Lessen van Gaza

Deze zondag was er een demonstratie voor Gaza in Breda, onder de naam ”Hart voor Gaza”. Geen grote opkomst, wel een goede sfeer. Sprekers waren onder meer Anja Meulenbelt, Dyab Abu Jahjah en ik zelf. Het verhaal dat ik hield – en ter plekke iets inkortte – staat hieronder .

De slachtpartij in Gaza is voorlopig voorbij. Zo lijkt het tenminste. De grensovergangen zijn weer open, goederen voor herstel en herbouw kunnen naar binnen. De boeren kunnen weer terug naar hun grond langs de grens. Voor dit conflict in Gaza uitbarstte was een zone van zo’n 500 meter tot wel anderhalve kilometer langs de grens taboe verklaard door de Israeli’s, ongeveer een derde van alle landbouwgrond in Gaza. Maar nu, nadat er een staakt-het-vuren is gesloten, is die strook nog maar 100 meter breed.
Ook de vissers van Gaza kunnen nu in plaats van tot drie zeemijlen nu tot zes zeemijl uit de kust gaan vissen. Strak wordt dat zelfs 12 zeemijlen. Burgers kunnen, meer dan voorheen, de Strook in en uit naar het schijnt.
Laat dus niemand zeggen dat de strijd Gaza niets heeft opgeleverd. Dat wil Netanyahu ons wel laten geloven. Hij wil ons wijsmaken dat Hamas aan het eind van zijn krachten was en wel moest stoppen met vechten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Lessen van Gaza”

Reacties zijn gesloten.