7 gedachten over “Lekker discrimineren op de volkstuin”

 1. hij zal geen Afrikaantjes in zijn tuintje hebben staan…

  geen groene vingers maar bruine vingers

 2. Die man is duidelijk nog van de generatie van ‘je mag het eigenlijk niet zeggen, maar…’

 3. Laurent Schreef:

  Die man is duidelijk nog van de generatie van ‘je mag het eigenlijk niet zeggen, maar…’

  Inderdaad vertegenwoordigt hij een bepaalde tevens kenmerkende volksgeest waar ik niets te maken wil hebben.

 4. Volkstuinen is zo 1965 meeste mensen vandaar leven Nog in het verleden joh. Kennen ze niks aan doen;)

 5. Vreselijk. Waar gaat het heen. Naast de werkplek en woonwijk die men tansformeert tot verlengde van de woonkamer waarbij men alleen zich prettig voelt tussen gelijkgestemden is men nu dit gevoel ook al op de volkstuinen aan het toepassen. En altijd heeft men wat te zeiken als “die buitenlander” toevallig toch “het lef” heeft of een “fout van de leiding” om op die werplek te gaan werken of in die straat te gaan wonen. En dan klinkt het altijd van: “Ik heb geen hekel aan die mensen, want toevallig mijn beste vriend is blablabla en de vreindin van mijn vriend is toevallig blalbla, maar toch zie je zus en zo…
  Men heeft geen hekel aan buitenlanders op de werkplek, maar die “buitenlander” wordt wel met een vergrootglas op de werkplek bekeken en alleen de foutjes vallen op van hem, maar die van hun autochtone collega’s die kunnen megablunders begaan dat met een : “Mensen kunnen fouten maken en zijn niet
  perfect”. Of ze lopen hem of haar zo te treiteren dat hij of zij afstand gaat nemen, omdat het toch niet gezellig is en dan kan men ineens zeggen:”Ik heb geen hekel aan die lui, want toevallig mijn beste schoolmaatje vreoeger was blabla, maar ze zijn zo “gesloten” of “zo ongezellig” en de rest doet de leiding wel door met: “past niet in het team” of “verstoorde arbeidsverhouding” aan te komen om zo de collega eruit te krijgen.
  Nederland wordt steeds een enger en griezelig verpest land. Zo’n twintig jaar geleden waren collega’s bijvoorbeeld gewoon collega’s van elkaar en deed iedereen gezellig mee. Tegenwoordig is het van “die buitenlander” of die “turk” of “marokkaan” en ziet men ze het liefst verdwijnen op de werkplek. Of zoals een Italiaanse man (die nu in Italie woont, omdat het zo koud was in Nederland) ooit zei: ” Nederlanders zeggen we hebben geen problemen met buitenlanders, maar ze moeten wel weg”

 6. Tegenwoordig is het van “die buitenlander” of die “turk” of “marokkaan” en ziet men ze het liefst verdwijnen op de werkplek. Of zoals een Italiaanse man (die nu in Italie woont, omdat het zo koud was in Nederland) ooit zei: ” Nederlanders zeggen we hebben geen problemen met buitenlanders, maar ze moeten wel weg”

  …Ja dat klopt dat is mij ook opgevallen .

Reacties zijn gesloten.