je kan rustig betwijfelen dat die agent over die foutieve informatie beschikte toen hij de trekker overhaalde.

  Wat nog steeds blijkt is dat je gewoon neergeknald kan worden door ergens op een perron te staan. En een niet hollands sporend profiel hebben.

  Ik hou het erop dat met een maatschappijvisie van figuren als Opstelten en Teeven er geen eind zal komen aan dit soort miskleunen. .

 2. Iemand die iets fout doet gaat vervolgensn hard liegen om te proberen de boel te verdoezelen. Dit is glashelder hier te zien.

  De politie vermoordt een minderjarige op een spoorstation en de PR afdeling van de Politie gaat vervolgens de slachtoffer zwart maken om eigen handelingen recht te spreken.

  Het is om te walgen ervan. Vooral omdat binnen deze gewelddadige machtgroep niemand is die het lef heeft om op te staan en te verklaren dat dit allemaal fout is.

 3. Er is nog iets – indien we een democratie zouden zijn betekent deze situatie dat de Leidinggevenden, inclusief het betreffende Minister moeten opstappen.

  Ongewapende burgers mogen in een Democratie niet zomaar door de politie vermoordt worden.

  Maar ja hier raken we weer de dubbele standarten die ons kenmerk zijn: stel voor dat de slachtoffer Theo van Gogh hette of Pim Fortuin?

 4. Dat je een hekel aan de politie hebt (tot je ze zelf eens nodig hebt) is nu wel duidelijk maar dat je dan ook nog eens onwaarheden de wereld in helpt. De politie heeft die onzin niet de wereld in geholpen, dat is de media geweest. Na aanvraag van de familie om de geruchten de kop in te drukken heeft het OM direct daar hoorbaarheid aan gegeven.

  Ik vind het verschrikkelijk wat er met die arme jongen gebeurd is en er moet een goed onderzoek naar worden gedaan en een gepaste straf als daadwerkelijk de agent een afschuwelijke fout heeft gemaakt maar voor jou is hij al schuldig, alsof je er naast stond, voor jou is elke agent al bij voorbaat corrupt en bedorven. Door deze toon te verspreiden komt er nog minder respect voor hulpverleners en gezagsdragers waardoor deze op hun beurd weer anders reageren.

  Ik zal wel weer bakken met ellende over mij heen krijgen na dit berichtje omdat een andere mening op deze site totaal niet zo gewaardeerd wordt (ook al probeert dhr v/d Heuvel dat wel) maar als je nu eens al de berichten op deze site leest, alleen maar commentaar op alles, nergens iets positiefs, alles is slecht en bedorven van de politie, leger en koningshuis tot aan de volkskrant, telegraaf, alle politieke partijen (behalve de SP) alle ministers en alle Nederlanders sporen ook voor geen meter!!!

  Er word door zoveel mensen op deze site naar anderen gewezen terwijl er precies hetzelde gedrag getoont wordt het is alleen allemaal prima doordat het jullie mening is, dan mag het allemaal ineens wel. Politieagenten zijn al schuldig voordat er een onderzoek is gedaan, vreemd als je juist wilt inzetten voor een socialer Nederland, toch?

  Ik ben niet rechts en niet links, ik probeer uit beide het beste te halen. Het zou onzin zijn om te roepen dat rechts of links beter is, aan beide kanten zitten haken en ogen.

  Maar goed, dat is mijn mening, ik hoop gewoon dat we eens wat beter naar elkaar luisteren en niet direct elkaar veroordelen. Pas dan zullen naar mijn mening extremisten het benauwd gaan krijgen en vervolgens geen podium meer hebben.

 5. @5, je ben zeker zelf diep in de war en je probeert zeker te provoceren door dingen bijvoorbeeld in mijn mond te leggen dat ik nimmer en nooit gezegd heb.

  Je beweringen zijn zuiver provocatief en zeker een belemmering voor de open dialoog dat wij hier proberen te houden.

  Ik zou niet weten uit welke achterlijke totalitaire omgeving jij komt, doch je vooroordelen en valse aantijgingen dat jij zelf hier neerlegt zijn op zijn minst onzuiver en verraden je slechte bedoelingen.

  Een zeker punt is dat jij niets – maar helemaal niets van de betekenis van de democratie begrijpt of ondersteunt en over open dialoog hoeven we niet eens te beginnen.
  Wat jij zeker wil is gezag – en dit tegen elke prijs!
  Dan is het natuurlijk geen democratie maar wel totalitarisme wat jij aanbiedt.

  Ik stel de vragen die normaliter in een bestaande democratie door journalisten wordt gesteld en indien jij ’s een keertje uit je dopjes gaat kijken naar de ervaringen in echt democratische landen, zou je meteen koen te weten waar ik het over heb.

  In Duitsland bijvoorbeeld het liquidatie door de politie van een ongewapend minderjarige burger zou minstens tot enorme politiek debat leiden en tevens opstappen van leidinggevenden, want dit is hun valen.

  Maar dat verwacht ik niet dat jij het binnen je rechts-totalitaire “tunnelvisie” zou kunnen begrijpen.

  Ik durf ook te beweren dat je uit je stoel ben gesprongen omdat ik bekende namen voor mijn voorbeeld heb gebruikt. Een donker iemand is in Nederland niemand, he?

 6. Krankzinnig antwoord op iets wat ik totaal niet bedoelde. Ik reageerde op het artikel NIET op jouw antwoorden/reacties op ditzelfde artikel!!!

  Jij verwijt mij: rechts te zijn, democratie niet te begrijpen, racist te zijn, achterlijk totalitair te zijn, dat ik ZEKER gezag wil en dat tegen elke prijs, dat ik wil provoceren en woorden in je mond probeer te leggen.

  Maar goed, het heeft geen zin om hier verder op in te gaan, als jij mij al (volkomen uit het niets) durf te beweren dat ik een donker iemand een niemand is in Nederland vind (hoe durf je het uberhaupt te zeggen over mij, heel bizar) Jouw mening is niet mijn mening en ik krijg het idee dat jij moeite heb om daar mee om te gaan.

 7. Het OM had als directoraat van politie meteen de praatjes over Rishi moeten tegenspreken en niet eerst een klacht van de ouders moeten afwachten. En er kan geen twijfel over bestaan uit welke bron De Telegraaf de praatjes had.

 8. @8 Daar heb je wel gelijk in, ik snap ook niet waarom ze niet direct die praatjes de kop in hebben gedrukt!

  @9 uhhh ja prima, wat jij wilt knul!

 9. @11, Johan, ” ………ik snap ook niet waarom ze niet direct die praatjes de kop in hebben gedrukt!”

  Daar gaat bovengenoemd artikel eigenlijk over.
  Hoop dat je het nu uiteindelijk gaat snappen. 🙂

 10. Nexus, Je hoeft echt niet telkens te reageren, durf het los te laten. Als jij mijn reactie goed had gelezen dat had je ook gesnapt wat ik precies bedoelde. Maar goed, laten we het hier nu maar bij laten anders verlagen we onszelf tot een niveau wat op deze site niet echt gewenst is

 11. Pingback: The Hague police a gang of racist thugs | krapuul.com

Reacties zijn gesloten.