Lastig hè, zo’n rechtsstaat

Er was ooit een tijd dat de rechter het laatste woord had in een strafzaak en dat die rechter dat had na een zorgvuldig gevoerd proces met degelijk en deugdelijk bewijs en na een grondige afweging van alle feiten en omstandigheden.
Die dagen lijken inmiddels een eeuwigheid geleden.
We hebben inmiddels de situatie in de Orwelliaanse gruwelstaat van Schreibtischmörder Fred Teeven en Ivo-eh-eh-Opstelten – die ‘moeite’ hebben met het bewaren van bankafschriften – dat het Openbaar Ministerie niet alleen meer aanklaagt maar meteen ook straft.

Pieces of low life als Jan Dijkgraaf, krabbelaar bij Telegraaf-blaadje ‘Metro’ (van het concern waar men ooit schreef over ‘het joodsche vraagstuk’ en waar men thans mensen die men niet zo leuk vindt wil uitroeien middels het ebola-virus en lacht om mensen die verdrinken in de Middellandse Zee), roepen onder veel bijval op dat een rechter die iemand veroordeelt na een zorgvuldig gevoerd proces tot een in overeenstemming met de wet zijnde passende straf, maar in elkaar getrapt moet worden.
Vooral is kennelijk in het totaal van de pot gerukte wereldbeeld van die Tele-tokkie Dijkgraaf de nationaliteit van de veroordeelde erg belangrijk hetgeen suggereert dat dat iets uitmaakt voor de strafmaat: als het een PVV-stemmer was geweest, had de rechter wellicht ook met 120 knietjes onvruchtbaar getrapt moeten worden maar dan omdat de opgelegde straf waarschijnlijk veel te hoog zou zijn geweest.

Eerder hadden we al de fascist Andries Knevel die vindt dat iedereen die niet braaf meedoet met ‘onze tradities’ maar achter de deuren moet zonder dat er sprake is van bewezen strafbare feiten of een ordelijk proces.
Opdat – want Knevel is heel erg begaan met de kleintjes – de kindjes ‘er geen last van hebben.’

2014-11-15 Fascist Knevel

Over PVV-schorem gesproken: gisteren konden we dan kennis nemen van het feit dat PVV’er Ahmed Marcouch ( weliswaar lid van de partij waar men absolúút niet aan cliëntelisme doet) vindt dat iemand die door de rechter is vrijgesproken – na alweer een zorgvuldig proces en een zorgvuldige afweging – alsnog liefst gevierendeeld moet worden of in elk geval achter de deuren moet. Zo althans vernamen wij via de krant van moreel ontspoord Nederland.
Gezien het feit dat de Tweede Kamer een vergaarbak is van fascisten en ander volkomen ontspoord gajes zal er vast brede steun zijn voor het hysterische gejoel en gekrijs van de PVV’er van PvdA-huize om een éénentwintigste-eeuwse versie van heksenverbrandingen.
Want zo’n rechtsstaat is per slot van rekening maar lastig als je de onderbuik de vrije loop wilt laten.

2010-06-13 Ahmed de PVV'er

3 gedachten over “Lastig hè, zo’n rechtsstaat”

  1. Pingback: De ene een terrorist, de ander een gewone kwajongen? | Krapuul

  2. Pingback: Het Mocro-sletje van Rotterdam | Krapuul

  3. Pingback: Telegraafkind sponsort illegaal politiegeweld | Krapuul

Reacties zijn gesloten.