Let op! een reetveter brengt kinderschrik

Let op! Aanstichters van NSB-gedrag en heksenjachten zijn weer actief!

Bent u getuige van of vermoedt u aanzetten tot heksenjachten of NSB-gedrag: maak stampij, noteer signalement en maak indien mogelijk foto’s!

2013-07-20 Politie tweet

Wie dacht dat één van de belangrijkste taken van de politie is de rust en de kalmte – onlosmakelijk verbonden met veiligheid op straat – te bewaren, komt bedrogen uit.

Na de heksenjacht tegen alles wat ook maar in de verste verte op een kruidig plantje lijkt waarvan de schadelijkheid allerminst bewezen is, zijn thans ook schaars geklede mannen blijkbaar voorwerp van een heksenjacht geworden.

Gisteren verscheen van een politieagent uit Vleuten De Meern deze tweet namelijk op het internet:

2013-07-19 Politie VDM string tweet 1

Een werkelijk misselijkmakende en vooral buitengewoon onprofessionele tweet van een lid van het vaderlandsch politieapparaat dat toch al op talloze manieren er alles aan lijkt te doen om wát het nog over heeft aan eventueel (moreel) gezag in de maatschappij de nek om te draaien.

Het is niet aan een dorpsveldwachtertje uit Vleuten om uit te maken of iets bizar is en evenmin om uit te maken wat de kledingvoorschriften naar zijn smaak dienen te zijn.

Nadat het dorpsveldwachtertje uit Vleuten De Meern daarop gewezen was van een aantal kanten, besloot meneertje zijn huid als het ware te redden door – wetende hoogstwaarschijnlijk (en anders wordt het tijd dat iemand hem dat eens indringend aan zijn verstand peutert voor zover ie dat heeft) in wat voor een super opgefokt landje vol tokkies met losse handjes en korte lontjes we leven – kinderen te betrekken bij zijn vunzige escapades middels déze tweet:

2013-07-19 Politie VDM string tweet 2a
Dat Jan-Michiel Quak, veldwachtertje uit Vleuten De Meern, heet in mijn boek kindermisbruik.

Overigens wist ik niet dat eventuele hulpvragen tegenwoordig per twitter en het geblaat op instigatie van veldwachters door het plebs met de grote bek werden afgehandeld.

Maar in dit NSB-landje (waar discretie en privacy zaken uit het verleden zijn) kun je tegenwoordig alles verwachten, mede met dank aan de politie.

Denk daar maar eens heel goed over na Jan-Michiel Quak, veldwachtertje uit Vleuten De Meern.

15 gedachten over “Let op! een reetveter brengt kinderschrik”

 1. Er heeft jarenlang een stevig gebruinde man in enkele reetveter op rolschaatsen door Amsterdam geloopreden (hoe zeg je dat?).
  Hij bleek bode, als zodanig heb ik hem eens gesproken.
  Al zeker vijftien jaar niet meer gezien en er is in die tijd nogal wat veranderd in NL.

 2. De weggehaalde naam is @petrakramer die had mogen blijven staan. Lijkt me ook logisch trouwens aangezien alles openbaar is.

 3. Reetvetertje mag niet, mensen zoals BAH de dood injagen is verder wel OK. Leg dat later maar eens uit aan je kinderen.

 4. Och och schrikkende kindertjes….waar dan?

  Donand duck loopt al sinds mensenheugenis zonder broek, dus die kindertjes zullen wel wat gewend zijn 🙂

 5. NSBend nederland heeft altijd al moeite gehad met prioriteiten stellen. Weet u nog die dame die foute winkels even herkenbaar maakten vanwege uitbuiting in het buitenland. Stoepkrijtje is een heldin. De diender is een befehl ist befehl robot. Vragen zichzelf nooit af of ze wel de juiste mensen oppakken of beboeten. De hele VVD had in de bak moeten zitten maar die lopen vrij rond.

 6. @3, @4, @5, Raak! 🙂
  @LRd, ja, en een gigantische klootzak als Job Cohen die verschrikkelijke dingen heeft aangericht inzake kinderen loopt met zijn ‘ich habe es nicht gewusst’ net als Schreibtischmörder Teeven ook nog vrij rond.

 7. De kindertjes … och-arme die kindertjes .. hun buurthuizen zijn gesloten .. papa en mama in de steun … eten slechts nijlgans van de voedselbank … en dat vinden we heel gewoon .. maar een man in een reetveter .. die is een beetje raar .. zou een Pedo kunnen wezen .. dus een levensgroot gevaar …

 8. @RalphvanderGeest

  Het is inderdaad aan dat “dorpsveldwachtertje” uit Vleuten om uit te maken of iets bizar is en om uit te maken of de kledingvoorschriften “conform” zijn.

 9. @8: een veldwachter mag net als iedereen bepalen wat ie conform of bizar vind. Maar vervolgens moet ie er in functie gewoon z’n kop over houden natuurlijk. En iemand aanspreken op wat ie niet conform of bizar vind gaat veel te ver.

  En twitteren wat al dan niet passende kleding word gevonden is werkelijk te dol voor woorden. Met z’n prive twitteraccount, prima, maar met z’n padvinderaccount niet!

  Overigens weet die veldwachter dat meneer-met-reetveter niks stouts gedaan heeft, hij wil alleen even “met hem praten”, en dat is godgeklaagd. Niks fout doen maar toch zo’n snotaap-met-pet op je dak die je even zal uitleggen dat je toch best wel ondeugend bent.

 10. Nou, niet om het een of ander., maar…ik loop met dit weer liever in een reetveter dan in een verkapte vorm van een Gestapo-uniform.

 11. Het is dat ik tegen lijfstraffen ben maar mijn geloof begint wel te wankelen. Misschien dat we voor NSB’ers toch een uitzondering moeten maken.

 12. Alsof die kinderen bijv. hun ouders nooit in hun blootje hebben gezien.
  Oom agent moest even lekker belangrijk doen.

 13. @9 Hij hoeft er in functie helemaal niet zijn kop over te houden! Hij dient te handelen volgens de wet en de wet schrijft wat dat betreft het een en ander voor in dit soort gevallen!

  Het probleem ligt eerder bij jou! Jij denkt net als Ralph van der Geest té simplistisch! Daarom zal ik het ook héél simpel houden!

  Denk vooral niet dat iedereen hetzelfde reageert op zo’n figuur, de realiteit is geen gemeenschappelijke gelijkstemmigheid zoals op Krapuul!

  Ik denk dat we blij mogen zijn met de digitale “dorpsveldwachtertjes”!

 14. “Hij dient te handelen volgens de wet en de wet schrijft wat dat betreft het een en ander voor in dit soort gevallen!”
  Er bestaat geen wet tegen het in het openbaar dragen van reetveter-tanga’s. En als die al zou hebben bestaan, zou betreffende “digitale “dorpsveldwachtertje” een boete hebben uitgedeeld of een aangifte hebben gedaan. Dat heeft hij niet, maar wel in functie zijn persoonlijke opvattingen voorrang gegeven. Dat is niet alleen hoogst onprofessioneel, het grenst aan smaad en schandpaal.

 15. 14 – Cornelis – 26 jul 2013 at 9:48 am

  Jawel, die bestaat wel degelijk. Er bestaat een wet / rtichtlijn waarin staat beschreven hoe jij je dient te kleden in de “openbare ruimte”!

  De veldwachter kon hem alleen niet vinden.. en ja…HIJ mag mij voor dat soort personen waarschuwen middels twitter… ik zie het helemaal NIET als smaad of laster.

Reacties zijn gesloten.