Lawaaidemonstratie kamp Zeist

 

Waar: bushalte kampweg soesterberg, bushalte kampweg, soesterberg, Netherlands

(GPS lat: 52.117390 lon: 5.287980)

Wanneer: 17/11/2012 – 16:36

Lawaaidemonstratie bij detentiecentrum Kamp Zeist
zaterdag 17 november 2012 – aanvang 14.00 uur
verzamelen bij de bushalte op de Kampweg te Soesterberg

Op 27 oktober zijn er in zes verschillende steden in Nederland succesvolle demonstraties gehouden tegen onder meer het opsluiten van vreemdelingen in detentiecentra. De herdenking van de 11 levend verbrande mensen tijdens de verschrikkelijk brand in het detentie- en uitzetcentrum Schiphol-Oost, 7 jaar geleden, was ook een reden om de straat op te gaan.

Door de enorme respons van de opgesloten mensen vanuit Kamp Zeist tijdens deze lawaaidemonstratie hebben wij besloten om zaterdag 17 november wederom een lawaaidemonstratie te houden bij Kamp Zeist in Soesterberg. De laatste berichten vanuit de kabinetsformatie zijn voor ons extra redenen om de straat op te gaan en ons protest te laten horen tegen het opsluiten van migranten in het bijzonder en tegen het nog nationalistischer en racistischer vreemdelingenbeleid van Rutte-II in het algemeen.

De voorgenomen plannen stralen meer egoïsme uit dan ooit tevoren. De plannen zullen voor migranten fatale consequenties opleveren, nog meer gericht op deportaties, enorme verslechtering van de rechtspositie van migranten en ongedocumenteerden en het alleen toelaten van migranten toelaten waar ‘wij’ iets aan hebben, DNA testen, schrappen van categoriaal beschermingsbeleid en het verder strafbaar stellen van illegaliteit.

Dit zijn genoeg redenen om de straat op te gaan en ons protest luid en duidelijk te laten horen.
Wij zijn het zat dat het zo rijke Nederland migranten deporteert. Wij zijn het zat dat Nederland geen mensen op wil nemen die hier naar toe getrokken zijn wegens onmenselijke omstandigheden in het eigen thuisland.  Omstandigheden die vaak een rechtstreeks gevolg zijn van de internationale (economische) politiek van het kapitalistische Westen.

De plannen van het nieuwe kabinet creeren een voedingsbodem voor angst en haat in onze straat en dat zullen we niet tolereren.

Vandaar dat wij op zaterdag 17 november vanaf 14.00 uur onze solidariteit willen uiten met de mensen die in Kamp Zeist zijn opgesloten, tegelijk willen wij een luid en duidelijk protest laten horen tegen het inhumane migratiebeleid.

Geen mens is illegaal.

 

Verscheen eerder op indymedia.org. Auteur: AAGU/NoBorder.